Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Αρκάς επιχειρηματίας Γιάννης Χείλαρης άρχοντας του Πατριαρχείου

Ο Αρκάς επιχειρηματίας Γιάννης Χείλαρης άρχοντας του Πατριαρχείου

Νέα Υόρκη.- Ο Γιάννης Χείλαρης, ιδρυτής, ιδιοκτήτης και τσέρμαν της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Ergoseal, με έδρα το Σικάγο, είναι ένας εκ των νέων Αρχόντων του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που χειροθετήθηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στον καθεδρικό ιερό ναό της Αγίας Τριάδας.

Για περισσότερα από 20 χρόνια μέλος της κοινότητας Αγίου Δημητρίου στο Elmhurst του Ιλινόι, έχει υπηρετήσει ως πρόεδρος, εκτελεστικός αντιπρόεδρο, πρόεδρος της σχολικής εφορίας και υπεύθυνος πολλών δραστηριοτήτων της ενορίας.

Η αγάπη του για την Ελλάδα, την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό τον οδήγησε να πρωτοστατήσει στην ίδρυση της Ακαδημίας «Πυθαγόρας», στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου, που σήμερα λειτουργεί ως σχολείο με 100 μαθητές, από το προνηπιαγωγείο μέχρι την Τρίτη δημοτικού. Για την ενίσχυση της Ακαδημίας δώρισε το ποσό των 100.000 δολαρίων, ως αρχικό κεφάλαιο στο κληροδότημα του Ταμείου Υποτροφιών του σχολείου.

Μεγάλη είναι η αγάπη του Γιάννη Χείλαρη για την ιδιαίτερη πατρίδα του Αρκαδία, την οποία επισκέπτεται κάθε χρόνο. Υπηρετεί πολλά χρόνια στους αρκαδικούς συλλόγους και έχει θητεύσει πρόεδρος, αντιπρόεδρος, κυβερνήτης κ.α. στην Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής.

Διακεκριμένος επιστήμονας, με σπουδές στο Northwestern University και το University of Illinois Chicago, θεωρείται αυθεντία στον τομέα του, με αρκετές δημοσιεύσεις και πατέντες. Πριν ιδρύσει την Ergoseal το 1989, ήταν επικεφαλής έρευνας σημαντικού πρότζεκτ της NASA και των υπουργείων Άμυνας και Συγκοινωνιών.Η εταιρεία του Ergoseal παράγει βιομηχανικές και στρατιωτικές εφαρμογές για αεροσκάφη και πλοία. Μεταξύ των πελατών της είναι αρκετές εταιρείες που βρίσκονται στον κατάλογο Fortune 500.

Ο γιός του Τομ (Αθανάσιος) Χείλαρης, που έχει αναλάβει την προεδρία της εταιρείας τον Απρίλιο του 2014, σε ηλικία 27 ετών, βαδίζοντας στα βήματα του πατέρα του, εξαγόρασε δύο εταιρείες, τη Norman Technologies και την Sieber Tooling Solutions, διπλασιάζοντας τον κύκλο εργασιών της Ergoseal και τριπλασιάζοντας τις εγκαταστάσεις της.

Πηγή - http://www.greeknewsonline.com/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...