Menu
RSS
Παρασκευή, 16/04/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Οι γυναίκες Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώνουν (έξω από παρατάξεις) τις φωνές τους!

Οι γυναίκες Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώνουν (έξω από παρατάξεις) τις φωνές τους!

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΠΟ ΑΙΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

   H 8η Μαρτίου ΔΕΝ αποτελεί ημέρα γιορτής για τις γυναίκες, αλλά μία ημέρα προβληματισμού για τη στασιμότητα στη θέση της γυναίκας στην κοινωνία και στην εργασία, παρά τους πολύχρονους αγώνες, αλλά και την εξέλιξη των κοινωνιών.

Είναι ημέρα υπενθύμισης, ημέρα αναγνώρισης των κοινωνικών, πολιτικών, οικονομικών και πολιτιστικών επιτευγμάτων των γυναικών.

   Δυστυχώς, είθισται Πολιτεία και φορείς, να θεωρούν πως αρκούν για τις γυναίκες οι τυπικότητες και η εξάντληση του όποιου ενδιαφέροντος σε  ανακοινώσεις, ψηφίσματα ή ανούσιες εκδηλώσεις. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όμως σήμερα οι γυναίκες, συνεχίζουν να είναι πολλά , σοβαρά και δυσεπίλυτα και η ημέρα αυτή προσφέρεται κυρίως για περισυλλογή , αναζήτηση πιθανών λύσεων με ανάληψη πρωτοβουλιών και κυρίως, ουσιαστική βούληση για λύσεις και διεξόδους.

   Μπορεί η αρχή της ισότητας των δύο φύλων, να καθιερώθηκε  σε διεθνές επίπεδο από το 1945 στο Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μετουσιωθεί  όμως μέχρι και σήμερα πλήρως σε πράξη. Και αυτό, γιατί η απελευθέρωση της γυναίκας, δεν έχει να κάνει μόνο με τις έμφυλες διακρίσεις. Δυστυχώς κάθε μέρα αποκαλύπτεται σε όλον τον κόσμο, πως η τύποις γυναικεία απελευθέρωση, κρύβει πολλών ειδών εκμετάλλευση και καταπίεση. Ειδικά στις μέρες μας, μετά από τις σκανδαλώδεις αποκαλύψεις για το τι συμβαίνει στα διάφορα «σαλόνια της εξουσίας» αποδεικνύεται, πως  η πραγματική ισοτιμία της γυναίκας με τον άντρα, μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο .

   Οι γυναίκες Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώνουν έξω από παρατάξεις τις φωνές τους, με τις γυναίκες όλου του κόσμου, αλλά και όλον τον λαό που αγωνίζεται για ισονομία, ισοτιμία και δικαιοσύνη. Σε μια εποχή ορόσημο, πιο δύσκολη από ποτέ για όλο τον πλανήτη αλλά και την ελληνική κοινωνία, που βιώνει μαζί με την πανδημία, το δικό της συγκλονιστικό #MeToo, διεκδικούμε, υποστηρίζουμε και ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να αποκτήσουν φωνή και δύναμη να παλέψουν για την πραγματική ισοτιμία, το σεβασμό και την ισότιμη συμμετοχή  τους στην διαμόρφωση του παγκόσμιου κοινωνικού , πολιτικού και οικονομικού γίγνεσθαι.

  -Ζητάμε μέτρα, δράσεις και ενέργειες από την Πολιτεία, που να προωθούν την κατάργηση των έμφυλων διακρίσεων  και θεσμικό πλαίσιο που να εξασφαλίζει κοινωνία και πολιτεία ίσων ευκαιριών, για όλες τις γυναίκες που μοχθούν καθημερινά στο στίβο της ζωής. Για την εργαζόμενη, την άνεργη, τη μητέρα, την επαγγελματία, την αγρότισσα, τη μητέρα παιδιών ΑΜΕΑ, τη μαθήτρια, την ηλικιωμένη και όλες τις γυναίκες σε όλον τον κόσμο που καθίστανται θύματα εκμετάλλευσης ή που ακραίες πολιτικές και πόλεμοι την ξερίζωσαν από την πατρίδα της και αναζητά με τα παιδιά της, καλύτερη ζωή.

  -Ζητάμε, αλλαγή της νομοθεσίας έτσι ώστε να υπάρξει ουσιαστική προστασία από τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την εργασία χωρίς δικαιώματα, την εργασία χωρίς ασφάλιση, την εργασία χωρίς μέτρα για την εναρμόνιση με την οικογενειακή ζωή.

-Ζητάμε, αύξηση των κοινωνικών δαπανών έτσι ώστε να μπορεί να στηριχτεί η κάθε γυναίκα στις κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές για Υγεία, Πρόνοια.

Για περισσότερους παιδικούς σταθμούς, δωρεάν υποδομές για τη φροντίδα και αγωγή των παιδιών κάθε ηλικίας, για τη δημιουργική απασχόληση.

Για κέντρα Προστασίας της γυναίκας και του ανήλικου παιδιού που είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας, για δωρεάν υγεία και δυνατότητας πρόληψης με διαγνωστικές, εξετάσεις, για δωρεάν προγεννητικό έλεγχο, για πλήρη κάλυψη της διαδικασίας της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και του τοκετού.

-Ζητάμε να ληφθεί μέριμνα για την εξάλειψη του φαινομένου της «γυάλινης οροφής», για τη συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψεως αποφάσεων, στη πολιτική, στη δημόσια ζωή.

-Ζητάμε μέτρα που απευθύνονται σε επιχειρήσεις και έχουν ως στόχο την εξάλειψη  του μισθολογικού χάσματος.

-Ζητάμε ποσόστωση 50% επί της εκλογής σε όλα τα αιρετά και πολιτειακά όργανα, μέχρι να εξαλειφθούν τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις εις βάρος των γυναικών, γιατί σ’ αυτόν τον κόσμο είμαστε το μισό και όχι ποσοστό.-

 

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΒΕΡΓΙΝΑΔΗ

ΤΖΕΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΘΗΝΑ ΚΟΡΚΑ

ΚΛΕΙΩ ΚΟΡΩΝΗ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ

ΝΤΙΑ ΤΖΑΝΕΤΕΑ

8 σχόλια

 • ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 18:31 Σύνδεσμος σχολίου

  Δεν πειράζει που κάποια διαφώνησε! Σημασία έχει ότι είναι μόνο μία! Οι εννέα κυρίες είναι υπέροχες! Χρόνια πολλά σε όλες σας

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 16:30 Σύνδεσμος σχολίου

  ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ Η κ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ , ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ , ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΝΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ......ΤΩΝ 9 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡΟΧΩΝ ΚΥΡΙΩΝ . ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ , ΕΥΣΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ! ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ Η ΙΣΧΥΣ ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕΣ ΜΟΥ !

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 15:20 Σύνδεσμος σχολίου

  Έτσι μπράβο, συνεχίστε έτσι δυναμικά

 • ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΙΣΗΣ
  ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΙΣΗΣ Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 15:14 Σύνδεσμος σχολίου

  KAI OI ENNEA EINAI ΥΠΕΡΟΧΕΣ! ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 15:12 Σύνδεσμος σχολίου

  Μπράβο σας ! Εννέα αξιόλογες κυρίες μου Χρόνια σας πολλά!
  Μία ερώτηση παρακαλώ. Η εκ Μεσσηνίας καταγώμενη σύμβουλος του κυρίου Νίκα γιατί δεν υπέγραψε; Μήπως πήραν τα μυαλά της αέρα τώρα που καταδέχθηκε να πάρει τις αρμοδιότητες της Μαργαρίτας για τα 200 χρόνια;

 • Ο  ΓΕΡΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΡΑ
  Ο ΓΕΡΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΡΑ Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 15:09 Σύνδεσμος σχολίου

  και οι εννεα ηταν υπέροχες !!!!!

 • Χ
  Χ Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 14:39 Σύνδεσμος σχολίου

  Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες και ιδικά στην Κλειώ!!!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 14:16 Σύνδεσμος σχολίου

  Ντινα σε αγαπάμε λίγο περισσότερο απο όλες τις άλλες μαζι. Είσαι αδυναμία, εισαι λατρεία, έχεις καιρό όμως να μας δώσεις υλικό από τα καλά του παρελθόντος. Θέλουμε την παλιά, καλή Ντίνα, την ορθόδωξα πασοκικη

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...