Menu
RSS
Κυριακή, 16/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βουδούρη «κατεβάζει» υποψήφιο Περιφερειάρχη ο ΣΥΡΙΖΑ!

Βουδούρη «κατεβάζει» υποψήφιο Περιφερειάρχη ο ΣΥΡΙΖΑ!

Την πρόταση έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, σημειώνοντας την ανάγκη να προωθηθούν νέα και άφθαρτα πρόσωπα, ώστε να δοθεί το στίγμα της αντιπαράθεσης με το φθαρμένο σύστημα του δικομματισμού. Οι προτάσεις αυτές αναμένεται να εγκριθούν την Κυριακή με ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου προτάθηκε ο Οδυσσέας Βουδούρης, ο οποίος παλαιότερα είχε περάσει από την Τρίπολη, για ένα διάστημα, όταν διετέλεσε Πρόεδρος του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου.

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε το 1953 στην Βουδαπέστη.
Επάγγελμα:
Ιατρός Χειρουργός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Παρισίων.
Ξένες γλώσσες:
Γαλλική, αγγλική και ιταλική

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη βουλευτής πρώτη φορά το 2009 με το ΠΑΣΟΚ. Διαφώνησε με την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (Γ. Παπανδρέου), διαγράφηκε και ανεξαρτητοποιήθηκε.
Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012, εκλέχτηκε βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ), διαφώνησε με θέματα που αφορούσαν την πολιτική της κυβέρνησης στην οποία συμμετείχε (τρικομματική) η ΔΗΜΑΡ, διαγράφηκε και ανεξαρτητοποιήθηκε.
Συμμετέχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Απέκτησε τις πρώτες πολιτικές εμπειρίες του στα οδοφράγματα του Μάη του ’68, συμμετείχε στο γαλλικό φοιτητικό κίνημα την δεκαετία του ’70, εκλέχθηκε εκπρόσωπος των φοιτητών στα Διοικητικά Συμβούλια των Πανεπιστημίων της Grenoble και των Παρισίων. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Φοιτητών της Grenoble και μέλος του ΔΣ της UNEF ("Γαλλική ΕΦΕΕ"). Από τη δεκαετία του '80 δραστηριοποιείται στο ανθρωπιστικό κίνημα μετέχοντας σε χειρουργικές αποστολές σε εμπόλεμες περιοχές και άλλες κρίσεις (Σαλβαδόρ, Καμπότζη, Μάλι, Κουρδιστάν, Σομαλία, Βοσνία, Ρουάντα, Σρι Λάνκα, Τανζανία, Ιράν, Κόσοβο, Τουρκία, Παλαιστίνη, Αφγανιστάν, Πακιστάν κλπ.) Διετέλεσε πρόεδρος του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, αντιπρόεδρος της διεθνούς οργάνωσης Médecins Sans Frontières, πρόεδρος του anthropos.gr, πρόεδρος-γενικός διευθυντής του Περιφερειακού Συστήματος Υγείας Πελοποννήσου, μέλος της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για την Διαχείριση των Προβλημάτων Υγείας σε Μαζικές Καταστροφές, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...