Το Ναύπλιο υποδέχθηκε τα Ιερά Λείψανα των Αγίων ενδόξων Νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης (εικόνες)
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη Ιερός Κλήρος, τοπικές Αρχές και λαός, υποδέχθηκε το Ναύπλιο και ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου τα Ιερά Λείψανα των Αγίων ενδόξων Νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης εκ της Μυτιλήνης.
Τα Ιερά Λείψανα υποδέχθηκε, κατόπιν σχετικής εγκρίσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριος, το απόγευμα της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου 2022, στα προπύλαια του Ι. Ναού της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου, παρουσία πλήθους πιστών και των Αρχών του Τόπου.
Αμέσως ετελέσθη ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο στους πιστούς, και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβο,για την ευλογία της διακομιδής των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.
Τα Ιερά Λείψανα θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό για προσκύνημα μέχρι και την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 5:30 το απόγευμα.
Tags:
Ναύπλιο,Σχετικά Άρθρα
- Συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου τον Ιούνιο στο Νεοχώρι!
- Οι Λαμπαδηδρομίες του 2026 απέδειξαν για ακόμη μία φορά ότι η Δημητσάνα παραμένει τόπος όπου η ιστορία δεν θυμάται απλώς· ζωντανεύει
- Αγώνες Ρητορικής Τέχνης για μαθητές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
- Τα φωτογραφικά "κλικ" από την ιστορική πρόκριση του Αστέρα στον τελικό Κυπέλλου!
- Ενημερωτική Εκδήλωση της ΟΤΔ Πάρνωνα για την Παρουσίαση της Πρόσκλησης LEADER Δημοσίου Χαρακτήρα






