Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι πρώτες επαφές του Υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Βλάση, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Οι πρώτες επαφές του Υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Βλάση, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κ. Βλάσης, έχει μεταβεί στις ΗΠΑ (Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη), από τις 3 έως 9 Φεβρουαρίου 2020. Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Υφυπουργός θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, με εκπροσώπους ομογενειακών φορέων και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Τις πρώτες δύο ημέρες, επισκέφθηκε στη Νέα Υόρκη το Hellenic Classical Charter School, όπου παιδιά από πολλές χώρες του κόσμου μαθαίνουν την Ελληνική ως δεύτερη γλώσσα. Μάλιστα, έδωσε συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και σε όλο το προσωπικό που με τις προσπάθειές τους κρατούν την ελληνική ψυχή ζωντανή.

Επίσης, είχε συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Ν. Υόρκη κ. Κωνσταντίνο Κούτρα στον υπό ανέγερση ορθόδοξο Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero, στο κέντρο της Ν. Υόρκης. "Τα θυρανοίξια του το Σεπτέμβρη του 2021, στην 20η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, θα είναι ένα ισχυρό μήνυμα ειρήνης, ενότητας κι αδελφοσύνης" τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρκάς Υφυπουργός.

Στη συνέχεια, τοποθετήθηκε κατά την έναρξη των εργασιών του Annual Joint Shipping Conference, που διοργανώνεται από το Ελληναμερικανικό και το Νορβηγικοαμερικανικό Επιμελητήριο στις ΗΠΑ με τη συμμετοχή μεγάλων εταιρειών του χώρου της ναυτιλίας.

Ενώ, συνάντησε   την Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU) κα Katherine Fleming και συζήτησαν για το πώς η συνεργασία σε εκπαιδευτικά θέματα μπορεί να επιδράσει θετικά στην ενίσχυση των δεσμών με την Ομογένεια.

Ο κ. Υφυπουργός θα μετάσχει επίσης στο δείπνο που διοργανώνει ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Μ. Pompeo, στο πλαίσιο της «Συμμαχίας για την προώθηση της Θρησκευτικής Ελευθερίας» στην Ουάσιγκτων στις 5 Φεβρουαρίου.

Τέλος, την επομένη, θα παρευρεθεί στο "National Prayer Breakfast".

Δείτε παρακάτω φωτογραφικό υλικό. 

Επιμέλεια κειμένου | www.kalimera-arkadia.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...