Menu
RSS
Τρίτη, 30/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Victoria Bousis | Όλοι μας μέσα στην καρδιά μας έχουμε ένα όνειρο και μια φωνή! (vd)

Victoria Bousis | Όλοι μας μέσα στην καρδιά μας έχουμε ένα όνειρο και μια φωνή! (vd)

Η Victoria Bousis με καταγωγή από την Νεστάνη Αρκαδίας ήταν ομιλήτρια στο TedX Klonatzidika! O τίτλος της ομιλίας της ήταν «From Ordinary to Extraordinary: Be the Change - Ignite Your Inner Hero with Virtual Reality». Μια από τις πιο σπάνιες εμφανίσεις της κατέγραψε το www.kalimera-arkadia.gr ενώ μίλησε on camera στην Έλλη Αρτοπούλου.

 

victoria bousis tedx

 

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και η μητέρα της, όπου στέκεται πάντα στο πλευρό της, Eleni Bousis, η οποία είναι μια δυναμική γυναίκα της προσφοράς με μεγάλες δράσεις όπως το Greek American Nursing Home and Rehabilitation στο Ιλινόις στο οποίο είναι Πρόεδρος και στηρίζει τους Έλληνες ηλικιωμένους στο Σικάγο που έχουν ανάγκη στέγης, τροφής και περίθαλψης και το Hippocratic Cancer Research Foundation, το οποίο στηρίζει από το 2015 με σκοπό την ενίσχυση των ερευνών για τον καρκίνο και πολλά ακόμα που σχετίζονται με την προσφορά στον άνθρωπο.

 

Λίγα λόγια για την Victoria Bousis

 

Πρίν τα 30 της χρόνια, η Victoria Bousis ξεκίνησε την πορεία της ως εισαγγελέας στην Γενική Εισαγγελία του Ιλινόι, με όραμα να αποδώσει δικαιοσύνη. Αργότερα, εδραιώθηκε ως παραγωγός στα media για πάνω από μια δεκαετία, ξεπερνώντας κοινωνικά, πολιτικά και γεωγραφικά εμπόδια φέρνοντας ισχυρά μηνύματα για τις ανθρώπινες εμπειρίες στο παγκόσμιο κοινό. Παρουσίασε αξιόλογες ταινίες στη Βενετία, το TIFF και το Sundance. Η Victoria ακολούθησε τις τεχνολογικές εξελίξεις και αγκάλιασε την τεχνολογία VR (Virtual Reality) και το gaming industry για να επικοινωνήσει με τις μελλοντικές γενιές.

 

Το 2018, η Βικτώρια ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στα Μέσα, Τεχνολογία και Καινοτομία από το MIT (Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης), εστιάζοντας στον κινηματογράφο, τα παιχνίδια και τις Νευροεπιστήμες. Το Stay Alive, My Son (“SAMS”) είναι το σκηνοθετικό της ντεμπούτο, που επιλέχθηκε επίσημα στην έκθεση ανάπτυξης των Καννών το 2020 με το Κεφάλαιο Ένα να κάνει πρεμιέρα στη Βενετία, Βερολίνο, Σουηδία, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Θεσσαλονίκη. Με το FilmGate το 2022, κέρδισε πολλά βραβεία για την ‘’Καλύτερη εμπειρία εικονικής πραγματικότητας του 2022’’, βραβείο για τον/την καλύτερος σκηνοθέτη και καλύτερος ηθοποιό. Το Κεφάλαιο Πρώτο & Δύο κάνει την Παγκόσμια Πρεμιέρα του στο SXSW. Φέτος, το έργο της SAMS κέρδισε το πολύτιμο Βραβείο καινοτομίας του Σωματείου Παραγωγών.

 

Το 2022, τιμήθηκε ως ‘’Πρωτοπόρος Γυναίκα’’ στην Εικονική Παραγωγή από το Hollywood Production Association! Η Βικτώρια δεν σταμάτησε εκεί καθώς ίδρυσε την UME, μια εταιρεία παιχνιδιών και τεχνολογίας, πρωτοστατώντας ξανά στο μέλλον της αφήγησης σε όλα τα μέσα και τις πλατφόρμες για ταινίες, σειρές και εμπειρίες μέσω VR/AR και της τεχνολογίας Unreal Game Engine. Τέλος τον Μάρτιο του 2023, η UME κυκλοφόρησε ένα αποκλειστικό PoAP στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού για την DUNDAS για να δημιουργήσει μια κοινότητα μέσω του web 3.0 γύρω από τη συλλογή και το ήθος της εμβληματικής μάρκας μόδας σε συνεργασία με τα DRESSX, UNIQUE NETWORK και POLKADOT!

 

Δείτε την συνέντευξη της στο www.kalimera-arkadia.gr

 

Δείτε επίσης:

TedX Klonatzidika| H Τρίπολη απέκτησε ρυθμό, έμπνευση κι έναν δημιουργικό θεσμό! Φωτογραφικά "κλικ"!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...