Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Δίνετε 11 εκατομμύρια € για το δρόμο Φωκιανός-Κυπαρίσσι όταν ο κεντρικός δρόμος είναι καρμανιόλα»!

«Δίνετε 11 εκατομμύρια € για το δρόμο Φωκιανός-Κυπαρίσσι όταν ο κεντρικός δρόμος είναι καρμανιόλα»!
Τοποθέτηση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα έγινε στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο, για το δρόμο Φωκιανός-Κυπαρίσσι.
Στην τοποθέτησή του, ο Νίκος Γόντικας, είπε:
«Συντελείτε στην περιοχή εκτός από διασπάθιση τεράστιων κονδυλίων και ένα περιβαντολογικό έγκλημα.

• Διαθέτετε τουλάχιστον 11 εκατομμύρια ευρώ για το δρόμο Φωκιανός-Κυπαρίσσι τη στιγμή που ο υπάρχων κεντρικός δρόμος είναι καρμανιόλα και έχουν γίνει πολλά ατυχήματα. Με αυτά τα ποσό όχι μόνο θα άνοιγαν τέσσερεις και πέντε στροφές που είναι επικίνδυνες, αλλά και έργα θα γίνουν στη θέση Σταυρός μεταξύ Κυπαρισσίου-Χάρακα που πέφτουν πολλές πέτρες κι άλλες τέτοιες παρεμβάσεις. Όμως εσείς έχετε εγκαταλείψει το επαρχιακό οδικό δίκτυο και διαθέτετε Κυβέρνηση και Περιφέρεια εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για έργα όπως αυτό ή του Μωρέα κ.α.

• Δεν τηρούνται οι όροι της ΜΠΕ που προβλέπουν ότι τα μπάζα θα απορρίπτονται σε συγκεκριμένο χώρο 3 έως 4 χλμ πάνω από τον οικισμό Καψάλα και λίγο πιο κάτω από τα έλατα. Ρίχνονται κάτω από το δρόμο προς τη θάλασσα.

• Στα τελευταία 4-5 χλμ προς Φωκιανό που ο δρόμος θα κατέβει γύρω στα 30 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, είναι σίγουρο ότι τα μπάζα θα πέσουν στη θάλασσα.

Δωρίζετε λοιπόν στον ανάδοχο εκατομμύρια ευρώ που είναι υποχρεωμένος σύμφωνα με τη ΜΠΕ να διαθέσει για τη συγκομιδή και τη μεταφορά των μπαζών στη συγκεκριμένη θέση που προβλέπει η ΜΠΕ (άνοιγμα δρόμου, εργατικά, μεταφορικά, καύσιμα κλπ).

Σας προκαλούμε με ευθύνη της Περιφέρειας να φωτογραφηθεί ο βυθός της θάλασσας στη περιοχή για να δείτε τι καταστροφή θα γίνει μετά από λίγα χρόνια.

Και με την ευκαιρία γιατί δεν μας δίνετε το περίφημο πόρισμα ελέγχου για τα έργα στο λιμάνι του Παραλίου Άστρους που όπως λέτε βγάζει λάδι την Περιφέρεια;

Αυτά γίνονται στα έργα από τους αναδόχους. Άλλα προβλέπονται στις ΜΠΕ, άλλα υπογράφονται στις συμβάσεις άλλα κατασκευάζει ο ανάδοχος για να μειώσει το κόστος και να αυξήσει την κερδοφορία του κι έρχονται μετά και οι τροποποιήσεις και οι αποφάσεις για να νομιμοποιούν τις παρανομίες.

Αποδεικνύεται περίτρανα η διαπλοκή αστικού κράτους και επιχειρηματιών με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας των καπιταλιστών. Τα υπόλοιπα περί σεβασμού του περιβάλλοντος, δημιουργία θέσεων εργασίας κι άλλα είναι το περιτύλιγμα χωρίς αντίκρισμα.

Και μόνο τα μεροκάματα πείνας που πληρώνουν οι κατασκευαστές, τα ανύπαρκτα ωράρια εργασίας και οι άθλιες συνθήκες δουλειάς είναι αδιάψευστοι μάρτυρες.

Φοβούμαστε ότι τελικά άλλο ένα αμαρτωλό έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου κυοφορείται.

Τελειώνοντας δεν θα σας κουράσω με τη θέση μας για τη μελέτη κατασκευή και λειτουργία τέτοιων μεγάλων έργων από ενιαίο δημόσιο κρατικό φορέα που πολλές φορές έχουμε παρουσιάσει στο ΠεΣυ.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...