Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στην Τρίπολη ο Πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων (vd)

Στην Τρίπολη ο Πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων (vd)
Σύσκεψη πραγματοποίησαν οι ξενοδόχοι Αρκαδίας, στην Τρίπολη, παρουσία του προέδρου της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων, Γιάννη Ρέτσου, με θέμα τη διερεύνηση των ζητημάτων του κλάδου και την εστίαση στα προβλήματα του, με την καλοκαιρινή περίοδο να είναι προ των πυλών.
Σημαντικά θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση ήταν οι πρωτοβουλίες που πρέπει να παρθούν έτσι ώστε να επιτευχθεί η ελάφρυνση των οικονομικών βαρών των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, όπως ο ΦΠΑ, οι ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες είναι από τις υψηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ενεργειακό κόστος των καταλυμάτων, οι αδειοδοτήσεις και η νομιμοποίηση των δωματίων.
Στόχος είναι να γίνουν πιο ανταγωνιστικές οι επιχειρήσεις, γιατί ο τουρισμός παρά την κρίση συνεισφέρει τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία.
Ο Γιάννης Ρέτσος μίλησε για περιβάλλον ανασφάλειας, στο οποίο προσπαθούν να επιβιώσουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, καθώς τα πράγματα σήμερα είναι ρευστά εξ' αιτίας του πολιτικού σκηνικού των τελευταίων εβδομάδων που επηρεάζει τον τουρισμό.
Ανέφερε ότι το 2014 σημειώθηκε ρεκόρ αφίξεων και εσόδων στον τουριστικό τομέα, μετά από 5 χρόνια!
Το 2015 τα πράγματα αν και ξεκίνησαν καλά, τον τελευταίο μήνα υπάρχει μια σταθερότητα στις αφίξεις, με την ελπίδα πάντα ότι και αυτή η χρονιά θα είναι καλή για τον τουρισμό.
Τέλος τόνισε ότι στόχος είναι η εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού που έχει υλοποιήσει ο κλάδος τα τελευταία 4 χρόνια.
Βασιλική Παπαδοπούλου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...