Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κώστας Βλάσης: " Έφυγε από τη ζωή ο δικηγόρος Τζορτζ Μπίζος. Πιο φτωχή η Ομογένεια"

Κώστας Βλάσης: " Έφυγε από τη ζωή ο δικηγόρος Τζορτζ Μπίζος. Πιο φτωχή η Ομογένεια"
Σε γραπτή δήλωση του, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης αναφέρει: "Η Ομογένεια είναι πιο «φτωχή» σήμερα. Έφυγε από τη ζωή ο δικηγόρος Τζορτζ Μπίζος, ο οποίος υπήρξε εμβληματική μορφή της Ομογένειας και παραμένει πηγή έμπνευσης για όλους μας.
Υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αγωνίστηκε σθεναρά, υπό δύσκολες συνθήκες για την κατάργηση του απάνθρωπου καθεστώτος του απαρτχάιντ και κάθε είδους φυλετικών διακρίσεων. Υπήρξε μάλιστα δικηγόρος του Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος τον αποκαλούσε «αδελφό του».
Σε όλη του τη ζωή εργάστηκε για την προώθηση και προβολή του ελληνικού πολιτισμού και πρωτοστάτησε στην ίδρυση του σχολείου SAHETI, ενός πραγματικού κοσμήματος για την Ομογένεια και το Ελληνισμό, το οποίο εξελίχθηκε σε φάρο της ελληνικής παιδείας και παράδοσης στη Νότια Aφρική. Επιπλέον, είχε ενεργό συμμετοχή στη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο ως μέλος της σχετικής νοτιοαφρικανικής αλλά και βρετανικής επιτροπής. Το 2010 τιμήθηκε με το Μετάλλιο Τιμής και Ευποιίας της πόλης των Αθηνών από τον τότε Δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη.
Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους οικείους του."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...