Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τατούλης από την Καλαμάτα | Ανακοίνωσε ανεξάρτητη υποψηφιότητα για το 2019 – «Εντός των ημερών οι υπογραφές για τη ΣΔΙΤ»

Τατούλης από την Καλαμάτα | Ανακοίνωσε ανεξάρτητη υποψηφιότητα για το 2019 – «Εντός των ημερών οι υπογραφές για τη ΣΔΙΤ»

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γιατί οι υψηλοί μας στόχοι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκονται σε φάση υλοποίησης και όχι εξαγγελιών, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη συνέπειά μας στη μεγάλη εμπιστοσύνη των Πελοποννησίων πολιτών» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018.
«Στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου, το οποίο υπήρξε το πιο πετυχημένο τόσο στο επίπεδο ουσιαστικής συμμετοχής πολιτών και φορέων, όσο και στην ενδυνάμωση του πολιτικού προφίλ της Πελοποννήσου, αποδείξαμε ότι οι δύο διαφορετικοί κόσμοι μπορούν να συνεννοηθούν και να συμφωνήσουν στον αναπτυξιακό σχεδιασμό που θα ωφελήσει πρώτα και κύρια τους πολίτες» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Ο κ. Τατούλης σημείωσε επίσης ότι σύσσωμοι οι πολίτες και οι θεσμικοί φορείς της Πελοποννήσου συμμετείχαν σε όλες τις θεματικές συνεδρίες με δυναμικές παρεμβάσεις, ανεβάζοντας το πολιτικό κύρος και προφίλ της Πελοποννήσου.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε επίσης στο επίπεδο προετοιμασίας του Συνεδρίου, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα η ατζέντα των θεμάτων να απηχεί το σχεδιασμό της Περιφερειακής αρχής και τόνισε ότι όλοι θα πρέπει να δείξουν μεγάλη υπευθυνότητα και συνέπεια στην υλοποίηση όσων συμφωνήθηκαν.
«Αναγνωρίστηκαν τα μεγάλα βήματα που έχει κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου από μια Κυβέρνηση η οποία δεν πρόσκειται φιλικά σε αυτή» δήλωσε στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην αποδοχή της σημαντικής πολιτικής του πρωτοβουλίας για τη δημιουργία της πρώτης Περιφερειακής Τράπεζας στην Πελοπόννησο, υπογραμμίζοντας ότι «οι πολιτικές μας πρωτοβουλίες είναι κυρίαρχες στην εθνική ατζέντα».
Σε ότι αφορά το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι η Περιφερειακή αρχή παρέμεινε πολιτικά ακέραιη όλο αυτό το χρονικό διάστημα. «Δεν κάναμε ούτε ένα βήμα πίσω στο σχέδιό μας, το οποίο είναι πρωτοπόρο και συνιστά το εθνικό μοντέλο που θα απαλλάξει τη χώρα από το πρόβλημα της διαχείρισης των αποβλήτων».
Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ακόμα ότι η υπογραφή του έργου καθυστέρησε γιατί είχε να αντιμετωπίσει κατά κύριο λόγο ιδεοληψίες, οι οποίες αποδείχθηκαν επιζήμιες για τον τόπο. Εντός των επόμενων ημερών το έργο θα υπογραφεί και πριν το τέλος του 2019 θα έχει αποδοθεί πλήρως λειτουργικό στους πολίτες.
Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε σημαντικά έργα υποδομών στη Μεσσηνία, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των οποίων έχουν πλέον τεθεί σε στέρεες βάσεις. Για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, η Κυβέρνηση συμφώνησε στην άποψη της περιφερειακής αρχής ώστε ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξή του θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ με τη συμμετοχή της Περιφέρειας.
Ο δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τατούλης εντός των προσεχών ημερών λαμβάνει την περιβαλλοντική του αδειοδότηση, ώστε αμέσως μετά να ενταχθεί ε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να υλοποιηθεί. Σε ότι αφορά το δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι στο προσεχές μέλλον θα γίνουν παρεμβάσεις βελτίωσής του και χαρακτήρισε τραγικό λάθος την εξαίρεσή του από την Ολυμπία Οδό. Ο μεγάλος οδικός άξονας Σουληνάρι – Κορρυφάσιο ολοκληρώνεται στην πρώτη του φάση και η δεύτερη φάση του θα ενταχθεί στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εντάξει στο πρόγραμμά της το πιο δύσκολο κομμάτι του δρόμου Μεσσήνη – Αρχαία Μεσσήνη και την ολοκλήρωση του δρόμου Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε μια σπουδαία επιτυχία της Περιφερειακής αρχής, την τριετή συνεργασία με το World Forum Lucerne Think Tank για την ανάδειξη της Πελοποννήσου στην παγκόσμια βέλτιστη πρακτική αειφόρας ανάπτυξης. «Πρόκειται για εθνική επιτυχία, καθώς η Πελοπόννησος θα συνεργαστεί με τους κορυφαίους παγκοσμίως διαμορφωτές της ανάπτυξης του τουρισμού και θα αναδειχθεί σε πρότυπο αειφόρας ανάπτυξης του τουρισμού» δήλωσε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει όλοι οι Πελοποννήσιοι μαζί να πετύχουμε.
Ακολούθως ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε μια ακόμα σπουδαία επιτυχία της περιφερειακής αρχής, την εξασφάλιση ουσιαστικά της διοργάνωσης του ετήσιου συνεδρίου του Συνδέσμου των Γερμανών τουριστικών πρακτόρων, «η οποία βασίστηκε κατά κύριο λόγο στην επιτυχημένη διοργάνωση του Συνεδρίου των ΑΒΤΑ τρία χρόνια πριν».
«Κρατάμε ψηλά τη σημαία της ανεξαρτησίας της παράταξής μας από οποιονδήποτε θέλει να παρεισφρήσει ή να χάσει την ταυτότητά του. Από αυτή τη βασική μας αρχή εμπνεόμαστε και με αυτήν θα πορευτούμε στο μέλλον» τόνισε ακόμη ο κ. Τατούλης και δήλωσε ότι «η Νέα Πελοπόννησος θα είναι πάλι δυναμικά παρούσα στις εκλογές του 2019».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις εκλογές ο κ. Τατούλης σημείωσε για μια ακόμη φορά ότι έχει επανειλημμένα εκφραστεί θετικά, «δεν αρκεί ωστόσο από μόνη της για να αλλάξει η πορεία του θεσμού. Θα πρέπει να επιτευχθεί η περιφερειοποίηση του θεσμού, να μεταφερθεί η υγεία στην εποπτεία της Περιφέρειας και να της δοθεί η δυνατότητα νομοθετικών πρωτοβουλιών για τοπικά και περιφερειακά θέματα».
Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη τύπου ο κ. Πέτρος Τατούλης τόνισε «στα 35 χρόνια του δημόσιου βίου μου δεν έχω γονατίσει μπροστά σε κανέναν. Το 2007 ήμουν ο μόνος που με παρρησία επεσήμανα τον κίνδυνο η χώρα να πέσει στα βράχια, δυστυχώς όμως δεν εισακούστηκα. Συγκρούστηκα μάλιστα με τον πανίσχυρο τότε Πρωθυπουργό και δεν ψήφισα τον προϋπολογισμό του 2008, γιατί θεωρούσα ότι οδηγούσε τη χώρα στην οικονομική κατάρρευση».

4 σχόλια

  • ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ
    ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 23:16 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ. ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΑ ΑΚΟΥΕΙ. ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΟΤΙ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ. ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΕΙ Η ΜΑΡΜΑΓΚΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕς ΕΚΛΟΓΕΣ . ΞΥΠΝΗΣΑΝΕ ΤΑ ΖΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΠΕΤΡΟ. ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΛΟΓΥΔΡΙΑ. ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΚΡΥΨΟΥ ΣΤΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΣΟΥ ΜΕΝΤΟΡΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΨΗΦΟΥΣ ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΛΕΟΝ. ΘΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ. ΚΑΙ ΘΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕΣ ΣΩΣΤΑ . ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ.........

  • ΓΑΤΑΚΙΑ  ΣΤΟ  ΚΟΥΒΙ  ΣΑΣ
    ΓΑΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΒΙ ΣΑΣ Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 12:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Γατάκια κάτσετε φρονιμα γιατί πλέον δεν σας χρειάζομαι! Αυτό διαμηνύει ο Χατζηπετρής στους ακόλουθους του. Εχει εφερδείες και δεν φοβάται. Και η κ. Μπούζα που θα της ξανατύχει να είναι τιτλούχος. Ένα στρέμμα τίτλος. Υπεύθυνη συντονίστρια. οχι ψέματα. Το 2019 πλησιάζει και ο περιοδεύων θίασος θα πάει σπιτάκι του. Θα μας λέιψουν όλοι αυτοί οι γραφικοί τύποι που είναι μόνον για λόγια. Πότε θα κάνεις τις εξαγγελίες σου έργα Πετρο ! Του Αγίου τάδε......... ! Ασε τις μπουρδολογίες φίλε σε μάθαμε. φουμο θα πεσει που θα είναι όλο δικό σου. Όσο για τα γατάκια..... Αν αυτό είναι το μέλλον της ΝΔ για την Πελοπόννησο ! Ευχαριστώ δεν θα πάρω !

  • χα  χα  χα  χα
    χα χα χα χα Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 20:05 Σύνδεσμος σχολίου

    Το βλέμμα του Περικλή είναι "όλα τα λεφτά". Είναι ο πρώτος σίγουρος συνεργάτης του Τατούλη στο νέο ξεκίνημα. Εδώ γελάνε φυσικά.

  • τελείωσες  πετράν
    τελείωσες πετράν Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 20:02 Σύνδεσμος σχολίου

    θου Κύριε ! Τι έγινε το 2008 το γνωρίζουν καλά οι Νεοδημοκράτες. Εχει καταγραφεί στην πολιτική Ιστορία και ο Κώστας ο Καραμανλής το γνωρίζει ακόμη καλύτερα. Εκείνο που δεν καταλαβαίνω αυτά τα χαιβάνια οι Νεοδημοκράτες που είναι γύρω στο τραπέζι δεν καταλαβαίνουν ντιπ , τίποτα. Καθονται και τον ακούν και δεν ξεσηκώνονται. Τόσο κολλημένοι με τους τίτλους που τους έχει απονείμει ο Πετράκης. Μπλοφάρει ο τύπος και προσπαθει από κάπου να γαντζωθεί. Γνωρίζει ότι χωρίς πολιτική στήριξη από ένα μεγάλο κόμμα δεν βγαίνει Περιφερειάρχης. Και ρίχνει νωρίς νωρίς ιδέες. Αλλα αμ δε. Αν οι Συριζαίοι είναι τόσο ψάρια ας πάνε να στηρίξουν έναν παραμυθά. Τατούλη δεν σώζεσαι με τίποτα και το ξέρεις πολύ καλά αυτό!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...