Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Φεστιβάλ δρόμου θα γίνει στην Καλαμάτα

Φεστιβάλ δρόμου θα γίνει στην Καλαμάτα
Στο πλαίσιο συνδιοργάνωσης των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το έτος 2018, η Περιφέρεια Πελοποννήσου/Π.Ε. Μεσσηνίας έχει δεχθεί αίτημα από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό νεολαίας και εκπαίδευσης «Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων» (Κ.Α.ΝΕ.), με έδρα την Καλαμάτα, για τη συνδιοργάνωση του 11ου Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 29 Ιουλίου 2018.
Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας είναι πλέον μια διεθνής διοργάνωση, με περισσότερες από 200 συμμετοχές καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ σε αυτό συμμετέχουν και φορείς (σύλλογοι, ομάδες, οργανώσεις) της Καλαμάτας.
Πέρυσι, το 10ο Φεστιβάλ Δρόμου προσέλκυσε περισσότερους από 12.000 επισκέπτες, γεγονός που συμβάλλει ουσιαστικά στην αναγνωρισιμότητα και την ανάπτυξη της Καλαμάτας, σε πολιτιστικό και οικονομικό επίπεδο.
Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας, που φέτος γιορτάζει τη συμπλήρωση των 10 χρόνων επιτυχούς υλοποίησής του, αποτελεί πλέον θεσμό στη συνείδηση των κατοίκων της πόλης και ιδιαίτερα των νέων, είναι ευρείας απήχησης και υπερτοπικής σημασίας, καθώς έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο νεανικό φεστιβάλ της Πελοποννήσου και το μοναδικό που διοργανώνεται στον νομό Μεσσηνίας. Έχει κατορθώσει να λειτουργεί ως πυρήνας δημιουργίας, τέχνης, αλληλεγγύης και εθελοντισμού, ενώ παράλληλα δίδει τη δυνατότητα στους νέους καλλιτέχνες της Μεσσηνίας να αναδειχθούν και να εξελιχθούν επαγγελματικά.
Σκοπός του Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας είναι να προωθήσει τη δημιουργικότητα των νέων, μέσω πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, αλλά και να συμβάλει στην ανάπτυξη της πολιτισμικής κληρονομιάς του Νομού Μεσσηνίας.
Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων που στοχεύει να:
 Δημιουργήσει τον κατάλληλο χώρο έκφρασης και δημιουργικότητας των νέων και να προσφέρει στο κοινό ευκαιρίες μάθησης αλλά και διασκέδασης.
 Προωθήσει την ενεργό συμμετοχή των νέων, την υγιή κοινωνικοποίησή τους και μέσω αυτών την πρόληψη των παθογενειών της εποχής μας.
 Προσφέρει στην Καλαμάτα επιπλέον διεθνή αναγνώριση, ως πολιτιστικό και τουριστικό προορισμό, σε μια κατηγορία κοινού που δεν καλύπτεται από άλλη παρόμοια οργάνωση στην πόλη μας.
Το 11ο Φεστιβάλ Δρόμου περιλαμβάνει περισσότερες από 20 παράλληλες δραστηριότητες που συνδυάζουν τη νεανική δημιουργία, τη διαγενεακή συνεργασία και τη διατήρηση της πολιτισμικής παράδοσης του νομού μας. Έτσι, θα παρουσιαστούν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, χορευτικά σύνολα, αθλητικές δραστηριότητες, εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και νέους, προβολές ταινιών μικρού μήκους, ζωγραφική, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις και περιβαλλοντικό περίπτερο. Επίσης, θα δοθεί βήμα και κίνητρο σε νέους δημιουργούς, καλλιτέχνες και αθλητές να συμμετέχουν σε περισσότερες δραστηριότητες στο μέλλον και να προσφέρουν την ανάλογη αναγνώριση στον τόπο τους.
Φέτος, θα φιλοξενηθούν καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα και περισσότεροι από 100 νέοι προερχόμενοι από 15 διαφορετικές χώρες (Ισπανία, Γαλλία, Βρετανία, Πορτογαλία, Κροατία, Ιταλία, Βουλγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Βέλγιο, Ρουμανία, Ρωσία, Λιχτενστάιν, Μαυροβούνιο και Καναδά).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...