Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καμπανάκι Νικολάκου σε Κυβέρνηση και Περιφέρεια: "Αναλάβετε πρωτοβουλίες για την άμεση υλοποίηση του έργου ΣΔΙΤ των σκουπιδιών"

Καμπανάκι Νικολάκου σε Κυβέρνηση και Περιφέρεια: "Αναλάβετε πρωτοβουλίες για την άμεση υλοποίηση του έργου ΣΔΙΤ των σκουπιδιών"

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Πελ/σου Κωνσταντίνα Νικολάκου με ανακοίνωσή της αναφέρει: "Το μοντέλο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα), για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, είναι η μοναδική νόμιμη λύση για την αντιμετώπιση του σοβαρότερου προβλήματος της Περιφέρειας.Ο Διεθνής Διαγωνισμός, που προκήρυξε και ολοκλήρωσε η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή αποτέλεσε πρότυπο για όλα τα έργα ΣΔΙΤ σε όλη την Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός του έργου προκηρύχθηκε και ολοκληρώθηκε από την Προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Το καλοκαίρι του 2013 η Οικονομική Επιτροπή, που είχα την τιμή να είμαι Πρόεδρος, ανακήρυξε ως ανάδοχο μία από τις πιο αξιόπιστες και μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες στον τομέα της ενέργειας την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Με καθυστέρηση 1,5 περίπου έτους εγκρίθηκε η ΑΕΠΟ (Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων) του έργου από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Τον Ιούνιο του 2018, παρουσία Αυτοδιοικητικών και Κυβερνητικών παραγόντων, υπεγράφη η σύμβαση του έργου από τον Πέτρο Τατούλη ως Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τους εκπροσώπους της εταιρείας.

Το έργο αφορά επένδυση ύψους 168 εκατομμυρίων ευρώ και έχει συμπεριληφθεί στα μεγαλύτερα επενδυτικά έργα της Χώρας στην περίοδο της κρίσης.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για την άμεση υλοποίηση του έργου και την Περιφερειακή Αρχή άμεσα να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αρμοδιότητας της.

Η οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση δημιουργεί επισφάλεια για την υλοποίηση του έργου, αυξάνοντας τις πιθανότητες επιστροφής στις εποχές της διασπάθισης δημοσίου χρήματος ενώ παράλληλα σταματά εντελώς κάθε προοπτική ανάπτυξης και αειφορίας του τόπου μας."

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 19:06 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΠΡΑΒΟ ΝΤΙΝΑ -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΑ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 16:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Ντίνα μας δουλεύεις τώρα;
    Αφού είναι έργο δικό σας πς μας γιατί λέει η Κομισιόν ότι είναι ακριβό , γιατί λέει ότι είναι έγκλημα η χωροθέτηση στη Σκάλα γιατί λέει ότι δεν συνάδει με τις Ευρωπαικες οδηγίες κλπ
    Για να μας απαντήσει ο Τατούλης

  • ΤΙΓΡΗΣ
    ΤΙΓΡΗΣ Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 16:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Ταρακούνησε τους Ντίνα, μπας και δούμε προκοπή...!!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...