Menu
RSS
Σάββατο, 28/02/2026
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
kalimera728

Μακαρης- Φαράντος | Δίπλα στην κοινωνία για την προστασία του φυσικού μας πλούτου

Μακαρης- Φαράντος | Δίπλα στην κοινωνία για την προστασία του φυσικού μας πλούτου
Δες το βίντεο εδώ: https://www.facebook.com/share/r/1FWmVtDqG2/
Δες το 2ο βίντεο εδώ: https://www.facebook.com/share/r/1869dDzzXD/ 
 
Ως Περιφερειακή Παράταξη «Πρώτα η Πελοπόννησος», εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας και της διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος στην Αρκαδία.
Σε αυτό το πλαίσιο, δηλώνουμε την πολιτική μας στήριξη σε ειρηνικές και νόμιμες κινητοποιήσεις των κατοίκων στον Κοσμά στη Νότια Κυνουρία και στην Αρκαδία.
Εκφράζουμε την σταθερή πολιτική μας αντίθεση σε πολιτικες και σχεδιασμούς που αφήνουν το περιβάλλον αθωράκιστο και, κατ' επέκταση, δύναται να δημιουργήσουν κινδύνους για την περιβαλλοντική υγεία και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.
Η προστασία της φύσης είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα.
Η Φωνή του Κοσμά και η Απειλή στον Τουρισμό
 Δυναμικό «παρών» έδωσε η περιφερειακή παράταξη «Πρώτα η Πελοπόννησος» στον Κοσμά Αρκαδίας, ενώνοντας τη φωνή της με την κραυγή αγωνίας των κατοίκων.
Το μήνυμα ήταν σαφές: Όχι στην ακατασχετη και χωρίς σχεδιασμό εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που απειλεί να μετατρέψει τον Πάρνωνα σε βιομηχανική ζώνη.
Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι μόνο περιβαλλοντικό, είναι βαθιά οικονομικό. Στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας βρέθηκε ο τουρισμός, η «βαριά βιομηχανία» της περιοχής.
Σε συνομιλία που είχαμε με την Πρόεδρο του Σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας, κα Βίβιαν Μανωλέσου, συζητησαμε για το μέλλον.
Συμφωνα με οσα μας εξήγησαν οι κατοικοι, η βίαιη αλλοίωση του μοναδικού φυσικού κάλλους θα οδηγήσει σε μαρασμό τις τουριστικές επιχειρήσεις, ακυρώνοντας χρόνια προσπαθειών των επαγγελματιών που επένδυσαν στον τόπο τους.
 Ως «Πρώτα η Πελοπόννησος», η θέση μας είναι αδιαπραγμάτευτη.
Ζητάμε άμεσα να εξασφαλιστούν οι δραστηριότητες όλων των κατοίκων.
Η ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει καταστρέφοντας τους επαγγελματίες και τον τουρισμό μας.
Ο Κοσμάς πρέπει να παραμείνει ζωντανός.

Περιφερειακη Παράταξη Πρώτα η Πελοπόννησος
Μανώλης Μακαρης, Επικεφαλής
Γεώργιος Φαράντος,  μέλος

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2026 11:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Για τόν Αλέξη δουλεύουν όλοι........

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2026 11:11 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτοί τουλάχιστον τρέχουν καί συμπαρίστανται. Οι άλλοι είναι εντελώς ανύπαρκτοι. Ότι καί νά λένε οι δημοσκοπήσεις, το ΠΑΣΟΚ θα εξαφανιστεί από τόν πολιτικό χάρτη, θα απορροφηθεί ένθεν κακειθεν, για τόν απλούστατο λόγο ότι δεν έχει κανένα πολιτικό αφήγημα καί δεν καλύπτει κανέναν πολιτικό χώρο. Τι θα μάς πούν τα απομεινάρια τού πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ;; Ότι θα φέρουν τα πάνω κάτω;; Προσωπικά πιστεύω, μέσα από τήν καθημερινή τριβή με τήν κοινωνία, ότι αυτή τήν στιγμή το ΠΑΣΟΚ είναι κάτω από τό 10%. Καί αυτό τό ποσοστό θα απορροφηθεί από άλλα κόμματα πού υπάρχουν καί από άλλα πού θα δημιουργηθούν.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2026 10:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Αχτυπητο διδυμο μετα-συριζαιικο ......παντού μαζί σαν τους Χιώτες και από δηλώσεις άλλο τίποτα.... απο έργο βέβαια .....θα δούμε, τουλάχιστον τούτοι παλεύουν μέσα και έξω απο το Περιφερειακό Συμβούλιο !!!!!!!! Εκείνο το υποκατάστατο των Πασόκων στο ΠΕΣΥ μάλλον κοιμάται ......Αφαντοι πουθενά .....ο ένας ο επικεφαλής με φρου φρου και αρώματα, φαίνεται ξεγεννάει ακόμη.... και ο άλλος αμολάει αετό ......δεν πάμε καλά !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Που είναι εκείνα τα συμβούλια με το Γοντικα , το Πετράκο και τους άλλους ...... τωρα όλοι στον υπνο του δικαίου....αχρηστοι και λιγοι όλοι τους..... ο άλλος πάντως του ΚΚΕ πουθενά .......ούτε στο Κοσμά .....ούτε στα βουνά... κάνει πολιτική αφρού...........πουσε Γοντικα ......

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...