Περίπου 1.000.000 € θα διαθέσει η Περιφέρεια για τα μονοπάτια της Αρκαδίας
Σύσκεψη για την αναβάθμιση του δικτύου μονοπατιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.
Οπως επισήμανε ο περιφερειάρχης, στην Περιφέρεια δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιήσει χρηματοδότηση συνολικού ύψους περί τα 4.000.000 ευρώ για τον πιο πάνω σκοπό, γεγονός που σημαίνει ότι σε κάθε Π.Ε. αναλογούν περί τις 800.000 ευρώ.
Στην εν λόγω σύσκεψη τονίστηκε ότι η αναβάθμιση του περί τα 1.000 χιλιόμετρα συνολικού μήκους δικτύου μονοπατιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα. Σε αυτό το πλαίσιο επιδιώκεται, μεταξύ άλλων, βελτίωση γεωμετρικών στοιχείων και παρεμβάσεις – επιδιορθώσεις όπου κρίνεται αναγκαίο, όπως και ενίσχυση της σήμανσης αλλά και της ασφάλειας του εν λόγω δικτύου, ενώ μέσα από την καταγραφή και τη σήμανση σε σχετική διαδικτυακή πλατφόρμα θα δίνεται ψηφιακή πληροφόρηση στους επισκέπτες.
“Ηδη προετοιμάζεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο σχετικός φάκελος με τα πιο πάνω στοιχεία” τόνισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι και οι δήμοι από την πλευρά τους έχουν την δυνατότητα να προτείνουν νέα μονοπάτια, που θα “κουμπώνουν” στο υφιστάμενο δίκτυο της Περιφέρειας.
Σχετικά Άρθρα
- Πούλμαν για τη συναυλία αλληλεγγύης για ελεύθερα βουνά στον Κοσμά
- Όλο και χειρότερη η κατάσταση με την καθίζηση στην είσοδο της Χώρας Γορτυνίας - Η ΔΕΗ αναγκάστηκε να απομακρύνει κολώνα που ήταν στον "αέρα"!
- Παπαδημητρίου: "Ισχυρή Αυτοδιοίκηση χωρίς ενεργούς πολίτες δεν μπορεί να υπάρξει"
- Ελπίδα Τρίπολης | Ήττα με 4-0 από τον Εθνικό
- Η κοπή πίτας του Συλλόγου των Απανταχού Παλαμαραίων Γορτυνίας (εικόνες)






