Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ιστοσελίδα με νομικές συμβουλές για τα «κόκκινα δάνεια» σχεδιάζει η Περιφέρεια!

Ιστοσελίδα με νομικές συμβουλές για τα «κόκκινα δάνεια» σχεδιάζει η Περιφέρεια!
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου τηρώντας τη δέσμευσή της απέναντι στους Πελοποννήσιους πολίτες για ανάληψη πρωτοβουλιών σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία, ανεξαρτήτως αν έχει ή όχι την αρμοδιότητα, διοργάνωσε, με πρωτοβουλία του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης και σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας ενημερωτική εκδήλωση για τα κόκκινα δάνεια.
Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ενημέρωση των πολιτών σε ένα θέμα που πλήττει όχι μόνο τον οικονομικό, αλλά και τον κοινωνικό ιστό της Πελοποννήσου και της χώρας, θα επαναληφθεί σε όλες τις πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων σε συνεργασία με το εκάστοτε Επιμελητήριο.
Στην πρώτη αυτή συνάντηση που διοργανώθηκε από τον Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στης Περιφέρειας Πελοποννήσου, δικηγόρο κ. Γεώργιο Μπουλούκο, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας, συμμετείχαν εκπρόσωποι της νεοσύστατης Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και εξειδικευμένοι νομικοί, οι οποίοι ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για όλες τις πτυχές του θέματος των κόκκινων δανείων.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην πάγια θέση της Περιφέρειας τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο τις επιπτώσεις των κακών προβλέψεων των κόκκινων δανείων να τις επωμίζονται αποκλειστικά οι δανειολήπτες και να μη γίνεται καταμερισμός του κόστους του ρίσκου και στις τράπεζες που τα χορήγησαν.
Ο κ. Τατούλης τόνισε ακόμη ότι θα πρέπει να γίνει ορθολογική διαχείριση του ζητήματος των κόκκινων δανείων, καθώς «η απώλεια περιουσίας συνεπάγεται απώλεια εθνικής κυριαρχίας» όπως δήλωσε, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία του για την απουσία σχεδίου αντιμετώπισής του από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.
Ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης, δικηγόρος κ. Μπουλούκος, αναφέρθηκε στην καινοτόμα και πρωτοπόρα πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του θεσμού του Συμπαραστάτη για την ουσιαστική στήριξη των δανειοληπτών όλων των κατηγοριών, είτε πρόκειται για στεγαστικά, είτε για επιχειρηματικά ή άλλου είδους. Ενημέρωσε επίσης τους συμμετέχοντες για την προετοιμασία ειδικής ιστοσελίδας όπου θα παρέχονται εξειδικευμένες νομικές υπηρεσίες σε κάθε περίπτωση χωριστά.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, ενημέρωσε από την πλευρά του για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Επιμελητήριο και επεσήμανε τη μεγάλη σημασία της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων και των παρενεργειών τους για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη της οικονομίας.
Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου στην τοποθέτησή της χαρακτήρισε στοίχημα της Περιφέρειας τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Συμπαραστάτη και ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην ημερίδα. Δήλωσε επίσης ότι για την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος οφείλουν να συνεργαστούν όλα τα πολιτικά κόμματα και όλοι οι θεσμικοί φορείς.
Οι εκπρόσωποι της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ.κ. Άγκαθα Καρρά, Αρετή Σισμανίδου και Λεωνίδας Τυροβολάς ενημέρωσαν τους πολίτες για το έργο και την αποστολή της νεοσύστατης Γραμματείας και του Γραμματέα κ. Φώτη Κουρμούση και δεσμεύτηκαν να στηρίξουν με ουσιαστικές ενέργειες την πρωτοβουλία της Περιφέρειας.
Στην ημερίδα συμμετείχε επίσης και ο πρώην Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή και Βιομηχανίας κ. Γεώργιος Στεργίου, ο οποίος, με βάση την εμπειρία του, αναφέρθηκε κυρίως στην κατηγοριοποίηση των οφειλετών, ανάλογα με το είδος δανείου, ώστε να αντιμετωπιστεί η κάθε περίπτωση με τον καταλληλότερο τρόπο.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι παρευρισκόμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν από την εξειδικευμένη νομικό για τα κόκκινα δάνεια κα Σουζάνα Κλημεντίδη, η οποία αφού ανέλυσε το νομικό πλαίσιο, προσέφερε χρηστικές πληροφορίες για τα δικαιώματα των δανειοληπτών και τις δυνατότητες που έχουν στη διάθεσή τους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...