Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι Αρκάδες τίμησαν τον Γέρο του Μοριά στο μακρινό Μόντρεαλ (εικόνες)!

Οι Αρκάδες τίμησαν τον Γέρο του Μοριά στο μακρινό Μόντρεαλ (εικόνες)!

{pgslideshow id=289|width=640|height=480|delay=3000|image=L}

Εκδήλωση για να τιμηθεί η μνήμη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη έγινε την περασμένη Κυριακή στο μακρινό Μόντρεαλ του Καναδά από τους Αρκάδες ομογενείς.

Ο Κώστας Καπετάνιος, από το Σύλλογο Μόντρεαλ γράφει ότι...

«την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, όλοι οι Αρκάδες σ’ όλον τον κόσμο, είτε ζουν στην μακρινή Αυστραλία, στην Αμερική, στον Καναδά κι όπου αλλού, καθώς και σ’ όλη την Ελλάδα, ενωμένοι κάτω από τους Συλλόγους μας, που συνήθως φέρουν το όνομα ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ή ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ, τιμήσαμε τον Εθνικό μας Ήρωα όλων των εποχών.

Τον Άνθρωπο χάρη στον οποίον ζούμε σήμερα ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ. Το τρισάγιο μνημόσυνο εδώ στο Μόντρεαλ έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, χοροστατούντος του επί 40 και πλέον ετών. Το μνημόσυνο τελέστηκε από τον πατέρα Νικόλαο Παπαγεωργίου. (Αρκαδικής καταγωγής από το Καστρί Κυνουρίας.) ο οποίος και αφιέρωσε όλη την ομιλία της ημέρας στον αείμνηστο ΕΘΝΑΡΧΗ μας. Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αρκάδων Μόντρεαλ, καθώς και πλήθος κόσμου, με προεξέχοντα τον Πρόεδρό κ. Ζήση Φωτόπουλο, παρακολούθησε την θεία λειτουργία και καταθέσαν στεφάνη εις μνήμη του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ.

Το Ελληνικό προξενείο ήταν παρών δια της κυρίας υποπρόξενου Β. Μακαρούνη. Ο Δήμος του Μόντρεαλ δια της Δημοτικής Συμβούλου κυρίας Μαίρης Ντέρου και η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ δια του Αντιπρόεδρου της κυρίου Γ. Καρύδη.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας πολύς κόσμος κατέκλεισε την αίθουσα του Συλλόγου, όπου το Γυναικείο τμήμα είχε ετοιμάσει τα σχετικά. Με κύριο πιάτο φιλέτο ψάρι. Ο Πρόεδρος κύριος Φωτόπουλος στην ομιλία του αναφέρθηκε κι' αυτός - όπως εξάλλου κι όλοι οι τιμώμενοι παρόντες – στην ιστορία και τους αγώνες του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ. Όλοι η παρευρισκόμενοι έψαλλαν τον Εθνικοί Ύμνο και κρατήσαμε ενός λεπτού σιγή εις μνήμη του.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...