Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καθησυχαστικός ο Τατούλης για τα έργα στο λιμάνι - Σε ποιους επιτέθηκε! (vd)

Καθησυχαστικός ο Τατούλης για τα έργα στο λιμάνι - Σε ποιους επιτέθηκε! (vd)
Την δική του απάντηση, σχετικά με το πόρισμα της ΕΔΕΛ (Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου) που προβλέπει ότι ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας υποχρεούται να επιστρέψει περί τα 3,8 εκ. ευρώ, επειδή αμφισβητείται η διαδικασία ανάθεσης του έργου στο λιμάνι του Παραλίου Άστρους, έδωσε σε συνέντευξη τύπου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.
Το έργο, όπως είπε, "εκτελέστηκε μέσα στις προθεσμίες που είχε εξ' αρχής θέση η Περιφέρεια, με το συνολικό κόστος του λιμανιού να έχει πληρωθεί".
Χαρακτήρισε το λιμάνι «στολίδι», με την κατασκευή του να έχει δώσει μια άλλη διάσταση στην ευρύτερη περιοχή.
Τα προβλήματα της επιτροπής δημοσιονομικού ελέγχου, όπως είπε, "ήταν θέματα που από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε η Περιφέρεια".
Στη συνέχεια, δίνοντας απάντηση του στην συνέντευξη του Δημοτικού Συμβούλου Βόρειας Κυνουρίας, Παναγιώτη Αδάμη, είπε πως "οι εκπρόσωποι της λαϊκής συσπείρωσης ζουν μέσα στον μυθικό κόσμο των κρύφιων και μύχιων σκέψεων τους".
«Ήταν από την αρχή απέναντι στο έργο ενώ εμείς σταθήκαμε στην αντίθετη κατεύθυνση», τόνισε.
Είναι μια διαδικασία,όπως είπε, "κατά την οποία ένας ελεγκτικός μηχανισμός, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή επιτροπή, έχει υπερβεί την αρμοδιότητα και η Περιφέρεια παίρνει όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση του.
Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα από την πλευρά της διαχειριστικής μας αρχής, η οποία απέδειξε πως όλα αυτά τα χρόνια, άλλαξε σελίδα.
Ολοκληρώσαμε ένα πρόγραμμα το οποίο πριν το αναλάβουμε, είχε τεράστια προβλήματα και ζητήματα".
Η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας, όπως επισήμανε ο κ. Τατούλης, είναι κορυφαία σε όλη την χωρά και ακόμα και στις δικαστικές προσφυγές, σχεδόν στο σύνολο τους έχει κερδίσει.
Το έργο, πρόσθεσε, "ολοκληρώθηκε πιο γρήγορα από τις αρχικές προβλέψεις της διαχειριστικής αρχής κάτι το οποίο σημαίνει ότι υπήρξε έξυπνος και καλός τρόπος στην αντιμετώπιση του προβλήματος".
Όσον αφορά την δημοσιοποίηση του πορίσματος, ξεκαθάρισε πως ο δημοσιονομικός έλεγχος έχει δυο αποδέκτες, την διαχειριστική αρχή και τον δήμο Βόρειας Κυνουρίας.
«Το πόρισμα έχει πάει στις δυο αυτές υπηρεσίες» είπε χαρακτηριστικά.
«Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δημοσιοποιούμε ένα τέτοιο πόρισμα κάτι βεβαία το οποίο και απαγορεύεται από τον κανονισμό μιας και είναι εσωτερικό έγγραφο» πρόσθεσε.
Για το ίδιο θέμα μίλησε και η Αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής, Ντίνα Νικολάκου, χαρακτηρίζοντας το έργο ως ένα όνειρο της Βόρειας Κυνουρίας που δεν πίστευαν ποτέ ότι θα πραγματοποιηθεί.
Όποιος δημοσιοποιεί, είπε, ελέγχους που δεν έχουν τελεσιδικήσει, είτε είναι υπηρεσιακός, είτε πολίτικος παράγοντας, δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα στην διεκδίκηση, πέρα από τις αστικές και ποινικές ευθύνες που έχει.
«Η Περιφέρεια δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χεριά αλλά καταθέτει απόψεις, διεκδικώντας να αλλάξει αυτός ο έλεγχος» είπε κλείνοντας.
Δείτε το βίντεο.
Μ.Σ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...