Menu
RSS
Πέμπτη, 21/01/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Νέες ρουκέτες από τη Λαϊκή Συσπείρωση για την Πελοπόννησος ΑΕ: "Δεν ανέβαζαν τίποτα στη Διαύγεια. Με μπακαλόχαρτα γίνονται οι απευθείας αναθέσεις"!

Νέες ρουκέτες από τη Λαϊκή Συσπείρωση για την Πελοπόννησος ΑΕ: "Δεν ανέβαζαν τίποτα στη Διαύγεια. Με μπακαλόχαρτα γίνονται οι απευθείας αναθέσεις"!

Για "φαρσοκωμωδία γύρω από την Πελοπόννησο ΑΕ" κάνει λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση με νέα ανακοίνωσή της. 

"Από το πόρισμα των επιθεωρητών ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για την Πελοπόννησο ΑΕ προκύπτει ξεκάθαρα ότι η προηγούμενη περιφερειακή αρχή Τατούλη που στηρίχθηκε από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

  1. Λειτουργούσε την Πελοπόννησο ΑΕ σαν μια κοινή εμπορική ανώνυμη εταιρεία και όχι σαν μια Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ, που διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα με ότι αυτό συνεπάγεται για την εκτέλεση δημοσίων συμβάσεων. Λες και τα λεφτά ήταν δικά τους προσωπικά και όχι δημόσιο χρήμα!!!
  2. Λειτουργούσε την Πελοπόννησο ΑΕ με Κανονισμό Ανάθεσης και Εκτέλεσης Συμβάσεων, που δεν είχε εγκριθεί από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων κατά παράβαση του άρθρου 2 παρ 2 περ γ (γγ) του Ν. 4013/2011.

Η απόδειξη είναι ότι, από τον δειγματοληπτικό έλεγχο δέκα προγραμματικών συμβάσεων και μόνο για τη διαδικασία ανάθεσης και παραλαβής στη Πελοπόννησο ΑΕ προκύπτουν:

α)  Εκτεταμένες κατατμήσεις δηλ. τις 10 προγραμματικές συμβάσεις της Περιφέρειας με την Πελοπόννησο ΑΕ τις έσπασαν σε 402 συμβάσεις απευθείας ανάθεσης για να μην κάνουν διαγωνισμούς.

β)   Για αυτές τις απευθείας αναθέσεις δεν εκδίδονταν αποφάσεις ανάθεσης αλλά «εσωτερικά σημειώματα» δηλ. μπακαλόχαρτα!!!

γ)   Δεν αναρτήθηκαν στο Διαύγεια, για να μην μαθαίνει κανείς τίποτα.

δ) Έγιναν συμβάσεις απευθείας ανάθεσης στον ίδιο ανάδοχο σε περισσότερες από μια προγραμματικές συμβάσεις ή και στο σύνολο, χωρίς να υπάρχει αναφορά σε αυτές και χωρίς επιμερισμό της αμοιβής του ανάδοχου δηλ. γουρούνι στο σακί!!!

ε) Τα μέλη των Επιτροπών Παρακολούθησης και Παραλαβής του αντικειμένου των συμβάσεων  απευθείας αναθέσεις στη Πελοπόννησο ΑΕ, τα μέλη των Επιτροπών Παρακολούθησης και  τα μέλη των Επιστημονικών Επιτροπών των προγραμματικών συμβάσεων είναι τα ίδια και εναλλάσσονται δηλ. Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει, Γιάννης παρακολουθεί, Γιάννης ελέγχει, Γιάννης παραλαμβάνει!!!

στ) Στις δέκα αυτές προγραμματικές συμβάσεις που ελέγχθηκαν περίσσεψε, δεν δαπανήθηκε για το σκοπό του έργου των προγραμματικών συμβάσεων, που είχε αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο το ποσό 1.311.689,73 ευρώ, ποσό που πρέπει να επιστραφεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Παίζεται μια φαρσοκωμωδία.

      Αντί η συζήτηση να γίνεται γύρω από αυτά τα συγκεκριμένα ζητήματα που θέτει η έκθεση ελέγχου των Επιθεωρητών-Ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας παίζεται μια φαρσοκωμωδία.

  • Η προηγούμενη περιφερειακή αρχή Τατούλη που απαρτίζεται από «αντάρτες» στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με κάποιους να γλυκοκοιτάζουν κατά το ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας την τακτική «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση» δεν τοποθετείται στα πιο πάνω συγκεκριμένα ζητήματα, πετάει την μπάλα στην εξέδρα και ζητά να δηλώσουμε ότι δεν είναι κλέφτες.
  • Η νυν περιφερειακή αρχή Νίκα (ΝΔ) με την στήριξη των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ (Δέδε) και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (Μπουντρούκα) δεν παίρνουν και αυτοί θέση στις διαπιστώσεις της έκθεσης ελέγχου των Επιθεωρητών-Ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας με τη μορφή απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η μόνη απόφαση που έχουν πάρει είναι να καλύψει η Περιφέρεια το έλλειμα, δηλ. να μην καταλογιστεί σε κανέναν τίποτα και να πληρώσει το έλλειμα ο Πελοποννησιακός λαός.
  • Οι Δήμαρχοι και η ΠΕΔ Πελοποννήσου σιωπούν.

      Μόνο ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών που είναι και πρόεδρος της ΠΕΔ δίνει συνεντεύξεις και παρουσιάζει οβιδιακές μεταμορφώσεις. Ξαφνικά αγάπησε τον μέχρι χθες άσπονδο εχθρό του Τατούλη. Δηλώνει ότι όλα είναι νόμιμα, δεν βλέπει καμία παρανομία και παρατυπία, παρόλο που ήταν «ωσεί παρών» στη Πελοπόννησο ΑΕ. Δεν τον καλύπτει το πόρισμα των Επιθεωρητών-Ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Θέλει τώρα να κάνει έλεγχο με δικό του ελεγκτή, αφού τόσα χρόνια δεν γνώριζε, δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα, παρόλο που ήταν αντιπρόεδρος στη Πελοπόννησο ΑΕ. Θέλει μάλιστα να γίνει και πρόεδρος σε μια αμαρτωλή Αναπτυξιακή την Πελοπόννησο ΑΕ.

      Θα προτείναμε στον κ. Νίκα και κ. Καμπόσο να ορίσουν ελεγκτές-λογιστές και δικηγόρους αυτούς που είχε ο κ. Τατούλης.  

Επιβεβαιώνεται το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση.

      Αυτά τα λίγα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνουν αυτά που χρόνια λέει το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση.

      Οι αναπτυξιακές ΑΕ των Δήμων και των Περιφερειών, που τώρα μετεξελίσσονται σε Αναπτυξιακούς Οργανισμούς σύμφωνα με πρόσφατο νόμο της ΝΔ, είναι χρήσιμα εργαλεία για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών-μελετών και έργων, συρρίκνωσης των υπηρεσιών των Δήμων και των Περιφερειών ανατροπής και διάλυσης των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων. Είναι μηχανισμοί μοιράσματος δουλειών σε ημέτερους, ομηρίας και εκμαυλισμού συνειδήσεων. Στοχεύουν στη μεγαλύτερη ενσωμάτωση Δήμων και Περιφερειών στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Για αυτό πρέπει να κλείσουν οι αναπτυξιακές να μεταφερθούν οι εργαζόμενοι στις περιφέρειες και στους δήμους να γίνεται το έργο από τις υπηρεσίες των δήμων και των περιφερειών.  

      Ειδικά η Πελοπόννησος ΑΕ στα χέρια της προηγούμενης περιφερειακής αρχής εκτός των παραπάνω, ήταν ένα θερμοκήπιο που άνθισαν πολλά μπουμπούκια, έγινε διασπάθιση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

      Η Πελοπόννησος ΑΕ δεν παίρνει φτιασίδωμα και εξυγίανση. Πρέπει να κλείσει και να καταλογιστούν οι πολιτικές ευθύνες και τα ελλείματα. Κάθε άλλη λύση είναι κουκούλωμα."

9 σχόλια

  • Γιάννης Θεολόγου
    Γιάννης Θεολόγου Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 10:04 Σύνδεσμος σχολίου

    Ανώνυμε σχολιαστή που ρίχνεις τα βάρη στους εργαζόμενους: Οι εργαζόμενοι είναι ο τελευταίος τροχός της άμαξας. Ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας. Δεν παίρνουν αποφάσεις οι εργαζόμενοι, εκτελούν μόνο. Φαντάζομαι πως δεν θα είσαι εργαζόμενος για να υποστηρίζεις αυτά που υποστηρίζεις. Λες και δεν γνωρίζεις τίποτα από εργασία. Οι εργαζόμενοι εκεί στην "Εταιρία" αυτή είναι στρατιωτάκια!

  • Βασιλης
    Βασιλης Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 21:29 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΕς τα ρε Γόντικα γιατί αυτοί θέλουν μα ξεχαστεί η υπόθεση...
    Δώσε στοιχεία στη δημοσιότητα

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 20:20 Σύνδεσμος σχολίου

    Οι εργαζόμενοι που γνώριζαν και εκτελούσαν δεν φέρουν καμία ευθύνη; Πρέπει να ανταμειφθούν για την σιωπή τους με μεταφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση; Δεν μας τα λες καλά Γόντικα. Αν χρειάζονται προσωπικό οι ΟΤΑ να προκηρύξουν τις θέσεις μέσω ΑΣΕΠ. Να σταματήσει επιτέλους το βόλεμα όσων έχουν "μπάρμπα στην Κορώνη".

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 19:45 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΟΝΤΙΚΑΣ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 18:47 Σύνδεσμος σχολίου

    ΚΡΙΜΑ ....ΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΔΟΥ.ΤΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΣ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 17:05 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο Νικόλα ξεσκεπασέ τους
    ΌΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ! Να μάθουμε όλοι τι έγινε στην πολύπαθη εταιρία τα προηγούμενα χρόνια !!!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 15:45 Σύνδεσμος σχολίου

    ΟΛΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΥΔΕ . ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ , ΜΕΓΑΛΟ .....ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ ΝΙΚΟ ΓΟΝΤΙΚΑ .

  • Λέων
    Λέων Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 15:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Άσε ρε Γόντικα γιατί δεν ανοίγεις τους λογαριασμούς σου που σου είπε ο Τατούλης ? Αρκετά ασχολήσου με την παράταξη σου που έχασες ένα μεγάλο ποσοστό του στις εκλογές του 2019 και άσε τον Τατούλη ..Ο Νίκας είναι περιφερειάρχης όχι ο Τατούλης εκτός μια είσαι φαν Τατούλης και το κρύβεις.

  • Κακός  Λύκος
    Κακός Λύκος Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 14:25 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλά πάλι τον Τατούλη θυμήθηκες??? τώρα σου φταίει και ο Καμπόσος??? δηλαδή όποιος στρέφεται κατά του κυρίου Νίκα σε ενοχλεί!!!!!!!!!!!!!!!! ο κύριος Νίκας τώρα τα αναρτά στο διαύγεια?? έχει αναλάβει 1,5 χρόνο !!!! εσύ είσαι ακόμα κολλημένος με το Τατούλη ??? αχ είμαι πολύ προβληματισμένος ...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...