Menu
RSS
Σάββατο, 30/09/2023
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
tzioumis728x90
TERIAKI BANNER KALIMERA 304X120 GIF db0fa7d22a71d2966257b58a237138d5 Kalimera Arkadia banner εκλογών 2023 Kalimera Arkadia banner εκλογών 2023

Στην «Bite China» ταξίδεψε η «Μυθική Πελοπόννησος» (εικόνες)!

Στην «Bite China» ταξίδεψε η «Μυθική Πελοπόννησος» (εικόνες)!

Στο Πεκίνο ταξίδεψε η "Μυθική Πελοπόννησος", όπου συμμετείχε στην «Bite China» τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Κίνας, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 27 έως τις 29 Ιουνίου.

Καθοριστικό παράγοντα για τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη έκθεση αποτέλεσε το γεγονός ότι από τις 15 Ιουνίου έως τις 19 Οκτωβρίου υπάρχει για πρώτη φορά δυνατότητα απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Κίνας με Αθήνα, η οποία δημιουργεί την προοπτική έτσι ώστε να αποτελέσει η Κίνα μια δυναμική τουριστική αγορά για την Ελλάδα στο άμεσο μέλλον.

Η έκθεση συγκεντρώνει κάθε χρόνο περισσότερους από 49.000 επαγγελματίες επισκέπτες και οι εκθέτες ξεπερνάνε τους 800 από 80 χώρες. Αποτελεί τη σημαντικότερη έκθεση όσον αφορά την κινεζική τουριστική αγορά.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε με περίπτερο εντός του stand του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του χώρου συναντήσεων, ενώ το πληροφοριακό υλικό και λεύκωμα της Πελοποννήσου που δόθηκαν στους επισκέπτες είναι μεταφρασμένα στην κινεζική γλώσσα. Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Πεκίνο κ. Βασίλειος Κωστής, ο οποίος δήλωσε ότι οι προξενικές αρχές θα σταθούν αρωγός σε κάθε προσπάθεια της Περιφέρειας για ενίσχυση των σχέσεων με την Κινεζική αγορά.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της έκθεσης η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Γραφείο Ε.Ο.Τ Πεκίνου διοργάνωσαν σεμινάριο - παρουσίαση του προορισμού σε περισσότερους από 150 τουριστικούς επαγγελματίες και δημοσιογράφους της κινεζικής αγοράς. Στη παρουσίαση χαιρετισμό απεύθυνε ο Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς, ο οποίος αναφέρθηκε σε στοιχεία της κινέζικης αγοράς όσον αφορά την Ελλάδα.

Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κα. Νικολάκου κατά την ομιλία της αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι Έλληνες και οι Κινέζοι τρέφουν βαθιά αμοιβαία εκτίμηση για τον Πολιτισμό και την Ιστορία τους, ως οι δύο από τους πλέον αρχαιότερους πολιτισμού στον κόσμο. Είναι ένας δεσμός που μας ενώνει και που βοηθά να καταλάβουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον. Στη συνέχεια η κα. Νικολάκου παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου σε πολιτισμό, υποδομές, διατροφή δίνοντας τη δυνατότητα μοναδικών εμπειριών στους επισκέπτες.

Η κα. Νικολάκου αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού στη χώρα μας επισημαίνοντας ότι ανοίγονται νέοι δρόμοι συνεργασίας σε θέματα τουρισμού, αλλά και εμπορικών συναλλαγών με επίκεντρο τα αγροτικά μας προϊόντα. Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου η συμμετοχή στη συγκεκριμένη έκθεση αποτέλεσε μια συνέχεια σε στοχευμένες επαφές και δράσεις εξωστρέφειας με την κινεζική αγορά και ηγεσία όπως:

•           η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ τη Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Επαρχίας Σαανσί της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και η φιλοξενία πολυμελούς αντιπροσωπείας με επικεφαλή τον Πρόεδρος του Κογκρέσου της Επαρχίας Σαανσί κ. Zhao Leji στην Τρίπολη

•           η διοργάνωση επιχειρηματικού γεύματος συναντήσεων μεταξύ κινέζων και Πελοποννησίων επιχειρηματιών στο πλαίσιο της αποστολής της Επαρχίας Σαανσί με στόχο τη σύναψη συνεργασιών

•           η φιλοξενία αποστολής 15 Κινέζων μαθητών από την πόλη Ναντζίνγκ πρωτεύουσα της επαρχίας Jiangsu, νικητών των μαθητικών αγώνων με τίτλο «Καλωσορίζοντας την Ολυμπιάδα νέων του Ναντζίνγκ -Εορτάζοντας 40 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Κίνας»,

•           η διενέργεια ταξιδιού εξοικείωσης με δημοσιογράφους από το μεγαλύτερο κινεζικό κανάλι το Phoenix Chinese News and Entertainment και δημιουργία τουριστικού ρεπορτάζ για την Πελοπόννησο το οποίο προβλήθηκε στην Κίνα.

•           η φιλοξενία πολυμελούς αντιπροσωπεία κινέζων επιχειρηματιών με επικεφαλή το Δήμαρχο της πόλης Xi’Αn κ. Chen Baogen και την κινεζική αντιπροσωπεία

•           η φιλοξενία επίσημης αντιπροσωπείας από την περιοχή Sichuan (Σεσουάν) με επικεφαλή τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Gao Feng.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...