Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εξώδικο Μπουλούκου σεβουλευτές - Η αντίδραση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Εξώδικο Μπουλούκου σεβουλευτές - Η αντίδραση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης


Σε απάντηση με τα διαλαμβανόμενα στην κοινή δήλωση της 3ης Μαρτίου του ενός τέως και των δύο νυν βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), ο κ. Γεώργιος Αρ. Μπουλούκος , Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τους απέστειλε εξώδικο. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το περιεχόμενο της δήλωσής τους τον προσβάλλει τόσο ως πρόσωπο, επιστήμονα, επαγγελματία μαχόμενο Δικηγόρο, συνδικαλιστή, δημοκρατικό πολίτη όσο και ως προς τον θεσμικό του ρόλο ως αιρετού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι εξυβριστικοί και συκοφαντικοί χαρακτηρισμοί των τριών βουλευτών ξεπερνούν κάθε ανεκτό και επιβαλλόμενο μέτρο κριτικής και ελέγχου. Αυτή η επαίσχυντη, αδικαιολόγητη και ανυπόστατη προσωπική επίθεση δηλώνει αποκλειστικά και μόνο την απεγνωσμένη προσπάθειά τους να αυτοπροσδιοριστούν και να βρεθούν στην επικαιρότητα.

Οι κ. βουλευτές και υπουργοί έχοντας τόσα χρόνια κοινοβουλευτική και πολιτική εμπειρία θα ήταν χρησιμότερο να αναλάβουν τις ευθύνες τους, απολογιστικά της μακρόχρονης παραμονής τους στην εξουσία και να δώσουν εξηγήσεις για την σημερινή κατάσταση στον Τόπο. Σε κάθε περίπτωση οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να «τοποθετούνται» αντικειμενικά και υπεύθυνα.

Τους καλεί να ανακαλέσουν το περιεχόμενο της κοινής δήλωσής τους και να ζητήσουν εγγράφως δημόσια συγνώμη, αποκαθιστώντας πλήρως την βαρύτατη σε βάρος του προσβολή. Ο κ. Μπουλούκος δηλώνει ότι θα προσφύγει πάραυτα στην Ελληνική Δικαιοσύνη και τους καλεί να δηλώσουν δημοσίως και εγγράφως ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα «κρυφτούν» πίσω από την βουλευτική τους ασυλία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Για την απόπειρα φίμωσης Βουλευτών μετά το εξώδικο του Περιφερειακού Συμπαραστάτη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και προτεινόμενου ως μάρτυρα υπεράσπισης του αρχηγού της «Χρυσής Αυγής»

Το θέμα είναι πολιτικό. Δεν είναι προσωπικό. Επί του πολιτικού αυτού θέματος ασκήθηκε κριτική και ζητήθηκαν απαντήσεις, που μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί. Οι Βουλευτές έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να αναδεικνύουν ζητήματα που έχουν προεχόντως πολιτικό και θεσμικό χαρακτήρα. Η εμπλοκή προσώπου που έχει επιλεγεί ως Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη & της Επιχείρησης, σε μια δίκη που, πέραν του ποινικού σκέλους, έχει κατ’ εξοχήν και πολιτική διάσταση, δεν συνάδει με την ορθή επιτέλεση του ρόλου και της αποστολής του. Ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης, οφείλει να μένει μακριά από πολιτικές αντιπαραθέσεις, ιδίως στην περίπτωση που αυτές περιλαμβάνουν την τέλεση ποινικά κολάσιμων εγκλημάτων που κλονίζουν τα θεμέλια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Ως έμμισθο διοικητικό όργανο με αρμοδιότητα τη συμβιβαστική διαμεσολάβηση, οφείλει να δημιουργεί τις προϋποθέσεις απρόσκοπτης πρόσβασης σε αυτόν εκ μέρους όλων των πολιτών και των επιχειρήσεων της Περιφέρειας. Η εμπλοκή σε μια δίκη όπως αυτή της «Χρυσής Αυγής», δεν ευνοεί τη δημιουργία αυτών των προϋποθέσεων. Ως προς αυτό ασκείται κριτική από τους Βουλευτές που εκλέγονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Με βάση αυτό το σκεπτικό, θεωρούμε ότι τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου πρέπει να κρίνουν αν ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης τους, δεδομένου ότι οι προϋποθέσεις παροχής της, έχουν κατά το πολιτικό σκεπτικό που αναπτύχθηκε, εκλείψει.

Το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη, όπως και το δικαίωμα στην υπεράσπιση είναι θεμελιώδες και απαραβίαστο δικαίωμα κάθε ευνομούμενης δημοκρατικής κοινωνίας. Όπως και το δικαίωμα άσκησης κριτικής και έκφρασης γνώμης από τους αντιπροσώπους του ελληνικού λαού. Το θέμα είναι πολιτικό. Και υπό αυτή την οπτική, ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης, Περιφέρειας Πελοποννήσου υπό τις παραπάνω προϋποθέσεις, δεν μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...