Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Με καταγωγή από τη Σιλίμνα Αρκαδίας ο υπερμαραθωνοδρόμος – φαινόμενο Ντιν Καρνάζης (vd)

Με καταγωγή από τη Σιλίμνα Αρκαδίας ο υπερμαραθωνοδρόμος – φαινόμενο Ντιν Καρνάζης (vd)

(Εικόνες, δείτε ΕΔΩ) Τον έχουν αποκαλέσει "υπερδρομέα θρύλο" και "άνθρωπο μηχανή", ενώ το όνομά του είχε συμπεριληφθεί σε κατάλογο του "Time" με τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο - κι όχι άδικα. Οι αποστάσεις που καλύπτει ο Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος (Ντιν) Καρνάζης αψηφούν τα όρια της ανθρώπινης αντοχής αλλά και του νου, που αδυνατεί να συλλάβει το γεγονός ότι ένας άνθρωπος μπορεί να τρέξει σχεδόν 560 χλμ.

χωρίς να κοιμηθεί επί τρία βράδια, να διανύσει αποστάσεις υπό ακραίες συνθήκες - καιρικές και μορφολογίας εδάφους - και να συμμετάσχει σ' έναν μαραθώνιο έχοντας φάει μια ολόκληρη πίτσα!

   Ο γεννημένος από Έλληνες γονείς, το 1962, στο Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντιν Καρνάζης δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ "περήφανος ως Έλληνας", αρνείται να βάλει όρια στο ανθρώπινο σώμα κι εκφράζει την πεποίθηση ότι, μέσα από την κρίση, η Ελλάδα θα βγει νικήτρια.

   Έλληνας 100%

   Με ρίζες από την Πελοπόννησο - ο πατέρας του κατάγεται από το χωριό Σίλιμνα της Αρκαδίας - αλλά και την Ικαρία, από την πλευρά της μητέρας του, ο Ντιν Καρνάζης θυμάται τα παιδικά του χρόνια (σ.σ. προσωπικές αφηγήσεις και μαρτυρίες του από το σύνολο της πορείας του περιλαμβάνονται στο βιβλίο "Κωνσταντίνος Καρνάζης, ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΣ", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Ωκεανίδα").

   *Τις συνημμένες φωτογραφίες παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ντιν Καρνάζης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...