Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος που ενώνει Αρκαδία και Λακωνία (vd)

Ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος που ενώνει Αρκαδία και Λακωνία (vd)
Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην περιοχή της Σπάρτης παρέδωσε στην κυκλοφορία το νέο αυτοκινητόδρομο «Λεύκτρο – Σπάρτη», μήκους 47 χλμ, το πρώτο αυτοτελές οδικό έργο με σύμβαση παραχώρησης που παραδίδεται ολοκληρωμένο.
Παράλληλα, προβλέπονται και τίθενται σε εφαρμογή δέσμη μέτρων υπέρ του δημοσίου, των πολιτών, των κοινωνικά και οικονομικά ευπαθών ομάδων και των τοπικών κοινωνιών, ορθότερης και δικαιότερης χρέωσης, με μειώσεις διοδίων για τους τοπικούς χρήστες έως 70%.
Σημειώνεται ότι ο αυτοκινητόδρομος «Λεύκτρο – Σπάρτη» διασχίζει τους Νομούς Αρκαδίας και Λακωνίας, είναι μήκους 47 χλμ με 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, με κεντρική διαχωριστική νησίδα και σύγχρονες προδιαγραφές οδικής ασφάλειας.
Επίσης, είναι το πρώτο έργο αυτοκινητοδρόμου, που παραδίδεται ταυτοχρόνως με Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων ολοκληρωμένους και σε πλήρη λειτουργία.
Με την παράδοση σε κυκλοφορία του νέου αυτοκινητοδρόμου η χρονοαπόσταση Αθήνας – Σπάρτης, διαμορφώνεται πλέον σε μόλις 2 ώρες.
Για την περίοδο του Πάσχα η διέλευση των οχημάτων στο νέο αυτοκινητόδρομο θα είναι δωρεάν.
Η εκδήλωση παράδοσης σε κυκλοφορία του νέου αυτοκινητοδρόμου «Λεύκτρο – Σπάρτη» πραγματοποιήθηκε από τον Υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστο Σπίρτζη, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Γιώργου Δέδε και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου. Παραβρέθηκαν επίσης βουλευτές όλων των κομμάτων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων, οργανώσεων, αρκετοί πολίτες και εκπρόσωποι των κατασκευαστών. Στην εκδήλωση χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασιάς και Σπάρτης Ευστάθιος.
Αναλυτικά η ομιλία του Υπουργού κατά την τελετή των εγκαινίων έχει ως εξής: «Είναι μια μέρα χαράς για τη Λακωνία, για την Αρκαδία, για τα Κύθηρα, για όλη την Ελλάδα. Είναι προφανή τα οφέλη από την παράδοση αυτού του δρόμου. Να πω ότι είναι και ο πρώτος δρόμος που παραδίδεται με σταθμό ΣΕΑ σε λειτουργία. Και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια και θα τα καταφέρουμε, όπως καταφέραμε την ολοκλήρωση αυτού του έργου και σε όλα τα υπόλοιπα έργα. Έχει προγραμματιστεί στις αρχές του καλοκαιριού να δοθεί η σύνδεση με τη Μεγαλόπολη και το Σεπτέμβριο του 2016 να παραδοθεί όλο το έργο με την ολοκλήρωση της περιφερειακής Καλαμάτας.
Θέλω να πω ότι τα έργα αυτά δεν ανήκουν σε κανέναν υπουργό, σε καμία κυβέρνηση. Ανήκουν στον ελληνικό λαό. Να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές του έργου, στο Υπουργείο, στο Τεχνικό Προσωπικό που δούλεψε, στους μηχανικούς, στους μελετητές.
Πιστεύουμε ότι έχουμε πάρα πολλά να κάνουμε σε υποδομές στην Πελοπόννησο και στη Λακωνία που δεν έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια και αυτή είναι η απάντηση μας. Εμείς δεν κάνουμε εγκαίνια για τα εγκαίνια. Κάνουμε εγκαίνια όταν ολοκληρώνονται τα έργα.
Και η άλλη απάντηση μας έχει να κάνει με τις προβλέψεις που έχουμε για τους πολίτες, για τις τοπικές κοινωνίες. Στην περίοδο λειτουργίας όταν θα ολοκληρωθεί το έργο, προβλέπεται να μετακινούνται ελεύθερα τα άτομα με ειδικές ανάγκες, προβλέπονται αναλογικά διόδια, προβλέπονται ειδικά τιμολόγια για τους συχνούς χρήστες και πολλές άλλες διευκολύνσεις. Τις έχουμε συμφωνήσει, τις έχει υπογράψει ο παραχωρησιούχος και έχουν περάσει από το ελληνικό Κοινοβούλιο.
Να παραδώσουμε στους πολίτες της Λακωνίας, της Αρκαδίας και των Κυθήρων, το δρόμο και να ευχηθούμε ότι θα είναι με μηδενικά ατυχήματα, να μη χυθεί μια σταγόνα αίμα σε αυτό εδώ το δρόμο».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...