Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σικάγο | Διάκονος χειροτονήθηκε ο Αρκάς Γεώργιος Γιαβρής (εικόνες - βίντεο)

Σικάγο | Διάκονος χειροτονήθηκε ο Αρκάς Γεώργιος Γιαβρής (εικόνες - βίντεο)

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Elmhurst στο Σικάγο, τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Γεωργίου Α. Γιαβρή μετονομάζοντάς τον Μιχαήλ.
Ο νέος Διάκονος, με καταγωγή από το χωριό Λουκά Μαντινείας, γεννήθηκε στο Σικάγο, γιος του Αλεξάνδρου Γιαβρή και της Μαρίας Μούση. Σπούδασε στην Θεολογική Σχολή της Βοστώνης και έκανε Μεταπτυχιακό στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα κατέχει τίτλο σπουδών Βυζαντινής Μουσικής.
Εργάστηκε 6 χρόνια στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και 3 χρόνια στο Πάνσεπτο Κέντρο της Ορθοδοξίας, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη.
Το Σάββατο το βράδυ, τελέσθηκε η κουρά του εις Μοναχόν από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο.
Στις ιερές ακολουθίες και την χειροτονία έλαβαν μέρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, συγχωριανός και συγγενής του νέου κληρικού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευδοκιάδος (Οικουμενικό Πατριαρχείο) κ. Αμβρόσιος και πολλοί Κληρικοί από διάφορες Μητροπόλεις της Αμερικής και την Ελλάδα.
Πλήθος πιστών από το Σικάγο, άλλες πολιτείες και από την Ελλάδα βροντοφώναξαν το ΑΞΙΟΣ και ευχήθηκαν καλή Διακονία στον νέο Κληρικό!!

ΧΑΜ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...