Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Θα «βουλιάξει» η Πελοπόννησος, αν λιώσουν οι πάγοι!

Θα «βουλιάξει» η Πελοπόννησος, αν λιώσουν οι πάγοι!

 

Ένα ανησυχητικό δημοσίευμα που αφορά και την Πελοπόννησο κάνει το γύρω του διαδικτύου. Πρόκειται για τη δημοσίευση του National Geographic και συγκεκριμένα ενός χάρτη που δείχνει πως θα είναι η Γη αν λιώσουν όλοι οι πάγοι. Η εικόνα του χάρτη πραγματικά τρομάζει γιατί αν συμβεί αυτό, θα βουλιάξουν στη κυριολεξία κάτω από το νερό αμέτρητες εκτάσεις παγκοσμίως.

Δυστυχώς σε αυτή τη περίπτωση θα βουλιάξουν πάρα πολλές πόλεις που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα διότι τα παράλια σε γενικές γραμμές είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένα. Το χειρότερο πλήγμα θα το δεχτεί η Ευρώπη διότι το γεωγραφικό της ανάγλυφο είναι σε γενικές γραμμές πολύ πεδινό με αποτέλεσμα τα νερά να μπορούν να εισχωρήσουν βαθιά μέσα στην ήπειρο.. Συνεπώς μεγαλουπόλεις όπως το Λονδίνο, η Κοπεγχάγη, η Στοκχόλμη και η Βενετία θα βουλιάξουν.

Όμως και η Ελλάδα θα έχει δραματικές επιπτώσεις αφού πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, μικρά νησιά, η Χαλκιδική, περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Αττικής, της δυτικής Πελοποννήσου αλλά και άλλες περιοχές θα βουλιάξουν από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Το μόνο παρηγορητικό είναι η πιθανή κατασκευή φραγμάτων, αφού η στάθμη των υδάτων ανεβαίνει σταδιακά, ώστε να προστατευτούν τουλάχιστον οι μεγάλες πόλεις.

Από την άλλη το σενάριο που θέλει να λιώνει το 100% των πάγων είναι ακόμη μονάχα στα χαρτιά διότι μπορεί για παράδειγμα τα τελευταία χρόνια όντως οι πάγοι να έλιωναν, όμως τη φετινή χρονιά οι πάγοι στην Αρκτική αυξήθηκαν πάλι. Συνεπώς, μπορεί όντως να υπάρχει ανησυχία με το λιώσιμο ων πάγων όμως κανείς δε γνωρίζει σίγουρα αν αυτό το λιώσιμο συμβαίνει εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας ή αν ούτος η άλλος ο πλανήτης είχε μία υπερθέρμανση τις τελευταίες δεκαετίες εξαιτίας άλλων παραγόντων.

Η Γη από την ημέρα της ύπαρξής της αλλάζει συνεχώς και φυσικά και το κλίμα της αφού πέρασε περιόδους πολύ θερμότερες αλλά και πολύ ψυχρότερες από τη σημερινή περίοδο. Επομένως το τι θα συμβεί απλά θα φανεί και θα ξεκαθαρίσει σίγουρα μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

http://www.ecotimes.gr

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...