Menu
RSS
Παρασκευή, 17/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εκνευρισμένοι με τον Τατούλη είναι οι Δήμαρχοι της Πελοποννήσου για το πρόβλημα με τα σκουπίδια! (vd)

Εκνευρισμένοι με τον Τατούλη είναι οι Δήμαρχοι της Πελοποννήσου για το πρόβλημα με τα σκουπίδια! (vd)

Συνεδρίαση πραγματοποίησε ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη. Οι δήμαρχοι είναι έντονα προβληματισμένοι για το τι μέλει γενέσθαι με τα σκουπίδια της περιφέρειας αλλά και πολύ εκνευρισμένοι με τη στάση που κρατά η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αρχικά ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης ενημέρωσε για την σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και για την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία προτείνει τη μεταφορά των απορριμμάτων.
Οι δήμαρχοι όμως δεν αποδέχονται τη μεταφορά των απορριμμάτων εκτός των δήμων τους καθώς πιστεύουν ότι δεν είναι αυτή η λύση, αντιθέτως θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα, αφού τα κόστη θα είναι τεράστια και επιπλέον είναι αμφίβολο άλλες περιοχές να δεχτούν τόσους τόνους απορριμμάτων. 
Ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος είπε ''να μας δώσουν τα μηχανήματα που μας είπαν για να κάνουμε τις τρείς φάσεις της διαχείρισης των απορριμμάτων (κομπόστ, ΚΔΑΥ)''. Αυτή την άποψη έχει η πλειοψηφία των δημάρχων.
Ο δήμαρχος Μάνης Παναγιώτης Ανδρεάκος ενημέρωσε ότι κατέθεσε αγωγή στην περιφέρεια Πελοποννήσου για ηθική βλάβη και για περιβαλλοντική επιβάρυνση και άποψη του είναι ότι έτσι όπως βαδίζει η περιφέρεια ούτε το 2015 δεν θα δούμε λύση. Πρόσθεσε ''άντε να πεις μέσα σε αυτή τη φτώχεια να πληρώσει και επιπλέον τέλη''.
Άποψη όλων των δημάρχων είναι ότι η ευθύνη δεν είναι των ιδίων, είναι υπεύθυνοι μόνο για την αποκομιδή και ότι επικοινωνιακά έχουν πληγεί με όλη αυτή την κατάσταση.
Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Παναγιώτης Νίκας κατέθεσε τρεις προτάσεις, τη λειτουργία του ΦΟΔΣΑ από 1/4/13, την άμεση κομποστοποίηση, ανακύκλωση και διαχείριση του υπολείμματος και τη συνεργασία και των 26 δημάρχων για την επίλυση του προβλήματος.

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...