Menu
RSS
Παρασκευή, 21/02/2020
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Για "Κυβέρνηση Μαρέβας Μητσοτάκη" μιλά σε άρθρο του ο Πέτρος Τατούλης!

Για "Κυβέρνηση Μαρέβας Μητσοτάκη" μιλά σε άρθρο του ο Πέτρος Τατούλης!

Με τίτλο "Κυβέρνηση Μαρέβας Μητσοτάκη…", ο τέως Περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης ασκεί κριτική στο πρωθυπουργικό ζεύγος, που επέλεξαν το μπάνιο τους, την ώρα που γιορτάζονταν τα Ναυαρίνεια. Ο κ. Τατούλης χαρακτηρίζει τον κ. Μητσοτάκη ως "περαστικό επισκέπτη" και τον κατηγορεί ότι έλεγε και λέει ψέματα για το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Πελοποννήσου (ΣΔΙΤ) και μάλιστα του επιρρίπτει ευθύνες για την καθυστέρησή υλοποίησης του έργου αυτού.

Διαβάστε το άρθρο.

 

Κυβέρνηση Μαρέβας Μητσοτάκη…

Του Πέτρου Τατούλη*

 

Την ώρα του λαμπρού εορτασμού για τα Ναυαρίνεια, ο Πρωθυπουργός της χώρας με την σύζυγο του σε διπλανή παραλία επέλεξαν το μπάνιο τους.

Με τον τίτλο «Live your Myth in Greece» θα μπορούσε να βγει στη δημοσιότητα  το νέο σποτ της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησης του. Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να μπορεί η κοινή γνώμη να έχει τεκμηριωμένη άποψη για το πού οδεύει το πράγμα. Άλλωστε, ως Έλληνες και Ελληνίδες που ζούμε στην χώρα, ευχόμαστε σε κάθε περίπτωση η «κανονικότητα» να αφορά κι εμάς, τη βελτίωση της ζωής μας και την πορεία της χώρας. Να μην είναι δηλαδή μια «κανονικότητα» που αφορά απλά τα υπουργικά κουστούμια και τον μύθο που δικαίως ζει ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με την ευκαιρία ωστόσο της παρουσίας του στην Καλαμάτα , και δη την Πελοπόννησο, ο θεσμικός μου ρόλος , αλλά και η διαχρονική μου παρουσία στα κοινά της Πελοποννήσου τα τελευταία τριάντα χρόνια, όσο και η σημαντική συμβολή της τελευταίας εννεαετούς διακυβέρνησης στην αναπτυξιακή τροχιά του τόπου μου,  δεν μου επιτρέπει να μην του πω δυο πράγματα.

Πρώτον, ότι παραβρίσκεται  πάντοτε στην Πελοπόννησο ως ένας περαστικός επισκέπτης , είτε για να αναδείξει τους εκλεκτούς του (κομματικούς  χρισματούχους) στις θέσεις ευθύνης που ο ίδιος επέλεξε, είτε για να συμμετέχει σε επιτυχίες που ο ίδιος δεν έχει καμία απολύτως συνεισφορά. Ποια άλλωστε η συνεισφορά του είτε στην επένδυση της Costa Navarino είτε στον τουρισμό της Πελοποννήσου ; Καμία απολύτως.  Όσο για το δεύτερο θέμα, ο ίδιος είναι που  υπονομεύει σε κάθε ευκαιρία την αναπτυξιακή τροχιά της πελοποννησιακής τουριστικής οικονομίας. Τουλάχιστον , αυτό έπραττε προεκλογικά, εναντίον της Πελοποννήσου και της επενδυτικής ψυχολογίας. Με ψέματα και κατασκευασμένους αριθμούς.

Δεύτερον, ότι , όπως πάντοτε, δεν είπε τίποτε, για την Πελοπόννησο, πέρα από τα χιλιοειπωμένα για τους οδικούς άξονες, ανταλλάσσοντας φιλοφρονήσεις με όσους είχαν επί δεκαετίες την ευθύνη για αυτές τις υποδομές και ολιγώρησαν. Κανένα σχέδιο, ούτε και όραμα , παρά μόνον η αποτύπωση μιας κομματικής ευφορίας και η συνεχής επωδός περί «κανονικότητας» και «επιχειρηματικής φιλικότητας». Συγκεκριμένο, ουδέν.

Τρίτον, ότι , όσα ψέματα και να πει (τα έλεγε προεκλογικά , τα λέει και μετεκλογικά), το έργο της «Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου» ανήκει στους πολίτες της Πελοποννήσου και φέρει ακέραια την υπογραφή της δικής μας Περιφερειακής Αρχής: από το σχεδιασμό , την υλοποίηση, έως και την σύμβαση που προσωπικά υπέγραψα. Τα δικά του στελέχη και ο δικός του εκλεκτός περιφερειάρχης έχουν την ευθύνη για την επί δύο έτη καθυστέρηση του έργου, για το οποίο σήμερα δήθεν κόπτεται και επαίρεται ότι είναι επιτυχία του δικού του αχυράνθρωπου: Πώς πέτυχε την καθυστέρηση; Προσυπογράφοντας μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ τροπολογία στην Βουλή η οποία δημιουργούσε προβλήματα και αναχώματα και που στην συνέχεια , ενάμιση χρόνο μετά, απέσυραν και οι δύο μαζί πάλι. Αλλά και με δημοκρατική εκτροπή, εμποδίζοντας κάποια κομματικά στελέχη του να προσέρχονται στο περιφερειακό συμβούλιο, προκειμένου το έργο να συνεχιστεί επί των ημερών της πρωθυπουργίας του.  Ένα έργο, που ακόμη και σήμερα , η άγνοια και η εμπάθεια τους οδηγεί σε τέλμα και σε ακόμη περισσότερες χρονικές καθυστερήσεις.

Τέλος, ότι την επόμενη φορά που θα έλθει στην Πελοπόννησο, για να απολαύσει το μπάνιο του σε μια από τις εξαιρετικές μας παραλίες, να φροντίσει να κρατήσει τα προσχήματα. Δεν μπορεί να κολυμπά την ώρα που λίγα χιλιόμετρα μακριά, εορτάζεται με λαμπρό τρόπο η Ναυμαχία του Ναβαρίνου.

Αλλά ως γνωστόν  σε αυτήν την χώρα, ο πατριωτισμός επιδέχεται πολλών ερμηνειών. Μεταξύ των οποίων και ο «οικογενειακός πατριωτισμός» του κ. Μητσοτάκη ή αλλιώς «πατριωτισμός για την δική του οικογένεια». Ήταν χαρακτηριστικό άλλωστε, το επιτηδευμένο σκηνικό της πρόσφατης συνέντευξης του στον Antenna, με τη φωτογραφία της συζύγου να είναι γυρισμένη αφύσικα στον κινηματογραφικό φακό. Άλλωστε, πρώτη φορά στην Ελλάδα, διαθέτουμε «Πρώτη Κυρία», με ρόλο και παρουσία, στα εντός, στα εκτός και στα επί τα αυτά…

*  Ο Πέτρος  Τατούλης  διετέλεσε Περιφερειάρχης Πελοποννήσου   (2010-2019) και  είναι ιατρός χειρουργός.

(Η φωτογραφία από το μπάνιο της οικογένειας Μητσοτάκη στη Μεσσηνία είναι από την εφημερίδα Θάρρος.)

9 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 09:16 Σύνδεσμος σχολίου

  Ουαί τοις ανοήτοις . Δεν σας αρέσει η αλήθεια; Μπορώ και εγώ να συμπεριφερθώ όπως και εσείς . Θα περιοριστώ στο πιο ηπιο. ΣΚΑΣΙΛΑ ΜΟΥ .

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 23:41 Σύνδεσμος σχολίου

  16:58 ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΜΗ ΣΟΥ ΠΩ

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 22:17 Σύνδεσμος σχολίου

  ΕΥΟΥΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 22:15 Σύνδεσμος σχολίου

  19.32 είσαι κυρά και φαίνεσαι από ένα χιλιόμετρο μακρυά ποιά είσαι . Τουλάχιστον άλλαξε τρόπο γραφής ! Μην προσπαθείς να μας πείσεις για το έργο τατούλη. Τώρα λιγουρευόσαστε να αλλάξετε κόμμα. Ελα που δεν σας θέλει κανένας . Ούτε φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Εάν σας ανοίξει την πόρτα ο Συριζα θα φυγουμε εμείς. Τέρμα με του γυρολόγους και τους καιροσκόπους. Καθίστε στο Καστρί και αφήστε μας ήσυχους .

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 19:32 Σύνδεσμος σχολίου

  @16:58 ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ . . . ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ . ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ . Παντως κυρα δεν ειμαι γιατι συμβαινει να ειμαι αντρας .

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 18:51 Σύνδεσμος σχολίου

  Αυτές τις επιστολές - λίβελους να τις βλέπουν οι Νεοδημοκράτες συνεργάτες και οπαδοί του Τατούλη! ΠΟΙΟ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !Αυτός ο απίθανος επαναστάτης του @ έχει βάλει πλώρη για Συριζα ! ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ που σχει μσίνει άστεγη ! Ξυπνάτε ζα !!!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 16:58 Σύνδεσμος σχολίου

  @13:33 ΥΒΡΙΣ είναι να σε στέλνει σπίτι σου ο κόσμος και εσύ να μην πηγαίνεις. Άσε μας κυρά μου κάθε τόσο με τα σχόλια μας τα έχεις ζαλίσει

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 13:33 Σύνδεσμος σχολίου

  ΥΒΡΙΣ ΕΙΝΑΙ : ΝΑ Υ Π Η Ρ Ε Τ Ε Ι Σ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΕΩΣ ΤΟ 2009 , ΝΑ ΕΧΕΙΣ Ε Κ Χ Ω Ρ Η Σ ΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥ 2014 , ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ .......ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙΣ ΤΟΣΗ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ . ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ Τ Α Τ Ο Υ Λ Η Σ ΚΑΙ ΚΑΥΤΗΡΙΑΖΕΙ ΤΑ ΑΤΟΠΗΜΑΤΑ ΤΟΥ . Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΑΝΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ , ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΗ , ΟΤΑΝ ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ .

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 20:46 Σύνδεσμος σχολίου

  2 θητείες σε όλα τα αξιώματα! Μετά φτάνουν στο σημείο της ύβρις. Βλέπε τον κύριο Πέτρο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...