Αναπαράσταση της δίκης του Κολοκοτρώνη από μικρά παιδιά στο Παλαμήδι (εικόνες)
Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το πρωί της Πέμπτης 21 Μαρτίου στο κάστρο του Παλαμηδίου στο Ναύπλιο.
Μικρά παιδιά στα πλαίσια της επετείου της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου, πραγματοποίησαν την αναπαράσταση της δίκης του Κολοκοτρώνη και του Πλαπούτα έξω από την φερόμενη φυλακή του γέρου του Μωριά, στον προμαχώνα του Αγίου Ανδρέα.
Τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια ''Μικρός Ναυτίλος'' από την Κόρινθο, στα πλαίσια των εορτασμών που διοργανώνει το σχολείο για την 25 Μαρτίου 1821, πραγματοποίησαν βιωματική παράσταση - μάθημα για την Δίκη του Κολοκοτρώνη μέσα στο κάστρο του Παλαμηδίου στο Ναύπλιο.
Μαθητές από όλες της τάξης του Δημοτικού σχολείου με την άψογη συνεργασία των δασκάλων τους, παρουσίασαν μία εξαιρετική αναπαράσταση της Δίκης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Δημητρίου Πλαπούτα και καταχειροκροτήθηκαν από τους γονείς που τα συνόδευαν αλλά και από επισκέπτες Έλληνες και ξένους που έτυχε να βρίσκονται στο κάστρο.
Τα παιδιά με τις παραδοσιακές στολές τους συμμετείχαν στην αναπαράσταση ξεδιπλώνοντας κάθε στιγμή της ιστορικής Δίκης που έγινε στο Ναύπλιο, απαγγέλοντας ποιήματα, τραγούδια αλλά και τους αυθεντικούς διαλόγους της δίκης.
Η όλη εκδήλωση έκλεισε με ξενάγηση των παιδιών στο κάστρο και με χορευτικά από όλες τις τάξεις του Δημοτικού σχολείου.
Σχετικά Άρθρα
- Το Ωράριο στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσι Ευαγγελιστρίας Τριπόλεως
- ΕΝΦΙΑ τέλος, χωριά… χωρίς κόσμο στην Αρκαδία
- 4ο Φεστιβάλ Τέχνης | Η Καρύταινα μετατράπηκε σε υπαίθριο ατελιέ, τόσο ταιριαστό με το φυσικό της περιβάλλον! (εικόνες)
- ΑΕΚ Τρίπολης - Ποδηλασία | Επιστροφή με 6 χρυσά από την Πάτρα! (εικόνες)
- Με MVP τον τερματοφύλακα Αθανασιάδη ο Ηρακλής έφυγε νικητής από την Τρίπολη - Παραμένει χωρίς πόντο ο Αστέρας, μεγάλη η δυσκολία στο γκολ
































