Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πρόταση για σύνδεση του σιδηροδρόμου με την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Πρόταση για σύνδεση του σιδηροδρόμου με την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Μια πρόταση, ενισχυτική της όλης προσπάθειας για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία έχει αποδυθεί ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, κατέθεσε με σχετική επιστολή της η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Ειδικότερα, η Ελληνική Εταιρεία αναφέρεται στο πρόγραμμα με την ονομασία “Με τον Σιδηρόδρομο του Τρικούπη στα Πεδία Μαγών του 1821”, το οποίο -όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά η πρόεδρός της Λυδία Καρρά και η συντονίστρια του έργου, αρχιτέκτονας πολεοδόμος, Ειρήνη Φρεζάδου, οι οποίες υπογράφουν την εν λόγω επιστολή- “αξιοποιεί συνδυαστικά την διπλή πρόκληση που αποτελεί το έτος 2021 για την Ελλάδα και την Ευρώπη, δηλαδή αφ’ ενός την εθνική επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, αλλά και την κήρυξη του έτους 2021 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως Ευρωπαϊκού Ετους Σιδηροδρόμων”.

Στην επιστολή προς τον περιφερειάρχη, ζητείται η συνεργασία και η στήριξη της Περιφέρειας στο αναφερόμενο πρόγραμμα, το οποίο ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε “εξαιρετικά καλή ιδέα”.

Την πλήρη πρόταση της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού μπορείτε να δείτε εδώ.

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 08:54 Σύνδεσμος σχολίου

    οτι του φανεί του Λωλοστεφανή ! Ποιο τραίνο ρε παλικαρια με τι δικτυο ? εκεινο του Τρικούπη. πάνω σε πια χάραξη. Το υπάρχον δικτυο έχει τόσες στροφές και τόσες ανηφοροκατηφόρες που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε κανέναν ανταγωνισμό ! Αρα τραίνο υπό τις παρουσες συνθήκες είναι μη βιωσιμο οικονομικα και μη ανταγωνιστικό. Το τραινο στην Πελοπόννησο θέλει νέα επαναχάραξη και εντελώς νέο σχεδιασμό !!!! Αφήστε την καραμέλα όλοι οι σοφοί του τόπου και ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου. Ακού θα συνδέει τα 200 χρόνια με τραίνο. Ότι μακακια του κατέβει καθενός !!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...