Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καταγγελία για απειλή και επίθεση σε θηροφύλακα: «Θα σε σκοτώσω, εάν ξαναέρθεις εδώ»

Καταγγελία για απειλή και επίθεση σε θηροφύλακα: «Θα σε σκοτώσω, εάν ξαναέρθεις εδώ»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017 ο Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Τζώρτζης Αδάμ με περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Μολάου σε συνεργασία με τον θηροφύλακα του Συλλόγου Δεληγιάννη Γεώργιο κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στην περιοχή «Ρειχέας» εντόπισαν ένα αγροτικό όχημα να κινείται σε χωματόδρομο. Προσπαθώντας να το ακολουθήσουν εισχώρησαν σε αδιέξοδο και κάνοντας αναστροφή για να φύγουν διαπίστωσαν ότι το όχημα ερχόταν προς το μέρος τους και μόλις πλησίασε ανάψαν τον φάρο του υπηρεσιακού οχήματος προκειμένου να σταματήσει και να μην πέσει πάνω τους.
Από το αγροτικό όχημα το οποίο έκλεισε τον δρόμο κατέβηκε ένα άτομο το οποίο αναγνωρίστηκε από τους Θηροφύλακες, πλησίασε την πόρτα του οδηγού την οποία προσπάθησε να ανοίξει φωνάζοντας «τι κάνεις εδώ» και απειλώντας ότι θα σκοτώσει τον οδηγό Θηροφύλακα. Στην συνέχεια έριξε τέσσερεις – πέντε μπουνιές στο τζάμι του υπηρεσιακού οχήματος με αποτέλεσμα να το σπάσει τραυματίζοντας με τα θραύσματα τον Θηροφύλακα στο χέρι και στο πρόσωπο.
Απειλώντας τον Θηροφύλακα, λέγοντας «Θα σε σκοτώσω εάν ξαναέρθεις εδώ», μπήκε στο αγροτικό όχημα, το έκανε στην άκρη και φωνάζοντας του είπε «σήκω και φύγε». Οι Θηροφύλακες ενημέρωσαν άμεσα το Α.Τ. Μολάων και μετέβηκαν στο Νοσοκομείο Μολάων για τις πρώτες βοήθειες.
Το αστυνομικό τμήμα Μολάων στην συνέχεια προέβη στον εντοπισμό του δράστη και στην σύλληψή του στα πλαίσια του αυτοφώρου. Υπεβλήθη δε η σχετική μήνυση όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας και του Ποινικού Κώδικα και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.
Ωστόσο, την επόμενη ημέρα που ο Θηροφύλακας πήγε στο νοσοκομείο για να λάβει την σχετική ιατρική γνωμάτευση, κατά την έξοδό του τον περίμενε ο αδερφός του δράστη, ο οποίος όρμησε εναντίον του και πιάνοντάς τον από τον γιακά εντός του υπηρεσιακού οχήματος τον χτυπούσε μπρος πίσω στο κάθισμα βρίζοντας και απειλώντας τον Θηροφύλακα από κοινού με την σύζυγό του.
Ο αδερφός του δράστη συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο ενώ υπεβλήθη και μήνυση για εξύβριση εναντίον της συζύγου του.
Είναι σαφές ότι η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους συμπεριφορές τραμπουκισμού και σε κάθε περίπτωση ζητά την απονομή της δικαιοσύνης και την παραδειγματική τιμωρία όσων θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα και την ζωή των Θηροφυλάκων κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

2 σχόλια

  • Νικος
    Νικος Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 09:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Θεωρώ τον συσχετισμό γεγονότων με συμβάντα σε διάφορα δημοτικά διαμερίσματα του κάθε δήμου από άτομα τα οποία έχουν μερική ή τις πιο πολλές φορές ολική άγνοια του θέματος του κατά τόπου δήμου ..μία κατακριτέα αυτόβουλη ενέργεια υποκινούμενη από δόλο προκειμένου να ρίξει λάσπη στην εκάστοτε αξιοπρέπεια του κάθε ατόμου.Ο μόνος ο οποίος έχει επίγνωση ενός θέματος είναι ο νόμος ,ο οποίος είναι υπεύθυνος και για την τήρηση της εκάστοτε νομοθεσίας. Να σημειωθεί επίσης πως ο χρόνος έχει δείξει ότι οι >όπως λένε κάποιοι είναι αυτοί πού δείχνουν το παράδειγμα για την σωστή τήρηση του νόμου σε αυτούς που πάνε για λαθροθηρία καλυπτόμενη όχι μόνο από το ψεύτικο πέπλο του νόμου.....αλλά και από τον βαθμό που τους δίνει ο νόμος κάνοντας έτσι λαθροθηρία .ανενόχλητοι.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 21:18 Σύνδεσμος σχολίου

    στο Τουμπίτσι οι θηροφύλακες κατέσχεσαν όπλα και οι λαθροθήρες κυνηγούν τώρα με όπλα άλλων ,δυστυχώς είναι απαίδευτοι άνθρωποι και επειδή ο νόμος "χαϊδεύει" έχουν γίνει ασύδοτοι και προκλητικοί

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...