Menu
RSS
Παρασκευή, 17/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Όλες οι προτάσεις για το νέο πανεπιστημιακό τμήμα της Τρίπολης που θα προκύψει από το σχέδιο «Αθηνά»! (vd)

Όλες οι προτάσεις για το νέο πανεπιστημιακό τμήμα της Τρίπολης που θα προκύψει από το σχέδιο «Αθηνά»! (vd)

Η τρίτη ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα με μοναδικό θέμα «Οι θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το νομοσχέδιο 'Αθηνά' του Υπουργείου Παιδείας».

Στη συνεδρίαση ήταν παρών ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Μασσέλος και εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων.

Καθηγητές και φοιτητές θεωρούν ότι αποτελεί θετική εξέλιξη η δημιουργία ενός νέου τμήματος που θα προκύψει από τη συγχώνευση των δύο υπαρχόντων τμημάτων όπως επίσης αποτελεί θετική εξέλιξη και η δημιουργία σχολής με το παρακείμενο τμήμα Οικονομικών Επιστημών.

Διαφωνούν στην ονομασία των σχολών καθώς υποστηρίζουν ότι το νέο τμήμα θα πρέπει να ονομαστεί 'Τμήμα πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών' αντί της προτεινόμενης ονομασίας 'Τμήμα Επιστήμης και τεχνολογίας τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής'. Επίσης υποστηρίζουν ότι η νέα σχολή θα πρέπει να έχει τίτλο 'Σχολή Πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών και οικονομίας' αντί για 'Σχολή οικονομίας, διοίκησης και πληροφορικής'.

Βασικό τους αίτημα επιπλέον είναι η αναβάθμιση του τμήματος που θα προκύψει από τη συγχώνευση των δύο τμημάτων της Σ.Θ.Ε.Τ σε τμήμα 'Μηχανικών Η/Υ, τηλεπικοινωνιών και δικτύων', πενταετούς φοίτησης, τη δημιουργία δηλαδή μιας πολυτεχνικής σχολής που θα έχει τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με το Καποδιστριακό τμήμα της Αθήνας. Οι φοιτητές ζήτησαν τη στήριξη τόσο της περιφέρειας όσο όλων των φορέων.

Στην εισήγηση του ο αντιπεριφερειάρχης Απασχόλησης - Παιδείας - Υγείας Ανδρέας Πουλάς τόνισε ότι πολλές σχολές στην Ελλάδα δημιουργήθηκαν για πολιτικό όφελος, με σκοπό την τόνωση της τοπικής οικονομίας με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα στρεβλό μοντέλο στην παιδεία.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Μασσέλος δήλωσε ότι είναι καλή επιλογή η συγχώνευση αλλά απαραίτητη η δημιουργία ενός δυνατού πανεπιστημίου και για να γίνει αυτό θα πρέπει να επεξεργαστούμε ένα στρατηγικό σχεδιασμό για τα επόμενα 5 χρόνια τουλάχιστον.

Στη συνεδρίαση βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Κοσκινάς ο οποίος γνωστοποίησε τη θέση του δήμου για το συγκεκριμένο θέμα λέγοντας ότι είναι σωστό να γίνει η συγχώνευση των δύο τμημάτων και η αναβάθμιση σε μια πολυτεχνική σχολή γεγονός που θα αναβαθμίσει την περιοχή και γενικότερα την περιφέρεια.

Με τη σειρά του ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης είπε πως η περιφέρεια ως θεσμός μπορεί να κινητοποιήσει όλες τις δομές της και να απαιτήσει ένα πλάνο που θα έχει σχέση με το μέλλον και την προοπτική της. Δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα λόγια των φοιτητών και τόνισε ότι 'με λόγια και ευχές δε μπορούμε να έχουμε σωστή παιδεία στη χώρα μας'. Πρόσθεσε ότι το σχέδιο Αθηνά δεν δίνει καμία προοπτική στην επιπλέον ανάπτυξη των πανεπιστημίων και δήλωσε ότι 'το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου έγινε κάτω από δική μας πίεση σε πολιτικό επίπεδο για να δημιουργηθεί ένα πανεπιστήμιο πιλότος για τα επόμενα χρόνια'.

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...