Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το Ισραήλ βομβάρδισε ψυχιατρικό νοσοκομείο και κτίριο με δημοσιογράφους – Αυξάνονται διαρκώς οι νεκροί

Το Ισραήλ βομβάρδισε ψυχιατρικό νοσοκομείο και κτίριο με δημοσιογράφους – Αυξάνονται διαρκώς οι νεκροί

Νέα εφιαλτική νύχτα πέρασαν οι άμαχοι στη Λωρίδα της Γάζας μετά από μπαράζ φονικών βομβαρδισμών από το Ισραήλ, με τις IDF να έχουν αποκόψει το βόρειο από το νότιο κομμάτι του πολιορκημένου παλαιστινιακού θύλακα, στον οποίο για τρίτη φορά διακόπηκαν οι τηλεπικοινωνίες που σταδιακά επανέρχονται.

Ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη νότια Γάζα ανακοίνωσε ότι άνοιξε ο ισραηλινός στρατός για τέσσερις ώρες σήμερα Δευτέρα, με τη διορία να λήγει στις 14:00 η ώρα.

Το Ισραήλ συνεχίζει, επίσης, τις επιδρομές στη Δυτική Όχθη, με συλλήψεις και καταστροφές υποδομών που γεμίζουν οργή τους Παλαιστίνιους, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τους βομβαρδισμούς στη Γάζα.

Οι νεκροί στη Γάζα έχουν ξεπεράσει τις 9.770 από τις 7 Οκτωβρίου και μετά

Κανένα σημάδι αποκλιμάκωσης δεν φαίνεται στον ορίζοντα, ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάζει κεκλεισμένων θυρών σήμερα.

Η Ιορδανία ανακοίνωσε ότι παρέδωσε ιατρική βοήθεια από αέρος μετά από συνεννόηση με το Ισραήλ. Στην Τουρκία βρέθηκε ο Άντονι Μπλίνκεν για συζητήσεις σχετικά με την κατάσταση στη Γάζα.

Δείτε live

Δείτε live όλες τις εξελίξεις στο in

14:38  Το Ισραήλ χαιρετίζει την ανάπτυξη πυρηνικών υποβρυχίων των ΗΠΑ ως αποτρεπτική δύναμη

Ο ισραηλινός στρατός χαιρέτισε τη Δευτέρα την ανάπτυξη ενός αμερικανικού υποβρυχίου με πυρηνικούς πυραύλους στην περιοχή, η οποία ανακοινώθηκε την Κυριακή, σε μια προσπάθεια της Ουάσινγκτον να αποτρέψει την εξάπλωση του πολέμου στη Γάζα σε άλλα μέτωπα.

«Είναι πάντα καλά νέα να βλέπουμε ότι οι Αμερικανοί μετακινούν περισσότερα μέσα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο στρατιωτικός εκπρόσωπος αντισυνταγματάρχης Richard Hecht.

«Το βλέπουμε αυτό ως ένα είδος αποτρεπτικής, σταθεροποιητικής πτυχής στην περιοχή» εξήγησε ο ίδιος.

14:30 Η διακοπή των επικοινωνιών στη Γάζα καθιστά δύσκολο να «δείξουμε στον κόσμο τι συμβαίνει», λένε οι δημοσιογράφοι

Ο ανταποκριτής του CNN στη Γάζα, Hassan Elsayeh, έχει καταγράψει τις τεράστιες προκλήσεις της ενημέρωσης του υπόλοιπου κόσμου για τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της περιοχής.

Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα δείχνει τον εαυτό του και άλλους δημοσιογράφους να στέκονται σε μια ταράτσα, προσπαθώντας να αποκτήσουν ισχυρότερο σήμα για να στείλουν τα πλάνα που καταγράφουν. Ακόμα και αν βρίσκεστε σε μια υπερυψωμένη τοποθεσία πιο κοντά σε πύργους κινητής τηλεφωνίας, δεν είναι σίγουρο ότι το σήμα θα είναι αρκετά ισχυρό, λέει ο Elsayeh.

14:22 Βίντεο με σοβαρά τραυματισμένο παιδί από βομβαρδισμό – [Προσοχή σκληρές εικόνες]

Περισσοτερα, δείτε εδώ https://www.in.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...