Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι απαντήσεις Νίκα για την αλλαγή στη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας: "Καλώς έκανα κι άλλαξα το διευθυντή. Έχω τους λόγους μου"

Οι απαντήσεις Νίκα για την αλλαγή στη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας: "Καλώς έκανα κι άλλαξα το διευθυντή. Έχω τους λόγους μου"

Ως αναπληρώτρια προϊσταμένη στη Διεύθυνση Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου αναλαμβάνει με απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, η Κανέλλα Καράμπελα στη θέση του κ. Ψυχάρη μετακινείται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως προϊστάμενος.

Ερωτήματα για την αντικατάσταση του κ. Κώστα Ψυχάρη από τη θέση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας έθεσε η περιφερειακή σύμβουλος κυρία Μπούζα στο περιφερειακό συμβούλιο ενώ αναρωτήθηκε πως μια ψυχολόγος μπορεί να ανταποκριθεί σε μία τέτοια θέση.

Η Ντίνα Νικολάκου τόνισε: « Η κυρία Καράμπελα είναι μια εξαιρετική υπάλληλος. Ένα βράδυ μάθαμε ότι η κυρία Καράμπελα τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση Τουρισμού στη θέση του κ. Ψυχάρη. Η κυρία Καράμπελα κλήθηκε σε μια δυο μέρες να υπογράψει ένα πρόγραμμα που δεν γνώριζε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας που πήραμε μια εξειδικευμένη υπάλληλο και βάλαμε τον κ. Ψυχάρη που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με την Κοινωνική Μέριμνα. Έχω συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια με τον κ. Ψυχάρη, ξέρω το ήθος και την ακεραιότητα του, ξέρω την άριστη σχέση που έχει με τους επαγγελματίες του τουρισμού., με τα επιμελητήρια. Δεν ερωτήθηκαν τα επιμελητήριά, τους φορείς, αλλά και ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Μπουντρούκας."

Το θέμα αναβληθεί διότι ήρθε καθυστερημένη η εισήγηση και επειδή η σημερινή συνεδρίαση είναι παράνομη διότι δεν έχει περάσει το θέμα στην εκτελεστική επιτροπή που αποτελεί ζήτημα ακυρότητας του προγράμματος.»

Ο Νίκος Γόντικας είπε για το ανακάτεμα του προσωπικού, "κύριε περιφερειάρχη θέλουμε να σας επισημάνουμε να κουμπωθείτε από αυτούς που χθες ήταν αυλικοί του κ. Τατούλη που σας γιουχάριζαν στην πλατεία εσάς και τον κ. Μητσοτάκη. »

Απαντήσεις θέλησε να δώσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας. «Έχω μείνει έκπληκτος από την πορεία της συζήτησης. 

Τι παραλάβαμε; Τίποτα. Καμία οργανωμένη υπηρεσία, καμία πληροφόρηση. 

Που υπήρξε απολογισμός; Πουθενά! Σε ποια εκδήλωση υπήρχε απολογισμός; Σε καμία!

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα των 9 χρόνων στον τουρισμό; Πληρώσαμε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και αποτέλεσμα ήταν να πάρουμε μόλις το 2,5% του εισοδήματος από τον τουρισμό, όταν η Πελοπόννησος έχει τους μισούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Είδα μια εγγραφή 591.00 ευρώ για να γίνει μια μελέτη που είχε και τον τουρισμό στην Πελοπόννησο. Να πάτε να τη διαβάσετε, να διαβάσετε το παραδοτέο.

Υπάρχει κι ένα άλλο παραδοτέο για τον τουρισμό στην Αρκαδία 291.000 ευρώ. (στο σημείο εκείνο φώναζε ότι αυτά είναι ψέματα ο κ. Γιαννακούρας).

Να αναφερθώ στα 900.000 ευρώ χωρίς καμία γραμμένη απόφαση για τους Γερμανούς τουριστικούς πράκτορές.

Δεν ήρθα εδώ για να είμαι διώκτης κανενός.

Εννέα χρόνια περιφέρεια και δεν λειτούργησε το υπηρεσιακό συμβούλιο. Δεν έκανε μόνιμους διευθυντές κι αυτό για να τους έχουμε στο χέρι.

Μετά το νέο οργανισμό θα προχωρήσουμε σε επιλογή διευθυντών και θα ζητήσουμε να κριθούν από το συμβούλιο κρίσης.

Δεν με νοιάζει τι πολιτικές απόψεις έχει ο κάθε διευθυντής. Όμως, συμπεριφορές εντεταλμένες δεν θα τις ανεχτώ.

Τους ζήτησα να γράφουν τις αντιρρήσεις τους και εγώ το εκτιμώ.

Μετακινήθηκαν 4 διευθυντές και παρέμειναν διευθυντές σε άλλες διευθύνσεις. Μήπως υποβαθμίστηκε κάποιος;

Νομίζετε ότι θα φοβηθώ από τον ορυμαγδό και θα κάνω πίσω; Δεν θα κάνω πίσω ποτέ. Δεν μπορούμε να επιμένουμε σε μια πολιτική πλήρως αποτυχημένη.

Καμαρίλες δεν στήνω. Καλώς έκανα κι άλλαξα το διευθυντή. Έχω τους λόγους μου."

8 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020 15:07 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΕΙ .

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020 12:02 Σύνδεσμος σχολίου

    το φοβο της ξανθιας να εχετε ολοι σας δεν χαμπαριαζει τιποτα

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020 11:12 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΑΥΡΗ ΑΡΑΧΝΗ Η ΞΑΝΘΙΑ ......ΓΕΝΙΚΟΣ.

  • Α
    Α Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 21:02 Σύνδεσμος σχολίου

    Έχει παγιδευτεί ο μεγάλος.

  • Μανούλα σε τέτοια
    Μανούλα σε τέτοια Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 20:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Τι σκαρώνει "η γενική των γενικών", προετοιμάζει τον αντικαταστάτη του "έτερου γενικού" ;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 18:18 Σύνδεσμος σχολίου

    την ίδια ακριβώς τακτική εφάρμοζε ο κύριος Νίκας και στο Δήμο Καλαμάτας με τους υπαλλήλους-αυταρχισμός απόλυτος-
    αποκορύφωμα η περίπτωση Πατσαρίνου
    ο Νίκας στείνει το δικό του > ξέρει καλά το παιχνίδι αυτό
    αλλά τώρα θα δυσκολευτεί μάλλον

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 09:50 Σύνδεσμος σχολίου

    ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΣΑΡΙΝΟ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ... ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ

  • ΠΟΛΙΤΗΣ
    ΠΟΛΙΤΗΣ Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 23:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλά κάνετε και κάνετε αλλαγές κύριε Νίκα, αλλά να είναι και επιτυχημένες. Πήρατε μια Ψυχολόγο από το αντικείμενό της, που είναι η Κοινωνική Μέριμνα και η Πρόνοια, και την πήγατε να ασχοληθεί με θέματα Τουρισμού και Εμπορίου. Πήρατε τον ειδικό σε θέματα Τουρισμού και Εμπορίου, με πτυχίο διοίκησης επιχειρήσεων, και τον πήγατε να ασχοληθεί με θέματα Κοινωνικής Μέριμνας και Πρόνοιας, Με τι γνωστικό υπόβαθρο θα προσφερθούν οι κατάλληλες και ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, με δεδομένη την υποστελέχωση των υπηρεσιών. .Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι'αυτό. Υποτιμάτε τους πολίτες..

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...