Menu
RSS
Σάββατο, 25/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές ζητά η ΠΑΣΠ

Δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές ζητά η ΠΑΣΠ

Τη δωρεάν σίτιση όλων των επιλαχόντων φοιτητών, καθώς και αυτοί είναι δικαιούχοι σίτισης, ζητεί η ΠΑΣΠ σε παρέμβασή της.

Σε κείμενο που συνυπογράφουν η ΠΑΣΠ ΑΕΙ Καλαμάτας, Κορίνθου και Τρίπολης, αναφέρουν ότι “το νέο έτος βρήκε την φοιτητική κοινότητα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου απροετοίμαστη για το γεγονός ότι πλειάδα συμφοιτητών μας που σπουδάζουν σε τμήματα της Καλαμάτας, της Κορίνθου, της Τρίπολης, της Σπάρτης, του Ναυπλίου και της Πάτρας, ενώ ήταν δικαιούχοι της δωρεάν σίτισης μέχρι πρότινος, αποκλείστηκαν από τις λίστες εξαιτίας του μη επαρκούς κρατικού
προϋπολογισμού. Είναι γεγονός ότι όλοι μας βιώνουμε δύσκολες καταστάσεις εξαιτίας της κρίσης των ημερών μας και οι επιπτώσεις αυτών δε θα μπορούσαν να μη χτυπήσουν τις πόρτες των φοιτητών και των οικογενειών τους. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το υπουργείο Παιδείας παρά τα προβλήματα των φοιτητών και παραβλέποντας τις αντίξοες συνθήκες της επικαιρότητας, δημιουργούν εμπόδια και δυσχεραίνουν την ήδη επιβαρυμένη φοιτητική ζωή των σπουδαστών και τους οδηγούν σκόπιμα σε ένα ακόμη μεγαλύτερο οικονομικό αδιέξοδο”.

 
 
Παρατηρούν πως “η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το υπουργείο Παιδείας μας έχει αποδείξει επανειλημμένες φορές ότι επιθυμεί το κατακερματισμό της δωρεάν Δημόσιας Παιδείας και όλα τα βήματα που ακολουθούν, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση των φοιτητών της χώρας μας. Δημιουργείται λοιπόν το εύλογο ερώτημα, γιατί απαξιώνεται μια τόσο μεγάλη κοινωνική ομάδα, όπως αυτή των φοιτητών και αντί να λαμβάνονται μέτρα στήριξης και ανακούφισης, δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα και ανησυχίες; Η φοιτητική κοινότητα αποτελεί μια μεγάλη κοινωνική ομάδα, η οποία θα συντελέσει στο μέλλον της χώρας μας και εσείς κύριοι της κυβέρνησης αντί να τη στηρίζετε με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε να ανθίσει και να αναβαθμιστεί, την κατακερματίζετε, την υποβαθμίζετε και την οδηγείτε σε καταστροφή”.
Η ΠΑΣΠ ζητεί “την αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού προς τα ιδρύματα, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των φοιτητών. Την δωρεάν σίτιση όλων των επιλαχόντων φοιτητών, καθώς και αυτοί είναι δικαιούχοι σίτισης”.
Η ΠΑΣΠ σε Καλαμάτα, Κόρινθο και Τρίπολη δηλώνει ότι θα υποβάλει αιτήματα: “Στον αντιπρύτανη Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την κοινοποίηση του οικονομικού προϋπολογισμού, σχετικά με την φοιτητική μέριμνα του ιδρύματος και το πώς ο προϋπολογισμός αυτός διανέμει το αντίστοιχο ποσό στις πόλεις και στα τμήματα του Πανεπιστημίου. Για άμεση συνάντηση με τον πρύτανη και τον αντιπρύτανη Οικονομικών με σκοπό την διεκπεραίωση των αιτημάτων μας”.
“Πάντα θα παλεύουμε και θα αγωνιζόμαστε για το δημόσιο δωρεάν Πανεπιστήμιο που αξίζει σε όλους τους φοιτητές”, καταλήγει η ΠΑΣΠ σε περιφερειακό επίπεδο.

https://eleftheriaonline.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...