Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ιστορικό βίντεο – Το Συνέδριο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής τον Ιούλιο του 1965 στην Τρίπολη!

Ιστορικό βίντεο – Το Συνέδριο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής τον Ιούλιο του 1965 στην Τρίπολη!
Στο Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο υπάρχει βίντεο από το 34ο Εθνικόν Συνέδριον Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, που είχε γίνει τον Ιούλιο του 1965.
Περιγραφή - Ο Νομάρχης Αρκαδίας Παπαθανασιάδης, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου υποδέχονται στην Τρίπολη το Προεδρείο και τα μέλη της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής. Το Προεδρείο και τα μέλη της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής επισκέπτονται την Τρίπολη προκειμένου να λάβουν μέρος στο 34ο Εθνικό Συνέδριο της οργάνωσής τους. 
 
Προς τιμήν των συνέδρων, η ελληνική Κυβέρνηση παραθέτει γεύμα, στο οποίο οι Ελληνοαμερικάνοι ομογενείς διασκεδάζουν συνοδεία ζωντανής μουσικής. Κατά τη διάρκεια του γεύματος εκφωνούνται προπόσεις. 
 
Τα μέλη της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής περιηγούνται στους δρόμους της Τρίπολης και επισκέπτονται τα καφενεία της πόλης. 
 
Οι σύνεδροι προσέρχονται στο χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου. Πριν από την επίσημη έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου τελείται αγιασμός, στον οποίο χοροστατεί ο Μητροπολίτης Μαντινείας Γερμανός. Μετά την τέλεση του αγιασμού, ο Μητροπολίτης Γερμανός αποχωρεί από την αίθουσα. Ο Νομάρχης Αρκαδίας Παπαθανασιάδης αναγιγνώσκει χαιρετιστήριο μήνυμα του Βασιλιά Κωνσταντίνου προς τους συνέδρους. Ακολουθούν χαιρετισμοί εκ μέρους διαφόρων επισήμων και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.
 
Μέλη της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής εκδράμουν στη Δημητσάνα, όπου επισκέπτονται τον αδριάντα του Μητροπολίτη Παλαιών Πατρών Γερμανού, καθώς και άλλα αξιοθέατα.
Ο Διευθυντής Συνεδρίων του Υπουργείου Προεδρίας της Κυβερνήσεως αποχαιρετά τους συνέδρους, οι οποίοι αναχωρούν προκειμένου να επιστρέψουν στις ΗΠΑ. 
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...