Menu
RSS
Παρασκευή, 30/07/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Κοινή επερώτηση Νικολάκου - Σπυριδάκου - Δημητρακοπούλου μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του ηθοποιού Ορφανού για την Τρίπολη!

Κοινή επερώτηση Νικολάκου - Σπυριδάκου - Δημητρακοπούλου μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του ηθοποιού Ορφανού για την Τρίπολη!

 

Kοινή επερώτηση των μελών της Γνωμοδοτικής Επιτροπής για τις Επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και Περιφερειακών Συμβούλων Ευγενίας (Τζένης) Δημητρακοπούλου, Κωνσταντίνας Νικολάκου, Μαργαρίτας Σπυριδάκου

 

16/07/2021

 

1.Προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου

Πελοποννήσου κ. Σκαντζό.

 1. Την Γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

 

Έπειτα και από το θόρυβο που προκλήθηκε αυτές τις μέρες γύρω από την Παράσταση "Υλικό Καποδίστριας", με δηλώσεις του Πρωταγωνιστή της Παράστασης, ηθοποιού κ. Νίκου Ορφανού, πρέπει να απαντηθούν συγκεκριμένα ερωτήματα, μιας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρεται ως συνδιοργανωτής, τόσο σε δηλώσεις και δημοσιεύσεις προσωπων και συνεργατών της Περιφερειακής Αρχής, όσο και του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας κυρίου Μαργαρίτη,σε συνέντευξή του. Μάλιστα, από τις δηλώσεις όλων των παραπάνω εξάγεται το συμπέρασμα, ότι το έργο έγινε κατά παραγγελία του Περιφερειάρχη, για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

 Εξ όσων γνωρίζουμε, λόγω της συμμετοχής μας στη γνωμοδοτική, είχε κατατεθεί και κοστολογημένη πρόταση από τον κύριο Μαργαρίτη γι αυτήν την παράσταση της οποίας ο Προϋπολογισμός έφτανε τα 150.000 ευρώ.

Φυσικά και αυτό το θέμα ουδέποτε συζητήθηκε ή πήρε έγκριση από τη Γνωμοδοτική Επιτροπή.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης είχε με έγγραφο του ζητήσει από την Υπουργό Πολιτισμού κυρία Μενδώνη τη συνηγορία της για δύο παραστάσεις του συγκεκριμένου θεατρικού, τον Ιούλιο και το Σεπτέμβριο του 2021 στο Ηρώδειο, γνωστοποιώντας την πρόθεσή του για επικείμενη υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για το εν λόγω έργο.

Δεδομένου ότι στα ΜΜΕ της Πελοποννήσου διαβάσαμε κάποια σχόλια και δηλώσεις του πρωταγωνιστή της παράστασης απαξιωτικά για την περιοχή της Τρίπολης που προκάλεσαν και τη δικαιολογημένη αντίδραση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Άλσους Αγίου Γεωργίου Τρίπολης κυρίου Μπρακουμάτσου αλλά και άλλων θεσμικών εκπροσώπων της Αρκαδίας - ο Κύριος Μπρακουμάτσος μάλιστα χαρακτήρισε την Παράσταση αποτυχημένη- θα θέλαμε συγκεκριμένες απαντήσεις καθώς θεωρούμε ότι πλήττεται το κύρος των εκδηλώσεων των 200χρονων αλλά και της ίδιας της Περιφέρειας:

 1. Έχει τελικά ανατεθεί το έργο από τον Περιφερειάρχη , σε τι ύψος είναι η χρηματοδότηση από πλευράς Περιφέρειας και από που θα προέλθουν τα χρήματα γι αυτή τη χρηματοδότηση;
 2. Έχει προχωρήσει η προγραμματική σύμβαση και ποιά είναι τα συμβαλλόμενα μέρη;
 3. Γιατί η Παράσταση, αν είναι υπό τη διοργάνωση της Περιφέρειας, δεν έτυχε προβολής και κατά κοινή ομολογία την παρακολούθησαν ελάχιστοι. Βασικό στοιχείο για την επιτυχία των επετειακών εκδηλώσεων είναι η λαϊκή συμμετοχή . Ούτε οι αιρετοί της Πελοποννήσου δεν έχουν λάβει προσκλήσεις για τις παραστάσεις σε Καλαμάτα και Τρίπολη (....βέβαια αυτό είναι μια πάγια τακτική πλέον. Δεν ακολουθείται η Εθιμοτυπία και κανένας Περιφερειακός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης δεν καλείται στις εκδηλώσεις έστω της Περιφερειακής Ενότητάς του!!!)
 4. Εν τέλει θα ανέβει η παράσταση στο Ηρώδειο;

 

 

 

 

Δημητρακοπούλου Ευγενία ( Τζένη  )  - Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΕ Αρκαδίας

Νικολάκου Κωνσταντίνα -  Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΕ Μεσσηνίας

Σπυριδάκου Μαργαρίτα -  Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΕ Λακωνίας

 

 

13 σχόλια

 • ΜΑΥΡΗ ΓΑΤΑ
  ΜΑΥΡΗ ΓΑΤΑ Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 16:41 Σύνδεσμος σχολίου

  ΑΝ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΜΑΖΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΒΡΟΥΒΕΣ

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 13:17 Σύνδεσμος σχολίου

  Ντινάρα, η πιο θεα απο όλες. Αχ Κωνσταντίνα, αχ, αχ λέω..

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 12:52 Σύνδεσμος σχολίου

  ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ !!!! ΖΥΓΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΙΣΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ! ΑΥΤΗ ΩΣ ΑΝΑΚΑΤΩΣΤΡΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΥς ΖΑΡΖΑΒΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ ΤΗΣ .......ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟΣ ..............ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΔΑΕΙΣ ..........ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΖΗΤΩ Ο ΟΡΦΑΝΟΣ.......ΖΗΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΑΧΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ....

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 11:51 Σύνδεσμος σχολίου

  @08:50 ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΥΡΙΩΝ . ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ , ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ . ΓΙ΄ ΑΥΤΟ , ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ .......

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 08:50 Σύνδεσμος σχολίου

  Της Λακωνίας είναι μεγάλο καβαλημενο καλαμι . Νομίζει ότι όλη η γη γυρίζει γυρω από αυτήν. Είναι σε όλα μέσα. Μιλάμε για πολυ φρου φρου. Οπου υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη και εικόνα είναι μέσα ! Σιγά κυρία μου μια περιφερειακη συμβουλος είσαι οπως και αλλοι καμια πενηνταρια σε ολο το Μωρια. Δεν εισαι καμια βουλευτής ή κατι ανω΄τερο από τους κοινούς θνητούς. Ελεος !!!!! Οι επαναστασεις κορίτσια γίνονται με φειδώ και περίσκεψη ! ΔΕν είναι όλα επικοινωνία ! Ο κόσμος εχει ξυπνησει και δεν μασαει . κάντε προτάσεις και οχι μονον επαναστατικες κορωνες!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021 23:06 Σύνδεσμος σχολίου

  Κοριτσακια προσοχη στην Ντίνα, είναι ταλιμπαν του πολέμου. Νομίζετε ότι την έχετε αλλά σας έχει 100 φορές.
  Γεια αου ρε Ντινάρα με το πολιτικό σου εκτόπισμα.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021 20:05 Σύνδεσμος σχολίου

  Οι τρεις χαριτες σε σύμπραξη ! Τις πάει η Ντίνα κουπί και αυτές νομίζουν ότι κάνουν πολιτική! Ρίχνει το τυράκι και αυτές τσιμπάνε !!!

 • Οχιά Διμούτσουνη
  Οχιά Διμούτσουνη Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021 12:20 Σύνδεσμος σχολίου

  Κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας...τι γίνεται εκεί στη Φάρις;;

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021 07:44 Σύνδεσμος σχολίου

  Η αλήθεια έχει γυναικείο στόμα ! Όλα στο φως !

 • υθκυιτ
  υθκυιτ Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 22:27 Σύνδεσμος σχολίου

  Φράγκα ύπαρχουν μόνο για την Καλαμάτα! Όλα τα άλλα που κάνουν είναι τζαμπατζιιλίκια!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...