Menu
RSS
Δευτέρα, 17/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Άρχισαν τα όργανα στο ΣΥΡΙΖΑ – «Αντάρτικο» Λαφαζάνη για την επιλογή Βουδούρη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου!

Άρχισαν τα όργανα στο ΣΥΡΙΖΑ – «Αντάρτικο» Λαφαζάνη για την επιλογή Βουδούρη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου!

Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκαν, από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για τους υποψηφίους περιφερειάρχες και τον Δήμο Αθηναίων, ενώ έντονες διαφωνίες εξέφρασε η Αριστερή Πλατφόρμα στην υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη, στην Πελοπόννησο.

Πριν την τελική ψηφοφορία προηγήθηκε άλλη, διαδικαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει η Αριστερή Πλατφόρμα και προέβλεπε 13 ψηφοφορίες, δηλαδή κάθε υποψηφιότητα να εξεταστεί ξεχωριστά . Υπέρ της πρότασης αυτής, ψήφισαν 64 μέλη της ΚΕ, αρνητικά ψήφισαν 96 και υπήρξαν δύο λευκά. Στην τελική ψηφοφορία εγκρίθηκε πρόταση του Αλέξη Τσίπρα με μεγάλη πλειοψηφία ενώ η Αριστερή Πλατφόρμα επέλεξε την αποχή.

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε, για λίγο, τον λόγο και απευθυνόμενος στον Παναγιώτη Λαφαζάνη , επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας και πρωταγωνιστή των διαφωνιών, κυρίως της υποψηφιότητας Βουδούρη και του είπε: «Η διαφωνία σας καταγράφηκε, τώρα το θέμα είναι αν θα δώσουμε όλοι μαζί την μάχη». «Αυτό είναι αυτονόητο» απάντησε ο κ. Λαφαζάνης.

Κατά την διήμερη συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή εξετάστηκαν πτυχές της προεκλογικής εκστρατείας , η ανάγκη κινητοποίησης του συνόλου των κομματικών δυνάμεων, ενώ η Αριστερή Πλατφόρμα τήρησε αρνητική στάση για τον κ. Βουδούρη επειδή είχε ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο.

Η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη είχε θέσει μάλιστα θέμα νομιμότητας για το αν μπορεί να αποφασίζει η Κεντρική Επιτροπή για την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη εξηγώντας πως η εν λόγω υποψηφιότητα ξεπερνάει τα όρια των συμμαχιών που προβλέπει η πολιτική απόφαση του Συνεδρίου. Το Αριστερό Ρεύμα είχε ζητήσει επίσης η ψηφοφορία να μη γίνει με ενιαία λίστα και των 13 υποψήφιων περιφερειαρχών, αλλά ο καθένας θα μπορεί να εκφράσει τη διαφωνία του για το πρόσωπο το οποίο δεν συμφωνεί, γράφει το thepaper.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...