Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Διπλό ουράνιο τόξο στο Τολό!

Διπλό ουράνιο τόξο στο Τολό!
Ξεκίνησε η κακοκαιρία στην Ελλάδα, καθώς έφτασε το πρώτο ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό για φέτος, με την ονομασία «Δαίδαλος».
Ηδη η κακοκαιρία χτύπησε σε Κεφαλονιά, Πρέβεζα και Πάτρα. Η ραγδαία αλλαγή του καιρού με βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους ξεκίνησε από τα δυτικά και αργότερα θα πλήξει τα βόρεια, ενώ αργά το βράδυ ισχυρά φαινόμενα περιμένουμε στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
Στην Αργολίδα τις μεσημεριανές ώρες ξεσπασε μπουρίνι με έντονη βροχόπτωση και αέρα αλλά σύντομα κόπασε χωρίς να δημιουργήσει κάποια ιδιαίτερα προβλήματα.
Αμέσως μετά την βροχή στο Τολό Αργολίδας εμφανίστηκε το σπάνιο φαινόμενο του διπλού ουράνιου τόξου που θεωρείται ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Το εσωτερικό τόξο είναι πολύ φωτεινότερο και καθαρότερο, και γι’ αυτό ονομάζεται «πρωτεύον ουράνιο τόξο».
Το εξωτερικό ή «δευτερεύον» είναι πιο αχνό και έχει τα χρώματα αντίθετα, δηλαδή το βιολετί και ερυθρό είναι προς την εσωτερική πλευρά ακριβώς επειδή στην ουσία το δευτερεύον αποτελεί αντανάκλαση του πρωτεύοντος μέσα από τις σταγόνες της βροχής που άρχισαν να πέφτουν στο Ηράκλειο, λίγα μόνο λεπτά μετά την εξαφάνισή των δύο ουράνιων τόξων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...