Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στην αντεπίθεση το ΚΚΕ – Τι απαντά στον Πέτρο Τατούλη!

Στην αντεπίθεση το ΚΚΕ – Τι απαντά στον Πέτρο Τατούλη!

Απάντηση εξέδωσε το κόμμα του ΚΚΕ για τις τοποθετήσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη ότι «το ΚΚΕ και τα στελέχη του κινούνται στα όρια της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξης»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Πέρα από τον αντικομμουνισμό, τη σταλινολογία που αναπτύσσεται κάποιες φορές στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα θέλαμε να επικεντρωθούμε σε κάποιες δηλώσεις του κ. Περιφερειάρχη που γίνονται το τελευταίο διάστημα. Επανειλημμένα ο κ. Περιφερειάρχης με δηλώσεις και τοποθετήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο (τελευταία συχνά πυκνά), ανοίγει γενικότερα ζητήματα που αφορούν όχι μόνο το ΚΚΕ και τα στελέχη του αλλά και το λαϊκό κίνημα συνολικά. Ενδεικτικά σταχυολογούμε μερικές τέτοιες τοποθετήσεις: «το ΚΚΕ και τα στελέχη του κινούνται στα όρια της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξης, ότι τα συγκεκριμένα στελέχη δεν εκφράζουν τη θέση του ΚΚΕ, ότι θα απευθυνθεί στο γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ» και αλλά τέτοια.
Έχουμε θετική εκτίμηση για τη δράση και τη στάση των συντρόφων μας, αφού είναι ουσιαστικά η εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Είναι γνωστό σε όλους ότι το ΚΚΕ καλεί το λαό να μην νομιμοποίησει στη συνείδηση του μια σειρά αντιλαϊκούς νόμους ακόμα και πριν την ψήφισή τους. Πρωτοστατεί στον οργανωμένο αγώνα του λαού για την κατάργηση αντιλαϊκών νόμων, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, άσχετα με το ποιο αστικό κόμμα είναι στη διακυβέρνηση. Αυτοί οι αγώνες έχουν σαν αποτέλεσμα πολλοί αντιλαϊκοί νόμοι να μένουν στα χαρτιά, άλλοι να καταργούνται.
Είναι επίσης γνωστές οι θέσεις μας για το κράτος, σαν όργανο κυριαρχίας μιας τάξης. Το αστικό κράτος, κρίκος του οποίου είναι και η Περιφέρεια, είναι όργανο κυριαρχίας της αστικής τάξης που εκμεταλλεύεται την εργατική τάξη και τα πλατιά λαϊκά στρώματα.
Το ΚΚΕ πρωτοστατεί στον αγώνα της εργατικής τάξης, του λαού μας για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την ανατροπή αυτού του σάπιου και βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος και την εγκαθίδρυση του σοσιαλισμού-κομμουνισμού.
Αυτές μάλιστα τις ημέρες που συμπληρώνονται 100 χρονιά από την Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, προβάλλει πιο επιτακτικά πόσο επίκαιρος και αναγκαίος για όλους τους λαούς, είναι ο αγώνας για τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό.
Απέναντι λοιπόν στα επανειλημμένα καλέσματα του κ. Περιφερειάρχη προς το Περιφερειακό Συμβούλιο και το λαό για υλοποίηση των αντιλαϊκών νόμων και πολιτικών, για σεβασμό και υποταγή σε αυτούς τους νόμους και θεσμούς, για συμβιβασμό με την καπιταλιστική βαρβαρότητα, σωστά οι σύντροφοι μας στο Περιφερειακό συμβούλιο προβάλουν το δρόμο της οργανωμένης ανυπακοής, της ρήξης και της ανατροπής.
Διαχρονικά αυτή η στάση των κομμουνιστών, στα 100 χρονιά ζωής και δράσης του Κόμματος μας, συμπυκνώνονται στα λόγια του κομμουνιστή εργάτη Αρίστου Βασιλόπουλου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, που είπε απευθυνόμενος στους στρατοδίκες στο έκτακτο στρατοδικείο της Θεσσαλονίκης που τον καταδίκασε σε θάνατο το 1949 : «δεν αναγνωρίζω κανένα νόμο σας. Ούτε το κράτος σας».
Θα δωρίσουμε στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, την έκδοση με τον πιο πάνω τίτλο, που αναφέρεται στη διαδρομή και τη θυσία 28 μελών της ΚΕ του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων τα άξια παιδιά του Πελοποννησιακού λαού: Ηλία Κιαπέ, Νίκο Μπελογιάννη, Νίκο Πλουμπίδη, Γιάννη Ταλαγάνη Ζέβγο.
Αυτή η έκδοση συνολικά και σε αντιπαράθεση με την έκδοση του Πολ Πόρτερ, επικεφαλής της αμερικάνικης αποστολής στην Ελλάδα το 1947 με τίτλο « ένα θαύμα θα σώσει την Ελλάδα» που δώρισε ο κ. Τατούλης στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου το 2011, δείχνει τους δυο κόσμους που διαχρονικά είναι σε ανειρήνευτη σύγκρουση και αντιπαράθεση, τους δυο κόσμους που εκπροσωπεί ο καθένα μας.

Τρίπολη 17/11/2017

4 σχόλια

  • anonymous
    anonymous Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017 17:41 Σύνδεσμος σχολίου

    @ 21.49 τα βάζεις με τον @ 21.14; γιατί; είσαι και εσύ από εκείνους; Πάντως σου θυμίζω:Φασισμός έχει το ίδιο πρόσωπο, αλλά πολλά χρώματα. Ξυπνήστε!

  • Ι. Κ.
    Ι. Κ. Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017 14:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο περιφερειαρχα..σου μπήκαν στο μάτι, κι έβγαλες αφρούς πάλι. Κ την ίδια ώρα που σε μακροχρόνια διη, έχουν δώθε τόσα, στοιχεία για την εγκληματική δράση της Χ. Α. ΤΥΧΑΊΟ ότι ρίχνεις βολές αυτή την ώρα;.. Ερωτηματικο.

  • Μητσος
    Μητσος Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 21:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Διόρθωση. Αν εσένα σε φωνάζουν μακακα, με το παραπάνω σχόλιο, θες να υποθέσουμε κάτι για την ονομασία σου, η ότι είσαι απλά χρυσαυγίτης;

  • ΑΝΩΝΥΜΟΙ
    ΑΝΩΝΥΜΟΙ Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 21:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Ιδρυτής του ΚΚΕ ήταν κάποιος Αβραάμ; δηλαδή το κόμμα ανήκει και αυτό στους Αβραάμ;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...