Menu
RSS
Τρίτη, 20/08/2019
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Για επενδυτικές ευκαιρίες στην Πελοπόννησο μίλησε ο Πέτρος Τατούλης

Για επενδυτικές ευκαιρίες στην Πελοπόννησο μίλησε ο Πέτρος Τατούλης

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου για πρώτη φορά προβάλλει την αξιοποίηση όλων των επενδυτικών ευκαιριών που υπάρχουν στην Πελοπόννησο μέσω της συμμετοχής της στην ΜΙΡΙΜ 2018 στις Κάννες της Γαλλίας, τη μεγαλύτερη «Έκθεση – Συνέδριο» αξιοποίησης ακινήτων στην Ευρώπη, και της πρωτοβουλίας της για το Invest in Peloponnese που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία  «Πελοπόννησος Α.Ε.».

Η πολιτική αυτή πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στοχεύει στην άμεση προσέλκυση επενδυτών από όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας τις επενδυτικές ευκαιρίες της Πελοποννήσου. Μέσω του εμπλουτισμού του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της Πελοποννήσου με ακίνητα ιδιωτών, ενισχύεται το επενδυτικό ενδιαφέρον διατηρώντας και αυξάνοντας τις αξίες των ακινήτων σε περίοδο κρίσης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε σειρά επαφών με φορείς και στελέχη οργανισμών επιφορτισμένων με την ευθύνη αξιοποίησης ακινήτων. Τα στελέχη της αποστολής παρουσίασαν σε επενδυτές τουριστικών ακινήτων, σε developers και σε οργανισμούς που χρηματοδοτούν κυρίως μεγάλες τουριστικές επενδύσεις το διαμορφωμένο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Τα ακίνητα που προωθεί η πρωτοβουλία Invest in Peloponnese αφορούν κτίσματα και εκτάσεις που ανήκουν στην ΕΤΑΔ, το ΤΑΙΠΕΔ και την ΥΠΑΑΠΕΔ. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να ενισχύσει και βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με την εθνική στρατηγική αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας του δημοσίου υπό την Enterprise Greece. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που παρόμοιες πρωτοβουλίες είναι ευρέως εφαρμόσιμες από οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη την Ευρώπη, οργανισμοί που κατείχαν ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία στην έκθεση, στην χώρα μας ο μόνος αντίστοιχος φορέας που δραστηριοποιείται σχετικά είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στην επόμενη φάση εφαρμογής της πρωτοβουλίας θα ακολουθήσει αντίστοιχη προσέγγιση που θα αφορά σε επιλεγμένα ιδιωτικά ακίνητα.

Στην Έκθεση παρέστη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Πέτρος Τατούλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Ιωάννης Σαρρής, άμεσος συνεργάτης του Περιφερειάρχη σε θέματα επενδύσεων και ο Διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κος Γκανάς Αριστοτέλης, οι οποίοι πραγματοποίησαν σειρά επαφών ενώ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις και τις τάσεις που διαμορφώνονται στις πολιτικές που αφορούν την ευρεία χωρική ανάπτυξη, τις τουριστικές υποδομές και τις επενδυτικές πρωτοβουλίες που εξελίσσονται στην Ευρώπη και διεθνώς.

Η αποστολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου συμμετείχε επίσης στην επίσημη εκδήλωση που πραγματοποίησε η Enterprise Greece για τον επενδυτικό προορισμό Ελλάδα.

3 σχόλια

 • οχι αλλο σανό Πέτρο
  οχι αλλο σανό Πέτρο Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 13:20 Σύνδεσμος σχολίου

  φουμαρα. φουμαρα, φουμαρα. Πουλάμε φυκια για μεταξωτές κορδέλες. Εδώ ο καλός φουμαράς. Από μπούρδες και μαινατανούς χορτάσαμε κ. Τατούλη. Καιρός να μας αδειάσεται τη γωνιά. όλος ο θιάσος.

 • ΑΝΩΝΥΜΟΙ
  ΑΝΩΝΥΜΟΙ Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 13:15 Σύνδεσμος σχολίου

  Όποιος γυρίζει, μυρίζει κι όποιος κάθεται βρωμάει.Συνώνυμο: Ο τροχός που γυρίζει σκουριά δεν πιάνει. Έτσι λέει ο φτωχός λαός στην πατρίδα μου την Πελοπόννησο κ.κ. 09.23! Κάνε σύγκριση με προηγούμενες περιόδους κ.κ. 09.23!Η παροιμία επαινεί την εργατικότητα, όπως δε το ρέον ύδωρ είναι διαυγές κρυστάλλινον και ηδύγευστον εν αντιθέσει προς τα λιμνάζοντα στάσιμα ύδατα, ούτω και ο εργαζόμενος τρόπον τινά ευοσμεί ενώ ο καθήμενος δυσοσμεί.

 • επενδύσεις κοπανιστού αέρα
  επενδύσεις κοπανιστού αέρα Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 09:23 Σύνδεσμος σχολίου

  Επιστήμη έχεις κάνει τα ταξιδάκια και τις εκθέσεις ανά τας Ευρώπας και αλλαχού Πέτρο. Αν οι επενδύσεις γινόταν με λόγια και εικονικές πραγματικότητες τότε η Πελοπόννησος θα ήτανε παραδεισος. Βολτούλες , σουρτα φερτα ταξίδια και μπλα μπλα. Φαιδρότητες μονον για γέλια εισαστε Πετρή. Κοντεύεται όμως. Η γελοία παρουσία σας στα πράγματα οδεύει στο τέλος της μαζί και εσείς.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...