Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τουρισμός | Το δυνατό χαρτί της Πελοποννήσου γίνεται η Αχίλλειος πτέρνα της

Τουρισμός | Το δυνατό χαρτί της Πελοποννήσου γίνεται η Αχίλλειος πτέρνα της

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑ                                            

Καλαμάτα 28 Δεκεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τέσσερις μήνες στο τιμόνι της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο κ. Νίκας, κακοποίησε εκτός της αλήθειας των στοιχείων που αφορούν το τουριστικό μας προϊόν και την ίδια την εικόνα του ραγδαία ανερχόμενου μέχρι χθες τουριστικού μας προορισμού.

Αδυνατώντας να κατανοήσει την αξία ενός δημοφιλούς Branding για έναν προορισμό, κινείται αποσπασματικά και καθηλωτικά, σε ότι αφορά τον τουρισμό μας.

Καταδικάζει μεν το branding, αλλά δεν προτείνει δε κάτι διαφορετικό, που ίσως ήταν αναγκαίο από τις  νέες τάσεις στον τουρισμό για την ενίσχυση της ελκυστικότητάς μας.

Μετέχει στις ήδη οργανωμένες εκδηλώσεις στο εξωτερικό από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, με πρωτοφανή όμως ανοργανωσιά και ισχνή έως απαράδεκτη εκπροσώπηση, ενώ μετέχοντας στις κεντρικές συναντήσεις του Υπουργείου σε επίπεδο Χώρας, με χαμηλή εκπροσώπηση, χωρίς ατζέντα, κατόρθωσαν μόνο να δυσφημίσουν την  Πελοπόννησο.

Παρά το ότι εμφανώς δεν έχει ακόμη την στοιχειώδη κρίση να αξιολογήσει σε ποίες οργανώσεις πρέπει να μετάσχει η Περιφέρειά μας, οφείλει όπου μετέχει,  να διαφυλάττει την εικόνα της Πελοποννήσου κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη, στην ενδιαφέρουσα κατά τα λοιπά, οργάνωση της ΕΝ.Π.Ε. στο Πεδίον του Άρεως.

Χωρίς προετοιμασία και στοιχειώδη επίβλεψη, που θα διασφάλιζε την ανεκτή θέση μας στον επιλεγέντα χώρο, αλλά και την εικόνα μας, με υψηλό κόστος και φυσικά απ΄ευθείας ανάθεση αναδόχου, μετείχαμε στο Θεματικό Πάρκο Χριστουγέννων, προκειμένου υποτίθεται, να αναδείξουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, την παράδοσή μας και τα διάφορα εύγευστα προϊόντα του τόπου μας. 

Αντί αυτού, ο απόλυτος τραγέλαφος. Σε μία απόμακρη γωνία του Πάρκου το περίπτερό μας, κοντά σε άλλους πάγκους όπου πωλούνταν εσώρουχα, με ενημερωτικά έντυπα της ….πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας στο κακόγουστα στολισμένο τραπέζι, με τεράστιες νάϋλον σακούλες σκισμένες για να παίρνουν κάποια λιγοστά προϊόντα, οι ελάχιστοι επισκέπτες, ενώ η πληροφόρηση για τον προορισμό ανύπαρκτη.

Στην κεντρική εκδήλωση δε, της 20/12 της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου παραβρέθηκε και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, ελάχιστος έως μηδενικός κόσμος ήταν παρόν, ενώ η επιλογή της παρουσίασης της παράδοσης των Χριστουγέννων στην Πελοπόννησο, χρήζει άλλης προσέγγισης, διότι απλά ήταν τραγική. Φανταστείτε πως ως αναφερόμενο κύριο έθιμο της  Πελοποννήσου ήταν η…γριά η κότα που αναζητούν οι Πελοποννήσιοι για το γιορτινό τραπέζι, διότι όπως ελέχθη, η γριά κότα έχει το ζουμί!

Ωχριά και η εύγεστη γουρνοπούλα που είχε επιλεγεί στο μακρινό παρελθόν, για να προβάλει τον τόπο μας.

Μάλιστα στη συνέχεια, προσπάθησε η Περιφερειακή Αρχή, αυτήν την αποτυχία να την εμφανίσει μέσω δελτίων τύπου, ως επιτυχημένη πρωτοβουλία.

Ο τουρισμός όμως απαιτεί σχεδιασμό, συνέπεια και καινοτομία, αλλιώς η απώλεια όσων θετικών πετύχαμε με κόπο τόσα χρόνια θα είναι μεγάλη, διότι ο ανταγωνισμός απλά θα μας αφήσει πολύ πίσω.

Καλώ τον κ.Νίκα προσωπικά, να σταματήσει να δυσφημεί ο ίδιος με όσα λέει την Πελοπόννησο, να μάθει τι έχει μέχρι σήμερα γίνει για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου και να μας ενημερώσει για το δικό του σχεδιασμό.

Υπερβολές και αναλήθειες, που έχουν ως στόχο να πλήξουν την εικόνα τα προγενέστερης διοίκησης της Περιφέρειας, μόνο κακό κάνουν στον τόπο.

Ποιος μπορεί άραγε να ξεχάσει όσα αναληθή και συκοφαντικά ειπώθηκαν ακόμη και σε πανελλαδικής εμβέλειας μέσα ενημέρωσης;

Εκεί όπου παρουσίαζε ως άθλιους  τους δρόμους στην Πελοπόννησο, την επισκεψιμότητά μας ως ισχνή, μόλις 500.000 επισκεπτών, λέγοντας ακόμη ψευδώς πως είμαστε  μία περιοχή που κατέχει το 60% των αρχαιολογικών χώρων της Χώρας;

Επειδή αρκετά κάναμε υπομονή κ.Νίκα σας καλώ να ενημερώσετε σωστά την κοινωνία. Ειδάλλως θα δημοσιοποιηθούν τα ορθά στοιχεία που σκοπίμως παραποιήσατε .

Άλλωστε ας μην ξεχνάμε αυτό που έχει πει ο Αβραάμ Λίνκολν «Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό”.

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

ΠΕΡΙΦ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

9 σχόλια

  • Σωτηρία Σωτηρίου
    Σωτηρία Σωτηρίου Τετάρτη, 01 Ιανουαρίου 2020 11:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Σιγά , Ρετιντούτε , τον Νεοδημοκράτη Περιφερειάρχη ... Τον Παρτ@κη ... εννοείς , και χωρίς ιδεολογία ..... Αν αυτοί είναι οι Νεοδημοκράτες , εγώ δεν θέλω να είμαι .

  • ΡΕ  ΤΙΝΤΟΥΤΟΙ
    ΡΕ ΤΙΝΤΟΥΤΟΙ Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019 10:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Nεοδημοκράτισα εναντίον Νεοδημοκρατη ; πως λέγεται αυτο στην Ελληνική γλώσσα !!!! Είδατε τι κάνει μια καρέκλα και μια θεσούλα στο παρελθόν !!! Κουλουβάχατα . Θου Κυριε χρονιάρες μέρες !

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 15:17 Σύνδεσμος σχολίου

    ΦΙΛΕ , ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ . ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΩΝΙΑ ΤΑ ΄ΧΕΙΣ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΙΝΑ ; ΑΚΟΥ ΟΜΩΣ . ΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΣΤΕ .

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 14:05 Σύνδεσμος σχολίου

    13.03 Ενώ επί των ημερών σας γεμίζανε οι εκθεσεις με την παρουσία της Ντίνας !!!! Χα χα χα εσεις δεν πουλούσατε φύκια εεεεεε !!!!! εσείς δεν σερβίρατε λαλαγκια και κάστανα αγιοπετριτικα ! Ασε μας τωρα και εσύ ποντικούλα !!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 13:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Οι φωτογραφίες από την εκθεση ......αδιαψευστος μάρτυρας των όσων η κ. Αντωνία Μπούζα περιγράφει. Άθλια εμφάνιση της Περιφέρειας Πελοποννήσου , δυστυχώς .

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 10:05 Σύνδεσμος σχολίου

    Και τωρα κ. Μπούζα μπορεις να πας στο αφεντικό σου και αρχηγό σου να πάρεις τα εύσημα για αυτη την καταπληκτική τοποθέτηση που σπάει κόκαλα ! Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες ο Νίκας έχει χάσει τον υπνο του ! .......................Εχει τρεις μέρες να κοιμηθεί ! Περιμένουμε με αγωνία τον επομενο σχολιασμό σου για ότι συμβαινει στην Πελοπόννησο !

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019 13:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Η ΜΠΟΥΖΑ ΑΝΑΛΥΤΡΙΑ !!!!!! ΚΑΤΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΕΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΝΑΛΥΤΩΝ ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΕΙ Η ΜΠΟΥΖΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΕΙ !!!! ΤΟ ΠΟΝΗΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ !!!!!! ΧΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ !!! ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΟΧΙ @@ΠΑΡΙΕΣ !!! ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ! Ο ΝΙΚΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΜΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ Ο ΠΕΤΡΟΣ ...... Ο ΜΕΓΑΣ ΕΚ ΚΑΣΤΡΙΟΥ !!! ΦΑΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΡΕ ΦΑΤΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΦΑΤΕ ΣΑΝΟ ΦΑΤΕ ΠΡΟΟΔΟ ΜΕ ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΤΙΛΥΓΜΑ !!! ΦΑΤΕ ΠΟΝΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΧΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΙΤΣΙΑ !!! ΜΠΡΡΡΡΡΡΡΡ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019 10:52 Σύνδεσμος σχολίου

    Είκοσι χρόνια πίσω από τον Τατούλη είσαι κ.Νίκα.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2019 21:03 Σύνδεσμος σχολίου

    οχι Θεεμου δεν θα το αντεξω !!!! Η Μπούζα να μιλαει επι παντος επιστητου ποιος η Μπουζα ? Τι κανατε κυρια μου οταν ησασταν στα πραματα εσεις? Με τις γουρνοπουλες και τους παγκους με τα λαλαγγια θα φερεις αναπτυξη ? Ποια ηταν η τουριστικη θεση της Πελοποννησου επι ημερων Τατουλη ? Προ τελευταία Περιφερεια της χωρας !!!!! Αντε απο δω που θα μας δωσεις μαθηματα εσυ κυρια μου !!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...