Πτωχός για τις ζημιές από την κακοκαιρία: «Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια – Στόχος μας η θωράκιση της Περιφέρειας»
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός αναφέρθηκε διεξοδικά στις προσπάθειες της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, τονίζοντας την ανάγκη τεκμηρίωσης και σχεδιασμού πριν από την εκταμίευση χρηματοδοτήσεων.
Ο κ. Πτωχός επισήμανε ότι «δεν υπάρχουν περιοχές που μετριούνται σε ψήφους» και υπογράμμισε τη σημασία των μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία 15–20 χρόνια στην Πελοπόννησο, χωρίς όμως να παραλείψει ότι η προστασία της περιοχής απαιτεί συνεχείς και συστηματικές προσπάθειες.
Αναφερόμενος στη διαδικασία κατάρτισης των τεχνικών δελτίων, τόνισε ότι την επόμενη Τετάρτη τα δελτία θα κατατεθούν στα αρμόδια υπουργεία, ώστε να τεκμηριωθούν τα ποσά και να εκτιμηθούν οι ζημιές. «Δεν μπορούν να λυθούν όλα με ένα κουμπί», σημείωσε, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια βρίσκεται στο «υψηλότερο σημείο ετοιμότητας» και ότι οι μηχανικοί καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα γίνεται συνεχής παρακολούθηση της κατάστασης και υπογράμμισε: «Θα σας κοιτάμε στα μάτια για ό,τι μπορούμε να κάνουμε. Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια. Πρέπει να εξασφαλίσουμε τις πιστώσεις για να θωρακίσουμε αυτές τις περιοχές από τις πυρκαγιές».
Σχετικά Άρθρα
- Ντοκιμαντέρ για την Τσακώνικη Διάλεκτο υπογράφει ο σκηνοθέτης Στάθης Ρέππας - Την Δευτέρα του Πάσχα στο Κανάλι της Βουλής!
- Νεαρός χορευτής έκλεψε την παράσταση με λεβεντιά στο πασχαλινό γλέντι της Τρίπολης (vd)
- Πάσχα στην Τρίπολη | Η πλατεία Άρεως μετατράπηκε σε μια μεγάλη αγκαλιά! (εικόνες)
- Δευτέρα του Πάσχα στην Αγία Τριάδα στο Σέχι
- Κορινθία | Ακρωτηριάστηκε το δάχτυλο 19χρονου και τραυματίστηκε στο μάτι 24χρονος από «σαΐτα»






