Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι καταγγελίες Μπέζου στο Super για τα οικόπεδα στην Παλαιόχουνη | Ενημέρωσε το Μαξίμου, πάει στη Δικαιοσύνη – «Να πάψει να κρύβεται ο Περιφερειάρχης»

Οι καταγγελίες Μπέζου στο Super για τα οικόπεδα στην Παλαιόχουνη | Ενημέρωσε το Μαξίμου, πάει στη Δικαιοσύνη – «Να πάψει να κρύβεται ο Περιφερειάρχης»

Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες για «ψεύτικα συμβόλαια» αγοραπωλησίας εκτάσεων στην περιοχή της Παλαιόχουνης (εκεί που θα γίνει η μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων Πελοποννήσου, με το έργο ΣΔΙΤ της Περιφέρειας) προχώρησε ο Αρκάς Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Θύμιου Κάππου στο TV Super.
Βέβαια, είναι ένα θέμα το οποίο προφανώς θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και τα καταγγελλόμενα θα κριθούν εκεί.
Ο κ. Μπέζος είπε ότι το θέμα έχει φτάσει πολύ ψηλά, έχει ενημερωθεί το Μέγαρο Μαξίμου και το μισό Υπουργικό Συμβούλιο και προανήγγειλε ότι η υπόθεση θα φτάσει στη Βουλή.
Παρόντες στο πάνελ ήταν ακόμα ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Γόντικας, ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέκος Πνευματικός, το μέλος του ΦΟΔΣΑ και πρώην Δήμαρχος Μ. Σκαντζός, ο δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης κ. Αργυρόπουλος και η συνεργάτης του σταθμού Γ. Παπαδοπούλου.

Ο κ. Μπέζος ανάφερε όλο το ιστορικό, εξηγώντας ότι εμφανίστηκε προσύμφωνο αγοράς έκτασης του πατέρα του, Ηρακλή Μπέζου, στην Παλαιόχουνη, χωρίς εκείνος να έχει πουλήσει.
Επίσης, ανάφερε ότι χρειάστηκε εισαγγελική εντολή για να πάρει το οριστικό συμβόλαιο της έκτασης από το Υποθηκοφυλακείο και ο Διοικητής του Νοσοκομείου, κρατώντας το συμβόλαιο αυτό στα χέρια του ανάφερε στην εκπομπή ότι το συμβόλαιο αναφέρει ότι έχει πουληθεί με τις διατάξεις της έκτακτης χρησικτησίας.
Στη συνέχεια, έκανε λόγο για ψεύτικά συμβόλαια και προχώρησε σε χαρακτηρισμούς, όπως «απατεώνας» και «καραμπινάτη απατεωνιά». Για να συμπληρώσει ότι παρά τους χαρακτηρισμούς και τις καταγγελίες, κανείς δεν του έχει κάνει μήνυση ως σήμερα!

Επιπλέον, ο κ. Μπέζος –απαντώντας στον κ. Γιαννακούρα- είπε ότι το θέμα «δεν είναι οικονομικό. Δεν είναι μία υπόθεση μόνο του Ηρακλή Μπέζου, είναι πολλών ιδιοκτητών ακόμα.»

Στη συνέχεια, παραδέχτηκε ότι υπάρχει η δυνατότητα να κηρυχθεί μελλοντικά – εφόσον χρειαστεί- σε αναγκαστική απαλλοτρίωση η έκταση της οικογένειας του με την προβλεπόμενη αποζημίωση.

Επιπλέον, ο κ. Μπέζος επιτέθηκε στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, λέγοντας ότι ενώ ενημερώθηκε για την υπόθεση δεν κινητοποιήθηκε για να διερευνήσει τι συνέβη ακριβώς και προσέθεσε ότι κρύβεται … «βάζει τον οδηγό του για να απαντάει στα τηλέφωνα και την κυρία Νικολάκου για να κάνει δηλώσει στα ΜΜΕ».

Στο τέλος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας είπε: «Έχω μιλήσει με το μισό υπουργικό συμβούλιο, η τελευταία επικοινωνία ήταν με τον ειδικό γραμματέα ΣΔΙΤ κ. Μαντζιούφα, έχει ενημερωθεί το Μαξίμου, όλοι οι βουλευτές της περιφέρειας Πελοποννήσου και το θέμα θα έρθει στη βουλή.
Τη Δευτέρα στέλνω επίσημα πλέον πλήρη φάκελο σε όλες τις περιφερειακές παρατάξεις, σε όλους τους δημάρχους, στον ΦΟΔΣΑ για να το μάθουν οι πάντες και ο καθένας να πάρει την πολιτική του ευθύνη.
Είναι δεδομένη η εμπλοκή της Δικαιοσύνης».

Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ

Στην εκπομπή παρενέβη τηλεφωνικώς ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας ο οποίος είπε ότι έχουν ακουστεί πράγματα που τον συκοφαντούν και υπογράμμισε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με το θέμα αυτό. Επίσης, ανάφερε ότι προ ημερών, επικοινώνησε μαζί του ο κ. Ηρακλής Μπέζος (πατέρας του Γιώργου Μπέζου) ο οποίος είπε (στον κ. Γιαννακούρα) ότι θέλει τα χρήματα του και δεν τον απασχολεί αν θα γίνει ή όχι το έργο.
«Το θέμα είναι οικονομικό και όχι ηθικό. Έχω ηχογραφήσει τη συνομιλία» είπε ο κ. Γιαννακούρας και κάλεσε όποιον επιθυμεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Για να κλείσει με μία αιχμή προς τον κ. Μπέζο …. «Όταν πήγαινες στην ΤΕΡΝΑ και διαβουλεύοσουν, τότε ήταν καλά;»

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΡΝΑ

Μερικές μέρες πριν βγει στον αέρα η εκπομπή του TV Super, έμμεση απάντηση στις καταγγελίες του διοικητή του Νοσοκομείου της Καλαμάτας –για όσα είχε γράψει στο facebook- αποτέλεσαν δηλώσεις στο messiniapress του διευθυντή της ΤΕΡΝΑ, Γιώργου Αγραφιώτη. Τη θέση ότι η ΤΕΡΝΑ δεν πρόκειται να ασχοληθεί με ζητήματα που αφορούν ιδιώτες και δεν πρόκειται, για λόγους αρχής, να προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον ιδιωτών εξέφρασε ο διευθυντής της Εταιρείας, Γιώργος Αγραφιώτης, κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες του διοικητή του νοσοκομείου της Καλαμάτας, Γιώργου Μπέζου.
Ο κ. Αγραφιώτης, μιλώντας στο messiniapress, προσέθεσε ότι όποιος ιδιώτης εγείρει ζητήματα μπορεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη, η οποία και είναι η μόνη αρμόδια να κρίνει και ξεκαθάρισε.

Το «Καλημέρα Αρκαδία» στο πλαίσιο της ενημέρωσης του αναγνωστικού κοινού, παραθέτει όσα ανάφερε δημοσίως ο κ. Μπέζος, αλλά και τις απαντήσεις του κ. Γιαννακούρα που είναι Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας.
Επιπλέον, οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο που εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τις καταγγελίες και θέλει να αναφερθεί στην υπόθεση αυτή, η ιστοσελίδα μας δίνει το «βήμα» για κάθε απάντηση.

5 σχόλια

  • καλαματισταν
    καλαματισταν Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 11:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Ενταξει θα τον βαλουνε στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν χρειαζεται να σηκωνει τοσο σκονη. Εξάλλου δεν αξιζει τον κοπο πλέον.Το καλλίτερο για όλους είναι να γυρίσει στο ΙΚΑ η την Πυροσβεστικη (δεν θυμαμαι) όπου ανήκει.Θυμαμαι ομως οτι είναι μετακλητός υπάλληλος.

  • αγοράστε  ρε
    αγοράστε ρε Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 23:20 Σύνδεσμος σχολίου

    Εχω ένα χωραφάκι εκεί στη παλαιόχουνη. το κατέχω με έκτακτη χρησικτησία. Μπασκε το θέλει κανείς για σκουπιδότοπο. τσάμπα το δίνω.

  • το  Κάστρο  εάλω
    το Κάστρο εάλω Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 19:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Το κύκνειο άσμα της υπόθεσης σκουπίδια Πελοποννήσου φαίνεται θα παιχτεί επί Αρκαδικού εδάφους. Οποιος υπερπηδά πολλά εμπόδια σύρματα και παλούκια ...κάτι γίνεται με το τελευταίο λέει μια λαική παροιμία. Μπεξαν άσχημα όσοι νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν παιχνιδάκια κυριότητας ακινητων και αγοραπωλησιών. Ήταν βέβαια υψηλό το τίμημα της γης και δελεαστικό αλλά φαίνεται ότι λογάριαζαν χωρίς τον .... Μπέζο. Εκείνος ο μεγαλοΤοπογράφος εκ Τριπόλεως που έψαχνε τότε το 2011 για χωράφια στο Κεραστάρι και στην Παλαιόχουνη που βρίσκεται τώρα . Ξερει τίποτα για το συμβάν ή ποιεί και αυτός την νήσσαν.................. Πάντως η συνέχεια προβλέπεται συναρπαστική δεν θα πλήξουμε μέχρι το καλοκαίρι. Θα δούμε πολλές αποκαλύψεις και με πολλά πρόσωπα.

  • Άναυδος
    Άναυδος Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 15:02 Σύνδεσμος σχολίου

    Πάμε καλά; Υπάρχει ενεργή διαβούλευση της Περιφέρειας για το έργο, ενημερώνεται ο αντιπεριφερειάρχης για ΑΠΑΤΗ και υπογράφει μάλιστα την υπεύθυνη δήλωση η οποία κατατίθεται και στο πρωτόκολλο και αντί να διερευνηθούν όλα ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΚΡΥΒΕΙ και δε τη στέλνει ως όφειλε στην υπηρεσία ελέγχου; Και μιλάει μετά για ηχογραφήσεις και πράσινα άλογα μες στον πανικό του; Ο αντιπεριφερειάρχης ηχογραφεί πολίτες εν αγνοία τους κι αυτό το καμαρώνει; Εισαγγελέας τώρα! Και για όλους! 170 εκατομμύρια του ελληνικού λαού θα παιχτούν στα καπρίτσια του Γιαννακούρα;

  • αποκαλυψη  τωρα
    αποκαλυψη τωρα Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 10:20 Σύνδεσμος σχολίου

    Αποκαλύψεις, αποκαλύψεις , αποκαλύψεις...........Τελικά ρε Πέτρο τι γίνεται με αυτό τον αχταρμά με τα σκουπίδια. Γιατί ένα θέμα σοβαρό βέβαια έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις.
    Η Δικαιοσύνη πρέπει άμεσα να παρέμβει. Να σταματήσει η κοροιδία εδώ και τωρα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...