Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Ρουκέτες" από Πετράκο - Δρούγκα: "Επιτρέπουν σε Περιφερειάρχες απευθείας αναθέσεις μέχρι 5.225.000 € - Αυτό είναι το ήθος της Μητσοτάκης ΑΕ"

"Ρουκέτες" από Πετράκο - Δρούγκα: "Επιτρέπουν σε Περιφερειάρχες απευθείας αναθέσεις μέχρι 5.225.000 € - Αυτό είναι το ήθος της Μητσοτάκης ΑΕ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/9/2021

 

ΑΙΣΧΟΣ !!! ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑ ΜΕΧΡΙ 5.225.000 ΕΥΡΩ !!!

Δήλωση των Θανάση Πετράκου και Δημοσθένη Δρούγκα

Η αδιαφάνεια σε όλο της το μεγαλείο . Η  κυβέρνηση Μητσοτάκη ή πιο σωστά η Μητσοτάκης ΑΕ ξεπερνά καθημερινά το ένα μετά το άλλο  όριο προκλητικότητας , αντιδημοκρατικότητας και  αδιαφάνειας  στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος .

Κατατέθηκε ο χθες το βράδυ αιφνιδιαστικά από τον υπουργό Εσωτερικών  και υπερψηφίστηκε από τη κυβερνητική  πλειοψηφία,  τροπολογία με την οποία επιτρέπεται  στους Περιφερειάρχες των πυρόπληκτων  Περιφερειών,Πελοποννήσου , Στερεάς Ελλάδας,  Δυτικής Ελλάδας και Αττικής να προχωρούν σε απευθείας αναθέσεις έργων στις πυρόπληκτες περιοχές  μέχρι του ποσού των 5.225.000 ευρώ!!! Οι συμβάσεις δεν θα περνούν από τα αντίστοιχα Περιφερειακά Συμβούλια  !!! και επιπλέον παρακάμπτεται και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων!!!

Αυτό είναι το ήθος και η διαφάνεια που   η Μητσοτάκης ΑΕ εισάγει  στην πολιτική ζωή και στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.   Καταργεί  εντελώς τα συλλογικά όργανα και επιδιώκει  με πρόσχημα την ταχύτητα εκτέλεσης των έργων  να γίνει  «πάρτυ»  με τις, απευθείας αναθέσεις που θα κάνουν οι εκλεκτοί της Περιφερειάρχες χωρίς να υπάρχει κανένας έλεγχος απ τα συλλογικά όργανα .

Καλούμε   όλους τους συναδέλφους Περιφερειακούς Συμβούλους να αντιδράσουμε έντονα και  να καταγγείλουμε αυτή την προκλητική τροπολογία  σε έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου .Δεν πρέπει να ανεχτούμε  οι  «παρεκκλίσεις»  από την «κείμενη νομοθεσία» να γίνουν  απόλυτος  και μόνιμος  κανόνας.

Παράλληλα καλούμε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Νίκα να δηλώσει και να δεσμευτεί ότι δεν θα αξιοποιήσει και δεν θα εφαρμόσει στη πράξη αυτή την αδιαφανή και αντιδημοκρατική νομοθετική ρύθμιση .

Θανάσης Πετράκος

Δημοσθένης  Δρούγκας

 

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 12:21 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΟΛΟΙ ......ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΣΤΕΡΗΣΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ ......

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 20:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Λέτε στον τον Νίκα να μην εκτελέσει τις εντολές του αφεντικού του; Δεν είμαστε με τα καλά μας

  • ΜΑΥΡΗ ΑΡΑΧΝΗ
    ΜΑΥΡΗ ΑΡΑΧΝΗ Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 19:56 Σύνδεσμος σχολίου

    ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΑΛΕΙΣ ΤΟ ΝΙΚΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΕ? ΓΕΛΑΣΑΜΕ ΠΑΛΙ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...