Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ορκίστηκε Περιφερειάρχης ο Πτωχός | "Ξέρουμε που έχουμε μείνει πίσω. Θα φτιάξουμε Περιφέρεια - πρότυπο" - Παρών ο Σαμαράς (vd)

Ορκίστηκε Περιφερειάρχης ο Πτωχός | "Ξέρουμε που έχουμε μείνει πίσω. Θα φτιάξουμε Περιφέρεια - πρότυπο" - Παρών ο Σαμαράς (vd)

Η τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Πτωχού και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (22/12/2023), στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης.

Παρών ήταν και ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, καθώς και πλήθος κόσμου.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης και τοποτηρητής της χηρεύουσας Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Ευστάθιος ο οποίος ζήτησε από το νέο Περιφερειάρχη και τους περιφερειακούς συμβούλους να αγαπήσουν το λαό που τους εξέλεξε στις θέσεις τους.

Ο κ. Πτωχός είπε ότι «ο λαός μας έδωσε την εντολή να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά.  Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μπορεί και πρέπει να γίνει Περιφέρεια – πρότυπο». Μίλησε για συστράτευση δυνάμεων και ότι «ούτε μία μέρα δεν θα πάει χαμένη. Ξέρουμε τους τομείς που η περιφέρεια μας έχει αργήσει. Μας περιμένει σκληρή δουλειά. Είμαστε και θα μείνουμε μία ομάδα – γροθιά. Θα ακούω πάντα προσεκτικά την αντιπολίτευση. Δεν πιστεύω σε ανούσιες αντιπαραθέσεις. Πιστεύω πολύ στο στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας. Η πόρτα του γραφείου μου θα είναι πάντα ανοιχτή. Ξέρουμε να συνεργαζόμαστε αποτελεσματικά, αλλά και να διεκδικούμε. Θα κάνουμε και τα δύο. Θα συνεργαστούμε με την κυβέρνηση, αλλά και με τους δήμους, τις τοπικές κοινωνίες. Να προσελκύσουμε επενδύσεις, να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα των πολιτών μας.»

Ο Υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης είπε ότι οι πολίτες βρήκαν στο πρόσωπο του Δημήτρη Πτωχού έναν άξιο ηγέτη, έναν περιφερειάρχη – πρότυπο, είναι ένας έντιμος πατριώτης. Θα είναι ένας Περιφερειάρχης όλων των Πελοποννησίων. Θα υπηρετήσει τις αξίες του πατέρα του. Η οικογένειά του έχει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή του, στην πορεία του».

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"Ας γίνει το χρέος μας απέναντι στους πολίτες καύσιμο για τη σκληρή δουλειά που έχουμε μπροστά μας. Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε και θα πάμε την Πελοπόννησο μπροστά" ανέφερε ο Δημήτρης Πτωχός κατά την ομιλία του στην τελετή ορκωμοσίας του ιδίου ως Περιφερειάρχη Πελοποννήσου καθώς και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2024, στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης, παρουσία Μητροπολιτών της Πελοποννήσου, του τέως Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμάρα, του εκπροσώπου της Κυβέρνησης Υπουργού Επικρατείας κ. Σταύρου Παπασταύρου, Υπουργών, Βουλευτών, εκπροσώπων των αρχών, θεσμών και φορέων της Πελοποννήσου και πλήθους πολιτών.

Ο κ. Πτωχός δήλωσε συγκινημένος για τη ευθύνη να υπηρετήσει ως Περιφερειάρχης τους πολίτες της Πελοποννήσου: "Σήμερα, ήρθε η ώρα να δεσμευτούμε και με τον πιο επίσημο τρόπο ότι την εντολή που μας έδωσαν οι συμπολίτες μας θα την τιμήσουμε, υλοποιώντας αυτά που υποσχεθήκαμε.

Το γεγονός ότι οι συμπολίτες μας μας ψήφισαν, ενώ ούτε μεγάλα λόγια είπαμε, ούτε ουτοπικές υποσχέσεις δώσαμε, σημαίνει ότι συμφωνούν με την πίστη και το σχέδιό μας μας, ότι η Πελοπόννησος μπορεί να γίνει μια περιφέρεια πρότυπο".

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δεσμεύτηκε στο ακέραιο πως θα προχωρήσει με όλους μαζί και ότι θα συγκρούεται μόνο με τα προβλήματα, ενώ στον ίδιο τόνο ανέφερε: "Η προσπάθεια να πάει η Πελοπόννησος Μπροστά, ξεκίνησε ήδη! Το πρώτο για το οποίο είχα δεσμευτεί, ήταν ότι δεν θα αφήσουμε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη. Από την επομένη κιόλας της εκλογής μας, μαζί με την ομάδα μου -ολόκληρο τον Συνδυασμό μου και τους στενούς μου συνεργάτες- ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε την εφαρμογή του προγράμματός μας βήμα προς βήμα".

Απευθυνόμενος στους εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους, ο κ. Πτωχός τόνισε: "Οι συμπολίτες μας πίστεψαν σε εμάς. Και εμείς αυτό δεν επιτρέπεται να το ξεχάσουμε ποτέ! Οφείλουμε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους. Το ξέρετε ότι μας περιμένει πολλή και σκληρή δουλειά. Και να βλέπουμε τη ζωή των συμπολιτών μας, να γίνεται όλο και καλύτερη. Αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη ανταμοιβή και για εμάς», ενώ μιλώντας στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ανέφερε: «Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό και το ρόλο της Αντιπολίτευσης. Θέλω να ξέρετε ότι θα σας ακούω πάντα προσεκτικά. Βάζοντας πάνω απ’ όλα το καλό του τόπου μας, το καλό της Πελοποννήσου. Πιστεύω πολύ στη δύναμη της συνεργασίας. Μόνος αντίπαλός μας, είναι τα προβλήματα".

Ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός αναφέρθηκε στα στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου σημειώνοντας: "Πιστεύω πολύ στο στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειάς μας. Είμαι αποφασισμένος να φτιάξουμε ένα δίκαιο και ανθρώπινο εργασιακό περιβάλλον, μέσα στο οποίο η καθεμία και ο καθένας που δουλεύει μαζί μας να έχει την ευκαιρία να ξεδιπλώσει όλες τις δυνατότητές του. Η συνεργασία μας θα έχει στόχο να πολλαπλασιάσει τις δυνάμεις μας".

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάγκη δημιουργίας ενός πλαισίου συνεργασίας με την Κυβέρνηση και τους φορείς της Αυτοδιοίκησης.

Πιο συγκεκριμένα, επεσήμανε: "Και την ίδια καλή συνεργασία που προσδοκώ να έχουμε με την κυβέρνηση, προσδοκώ φυσικά να έχουμε και με τους Δήμους της Περιφέρειάς μαςΉδη έχουμε κάνει τις πρώτες ανεπίσημες συζητήσεις μας με τους περισσότερους Δημάρχους. Για τα προβλήματα που τους απασχολούν και τις προτεραιότητες που έχουν θέσει για τις τοπικές τους κοινωνίες. Πιστεύω βαθιά στον διάλογο και στη συνεργασίαΓι’ αυτό και όλοι στην Περιφέρεια θα βλέπουμε στο εξής τους Δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους τους, ως συνεργάτες. Με τους οποίους μαζί, καλούμαστε να χαράξουμε το μέλλον του τόπου μας".

9 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2023 23:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Τι σημασία έχει ποιον κατέβασε η Ν.Δ.; Οι Πελοποννήσιοι ψήφισαν για κάτι νέο, διαφορετικό από τα παλιά. Ελπίζουμε ο Πτωχός να έχει καταλάβει γιατί τον επέλεξε ο κόσμος γι' αυτή τη θέση, να το εκτιμήσει και να πράξει ανάλογα. Έργα υποδομής και ανάπτυξης και όχι συνεχείς ενισχύσεις στους ίδιους, θέσεις εργασίας και όχι ελεημοσύνες θέλει ο κόσμος.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2023 11:01 Σύνδεσμος σχολίου

    Κύριοι, το πλεονέκτημα τού Τατούλη είναι ότι πήρε στήριξη καί ψήφους από όλες σχεδόν τις παρατάξεις. Μήν το παραβλέπουμε, είναι σημαντικό. Δεν υπάρχει σύγκριση με έναν καθαρά κομματικό. Καλά Χριστούγεννα.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2023 10:02 Σύνδεσμος σχολίου

    21:36 Μάλλον ξεχνάς πατριώτη ότι το 2015 ο..... ηγέτης Σαμαράς δεν περίμενε καί δεν παρέδωσε το μέγαρο Μαξίμου στον Τσίπρα. Τέτοιο επίπεδο!!! Έχεις φαίνεται επιλεκτική μνήμη καί σέ ενόχλησε ο Πέτρος. Καλές γιορτές.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2023 09:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο νέος περιφερειάρχης θα φέρει...... κοσμογονία!!! Τι να χαιρετίσει ο Πέτρος;; Τον @@@, πού για κομματικούς λόγους υπερίσχυσε;; Κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας;; Ο επί σειρά ετών κορυφαίος βουλευτής Αρκαδίας, με τι να ασχοληθεί;;;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2023 18:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτός που σέβεται τον εαυτό του μετά τον ΠΟΛΕΜΟ των εκλογών , ασφαλώς και συμπεριφέρεται όπως ο Τατούλης . Απαξιεί! Είναι μονόδρομος !Κατέβασαν θεούς και δαίμονες για να πετύχουν την εκλογή του αρεστού του ....Σαμαρά ! Casus belli ..... γαρ !

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2023 15:37 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο στην Ντινα ! Λαμπερή όσο ποτέ !

  • ΓΙΩΡΓΟΣ
    ΓΙΩΡΓΟΣ Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2023 14:32 Σύνδεσμος σχολίου

    ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΦΤΑΝΕΙ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ !

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2023 22:36 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Πέτρος ήτανε να τον κλαίνε οι ρέγγες αλλού για αλλού ! Τωρα Πετράν εάν έκανες σωστη και αναπτυξιακη διοικηση οταν ησουν στα πραγματα θα ησουν ξανα Περιφερειαρχης. Πόσους από τους ανθρώπους που σε στηριξαν κάποτε τους φέρθηκες ανοίκεια ! Απο που να ξεκινησει κανεις και που να τελειωσει. Η κακομοίρα η Ντίνα λες και γέρασε ξαφνικά η δε Μαργαρίτα λες και ητανε σε πρωτοχρωνιατικο ρεβεγιόν ! Ο αλλος ο Πετριτσης που να δωσει χειραψια στον Πτωχό λες και του ειχε φαει ο γαιδαρος το ψωμι ! εικονες εικονες εικονες

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2023 21:36 Σύνδεσμος σχολίου

    Τώρα τι να πει κανείς βλέποντας την εικόνα ο Πετράν να μη χαιρετά τον νεοεκλεγεντα Περιφερειάρχη. Απρέπεια, λιγοψυχία, μικροψυχία, έλλειψη δημοκρατικότητας , έλλειψη ντομπροσύνης διαλέξτε και πάρτε ! Τεραστιο λαθος όπως τεράστιο λάθος και η απουσία του Παναγιώτη Νίκα. Κατά τα άλλα ας ελπίσουμε οτι αυτό το Συμβούλιο θα ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...