Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βοήθεια για την αντιμετώπιση της ελονοσίας ζητά ο Δήμος Ευρώτα στη Λακωνία

Βοήθεια για την αντιμετώπιση της ελονοσίας ζητά ο Δήμος Ευρώτα
στη Λακωνία

Ο δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης, με επιστολή του στα μέσα ενημέρωσης, ζητά βοήθεια από την επιστημονική κοινότητα, για να αντιμετωπιστεί το έντονο πρόβλημα της ελονοσίας που μαστίζει την περιοχή του δήμου, λόγω της αθρόας παρουσίας λαθρομεταναστών, ώστε να εξασφαλισθεί η προστασία των πολιτών.

p>Ειδικότερα, στο πλαίσιο των δράσεων που αφορούν στην αντιμετώπιση της ελονοσίας, ο δήμος Ευρώτα, ζητεί τη στήριξη και υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου και του πανεπιστημίου.

Επισημαίνει ότι, «στόχος είναι να δημιουργηθεί και να συσταθεί το "school malaria", μία σειρά από εκπαιδευτικά σεμινάρια με άμεσο στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της νόσου. Ο άλλος σκοπός του "school malaria" είναι η ενημέρωση και η πρόληψη εν γένει των λοιμωδών νοσημάτων. Για παράδειγμα θα ήταν σκόπιμο να γίνει μία ενημέρωση των εφήβων για το aids ή για την ηπατίτιδα, με στόχο την προφύλαξή τους αλλά και τον τρόπο αντιμετώπισης τους κατά την διαπίστωση τους, ότι πάσχουν».

Παράλληλα, σημειώνει πως προτίθεται να πραγματοποιήσει και ενημέρωση παιδιών κι εφήβων, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε περιπτώσεις σεισμών, πλημμυρών και πυρκαγιών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...