Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αποκεντρωμένη - Σύσκεψη Διοίκηση για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων

Αποκεντρωμένη - Σύσκεψη Διοίκηση για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων
Ο συντονισμός των δράσεων των υπηρεσιών και των φορέων, στις Περιφέρειες Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων κατά τη χειμερινή περίοδο ήταν το θέμα ευρείας σύσκεψης -παράλληλα με τηλεδιάσκεψη- που συγκάλεσε, σήμερα το πρωί, ο ασκών καθήκοντα Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Διονύσης Παναγιωτόπουλος.
Η σύσκεψη σκοπό είχε να συμβάλλει στην προώθηση του πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών.
Αναλύθηκαν οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες όλων των εμπλεκομένων με την πολιτική προστασία φορέων, καθώς και οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε ανάλογα περιστατικά.
Τονίστηκε, επίσης, η σπουδαιότητα της πρόληψης στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση συνεπειών από πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς στοχεύει στην άμεση απόκριση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας, σε περίπτωση εκδήλωσής τους.
Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη επέκτασης της χρηματοδότησης της πολιτικής προστασίας και κατά τη χειμερινή περίοδο, το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και μίλησαν οι Αντιπεριφερειάρχες Λευκάδας, Θεόδωρος Χαλικιάς, Κέρκυρας, Νικολέττα Πανδή, Ζακύνθου, Ελευθέριος Νιοτόπουλος, ο Δ/της Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Αρχιπύραρχος, Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο Δ/της Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων, Αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Αντώνης Κανταρτζόπουλος, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δημήτρης Κατσαρός, διευθυντικά στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες των Δήμων της Δυτικής Ελλάδας και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...