Ο Καθηγητής Λέκκας για τον σεισμό στην Αργολίδα
Για τον σεισμό έντασης 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (17/10) στην Αργολίδα, μίλησε στο enikos.gr o καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.
«Η σεισμική δόνηση έλαβε χώρα κοντά στο Κρανίδι σε μία περιοχή, η οποία παρουσιάζει σχεδόν μηδενική σεισμικότητα», μας είπε ο κ. Λέκκας.
Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν έχουν σημειωθεί ζημιές από τον σεισμό και δεν αναμένεται μετασεισμική ακολουθία στο σημείο, ακριβώς γιατί έχουμε να κάνουμε με σεισμό βάθους».
Σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα δύο χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Διδύμων Αργολίδας, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 81,1 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα δύο χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Διδύμων Αργολίδας, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 81,1 χιλιόμετρα.
Σχετικά Άρθρα
- Μεγαλόπολη | Αποφάσεις για τις πρώτες δύο επενδύσεις – Για μια επιπλέον μεγάλη επένδυση και 700 θέσεις εργασίες μίλησε ο Μιχόπουλος! (vd)
- Συνάντηση ενημέρωσης στην Αρκαδία για τον καφέ κάδο και τη χωριστή συλλογή οργανικών αποβλήτων
- Χαλάζι έπληξε την Αετορράχη Γορτυνίας – Μέχρι 7 Οκτωβρίου οι δηλώσεις ζημιάς στον ΕΛΓΑ
- ASTERAS AKTOR | Από τα Playmobil στην εξέδρα – «Κάποια πράγματα μένουν για πάντα»
- ΠελοπόννηSOS: "Υπογράφουμε τις αντιρρήσεις για τεράστιες ΑΠΕ με μπαταρίες & διασύνδεση"







