Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Χριστούγεννα πείνας για 200 οικογένειες στην γειτονική Ηλεία ...

Χριστούγεννα πείνας για 200 οικογένειες στην γειτονική Ηλεία ...
Σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης αντιμετωπίζουν περισσότερες από 200 οικογένειες στα Λεχαινάκαι για την σίτισή τους, την περίοδο των Χριστουγέννων, έχουν ζητήσει την συνδρομή του ιερού ναού Εισοδίων της Θεοτόκου.
Και όταν μιλάμε για 200 οικογένειες μιλάμε για περίπου 600-700 συμπολίτες μας και φυσικά ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.
«Άνθρωποι της διπλανής πόρτας, άνθρωποι που δεν περνά από το μυαλό σου ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα, πεινάνε!», δηλώνει με θλίψη ο εφημέριος του ναού π. Θεόδωρος Πανουτσόπουλος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια με την τράπεζα τροφίμων που έχει ιδρύσει  με την ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας και την στήριξη συσκευαστηρίων και κάποιων καταστημάτων, αναπτύσσει κοινωνική δράση στην περιοχή και στηρίζει έμπρακτα εμπερίστατους συμπολίτες μας. Μαζί με μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και όσους προσφερθούν εθελοντικά θα μοιράσει σε λίγες μέρες τρόφιμα σε οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη. Και αυτή τη φορά δεν είναι λίγοι…
Τράπεζα τροφίμων από το 2013
Συναντήσαμε τον ακούραστο εφημέριο του ιερού ναού Εισοδίων Θεοτόκου Λεχαινών π. Θεόδωρο Πανουτσόπουλο, στο προαύλιο του ναού. Τον ρωτήσαμε για την τράπεζα τροφίμων και πόσοι  Λεχαινίτες του έχουν ζητήσει στήριξη.
Ο π. Θεόδωρος είναι αποκαλυπτικός:  
«Η τράπεζα τροφίμων ιδρύθηκε το 2013 με πρωτοβουλία δικιά μας , του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και τις ευλογίες του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη. Όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση ο κόσμος μας ζήταγε τρόφιμα και χρήματα. Χρήματα αδυνατούσαμε να προσφέρουμε, γιατί έχουμε και σεισμόπληκτο τον ναό μας και ακόμη χρωστάμε αρκετά χρήματα, οπότε προσπαθήσαμε με τρόφιμα να τους απαλύνουμε τον πόνο της πείνας, της φτώχειας που είχε κάθε οικογένεια. Η διανομή τροφίμων ήταν εβδομαδιαία, κάθε Δευτέρα», δήλωσε και συνέχισε: « Οι οικογένειες που μας ζητούσαν βοήθεια, εμείς τους δίναμε απλόχερα και τα τρόφιμα που δίναμε ήταν από την συγκέντρωση που κάναμε κάθε εβδομάδα από τα συσκευαστήρια της περιοχής μας και εννοώ όχι μόνο των Λεχαινών αλλά από την Νέα Μανωλάδα μέχρι την Γαστούνη και Καρδιακαύτι και ό, τι συγκεντρώναμε κάθε εβδομάδα τα μοιράζαμε. Η διανομή γινόταν από το σπίτι μου και φυσικά προσφέραμε προσωπική εργασία τόσο εγώ όσο και τα  μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου. Οι εθελοντές  ήταν ελάχιστοι γιατί ο κόσμος έψαχνε να κάνει κάποιο μεροκάματο».
«Ο κόσμος πεινάει…»
Η τράπεζα τροφίμων παραμένει ενεργή με την διαφορά ότι η διανομή δεν είναι εβδομαδιαία όπως ήταν μέχρι πέρυσι αλλά και τα συσκευαστήρια πλέον έχουν πρόβλημα να διαθέτουν συχνά τρόφιμα. Έτσι μοιράζουμε  τρόφιμα τρεις φορές τον χρόνο: Χριστούγεννα, Πάσχα και 15αύγουστο. Τώρα έχουμε  ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για να μοιράσουμε τρόφιμα. Η διανομή θα γίνεται και πάλι έξω από την οικία μου από μένα και άτομα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και από εθελοντές που θα εκφράσουν την επιθυμία να μας βοηθήσουν.
Στην ερώτησή μας αν ο κόσμος πεινάει, ο πατήρ Θεόδωρος με την απάντησή του μας συγκλονίζει:
«Ναι, ο κόσμος πεινάει. Η ζήτηση για τρόφιμα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Τα άτομα που ζητάνε βοήθεια αυξάνονται. Μάλιστα είναι οι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας και είναι άνθρωποι οι οποίοι  δεν πάει καν το μυαλό μας ότι έχουν πρόβλημα μέσα στο σπίτι τους. Είναι και κάποιοι που είναι υπερήφανοι και δεν ζητούν βοήθεια εάν δεν τους πούμε εμείς οι ίδιοι. Η τράπεζα τροφίμων ξεκίνησε με 15 οικογένειες αλλά η αύξηση ήταν δυστυχώς ραγδαία! Φέτος σύμφωνα με κάποια στοιχεία που διαθέτουμε υπολογίζουμε πως θα ξεπεράσουν τις 200 οικογένειες, μόνο από τις δύο ενορίες των Λεχαινών, του Αγίου Δημητρίου και των Εισοδίων  της Θεοτόκου. Και τονίζω ότι όλες αυτές οι οικογένειες είναι ντόπιοι, δεν είναι αλλοδαποί. Είναι όλοι από τα Λεχαινά με πρόβλημα διαβίωσης.»
Του Κώστα Ζαφειρίου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...