Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τατούλης: «Έτοιμη η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο»

Τατούλης: «Έτοιμη η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο»

«Διεκδικούμε την αρμοδιότητα ώστε μαζί με τους Δήμους και τους φορείς του ΟΣΕ να προκηρύξουμε διαγωνισμό με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε σχετική επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στο Ναύπλιο τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018.

«Έχουμε έτοιμο σχέδιο, έτοιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και έχουμε αποδείξει την αξιοπιστία και τη συνέπειά μας στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου» τόνισε ο κ. Τατούλης, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «πριν από μερικά χρόνια διοργανώσαμε διεθνές συνέδριο για το λόγο αυτό στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης, τον πιο έγκριτο φορέα για το θέμα αυτό, με τη συμμετοχή στελεχών του ΟΣΕ και του Υπουργείου Υποδομών. Δυστυχώς όμως το Υπουργείο δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του κλονίζοντας την αξιοπιστία του».

Το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη, προβλέπει την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου ως τουριστικού με τη λογική της κρουαζιέρας, ως συγκοινωνιακού και ως μεταφορικού όπου είναι βιώσιμο.

«Λίγες μέρες πριν παρουσιάσαμε στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Παγκόσμιου Φόρουμ Τουρισμού της Λουκέρνης κ. Martin Barth το σχέδιό μας, ο οποίος έμεινε έκπληκτος από το σχεδιασμό μας και αυτά που έχουμε πετύχει» δήλωσε τέλος ο κ. Τατούλης.   

16 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018 16:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Μηπως θελει το τρενο για να κουβαλαει τα σκουπιδια της..ΤΕΡΝΑ; Αν δεν ειναι ετσι γιατι αφησε τον μνημονιακο ΡΕΠΠΑ να πουλησει τα τρενα;;;;;;;;;;;; ε; μηπως για να φτιαξει το αεροδρομιοτης τριπολης και μετα της καλαματας;;

  • ANONYMOUS
    ANONYMOUS Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 14:54 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΛΕΟΝ...ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.....ΤΙ ΚΡΙΜΑ....

  • Ο  ΑΓΛΕΟΥΡΑΣ
    Ο ΑΓΛΕΟΥΡΑΣ Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 13:47 Σύνδεσμος σχολίου

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΑΙΝΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΤΡΑΝ. ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝ !!!!! ΜΑΣ ΞΕΦΥΓΕ ΣΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ . ΣΑΝ ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΕΣΟΑΣΤΡΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ. ΔΕΝ ΚΟΛΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑ ΤΙς ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΕς ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ. ΓΙΑΣΟΥ ΡΕ ΠΕΤΡΟ . ΑΠΟ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΑΡΑΔΙΑΣΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΟΝΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΥΣΟΥΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΨΕΥΤΕΣ.

  • ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΡΚΑ ΜΑΣ
    ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΡΚΑ ΜΑΣ Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 12:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Το τραίνο θα είναι από την Γερμανία;

  • anonymous
    anonymous Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 12:45 Σύνδεσμος σχολίου

    21.41 εξαγωγή μαυρίσματος από το εκλογικό σώμα προσπαθείτε να κάνετε; ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε, κρατάτε το . Αρκετό ψέμα φάγαμε και από σας.....γιαυτό ο λαός σας .....έστειλε! Τώρα κάποιον θέλετε να προβάλετε και φοβάστε να πείτε το όνομά του,φοβόσαστε μάλλον τον κ Πέτρο και προσπαθείτε να του ρίξετε λάσπη....δεν κολλάει!
    Στο όνειρό σας θα τον βλέπετε τον Πέτρο με αυτά που κάνετε!

  • Ο  ΜΑΣΤΟΡΑΣ
    Ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 21:41 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΊΣΩ ΑΠΌ ΜΈΝΑ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ Η ΝΔ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟΣ ! ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΟΤΙ Ο ΨΕΥΤΑΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΡΙΑ. ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ . ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο ΤΑΤ. ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΨΕΥΤΙΚΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΑΥΤΟΥΛΗΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΠΑΡΤΑΚΙΑΣ. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ. ΜΑΥΡΟ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ! Η ΝΔ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΥΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΤΕ ΤΑΤΟΥΛΗ

  • anonymous
    anonymous Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 15:06 Σύνδεσμος σχολίου

    13.46 ποιος κρύβετε πίσω σου; ή μάλλον ποιο κόμμα; μην φτύνεται, εκεί που θα γλύφεται στο τέλος.......έλεος!

  • Ο  ΜΑΣΤΟΡΑΣ
    Ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 13:46 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΕΤΡΟ ΚΑΝΕΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΩΝ ΛΑΓΚΑΔΙΩΝ ! Α ΞΕΧΑΣΑ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ! εΙΣΑΙ ΘΕΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΨΕΥΤΗΣ. ΚΟΡΟΕΙΔΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΑΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΣΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΕΝΑ ΔΩΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕς ΕΚΛΟΓΕς . ΣΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΡΙ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗΤΗΡΙΟ. ΕΤΣΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΤΕΙΣ. ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ!!!!

  • anonymous
    anonymous Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 08:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Για όσους αγαπούν τα τραίνα να δείτε: https://www.youtube.com/watch?v=qDBGVt6X_T8
    επίσης:
    https://www.youtube.com/watch?v=oumVX9tLsvU

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 07:10 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΝ ΕΙΧΕ Ο ΤΣΙΑΜΟΥΛΑΚΟΣ.
    Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΛΕΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΩΣ ΤΟ 2019 ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΕΒΕΙ ΕΠΑΝΩ ΠΡΟΛΑΒΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ.
    ΑΥΤΑ ΑΚΟΥΕΙ Ο ΠΕΤΡΑΝ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΩ.

  • Φτου
    Φτου Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2018 23:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Θα μεταφερει τον Βλαση και την παρεα του στο χρονοντουλαπο της ιστοριας

  • anonymous
    anonymous Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2018 23:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Μακάρι να ξεκινήσει πάλι το τραίνο,γιατί οι πολίτες μεγαλώνουν και θα το έχουν πολλή μεγάλη ανάγκη, χώρια ότι θα είναι και ανταγωνιστικό από πλευράς κόστους με τα άλλα συγκοινωνιακά μέσα, φθάνει να μην εκχωρηθεί ελέω Μνημονίων σε φτωχούς ........κεφαλαιούχους!

  • μωραινει Κύριος
    μωραινει Κύριος Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2018 22:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Ενα ανεκδοτο τη μέρα και τη πλήξη κάνει πέρα !!!! Φουμαρα Πετράν και κοπανιστός αηρ. Νομίζεις ότι με τέτοιες εξαγγελίες θα σωθείς. δεν σώζεσαι και δεν τρώγεσαι με τίποτα. Ασε πετράν τα ψευτικα τα λογια τα μεγάλα. Τώρα που μας αφήνεις τάζε λαγους με πετραχήλια. Ο κόσμος διψάει για μούρη και παραμυθι. Δωστου να φαει μουρα εσύ . Λεγε του ότι θα φτιάξεις παπαδες. Στο τέλος όλοι ξερουμε ότι δεν μπορείς και δε θα κάνεις τίποτα! Μπεεεεεεεεε.... Πετράν! Σανός με το τόνο !!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2018 22:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Θα μεταφέρει τη γουρουνοπαρεα Μαινάλου για κυνήγι!!

  • ο  βετερανος
    ο βετερανος Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2018 22:27 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ???

  • δοξάστε  τον
    δοξάστε τον Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2018 21:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Τι λέει ο αθεόφοβος !!!! Τι παραμύθι πουλάει ο άνθρωπος !! Ποιός μπορεί να πιστέψει έναν δημαγωγό που πουλάει σανό και παραμύθια με τη σέσουλα! Τώρα Πέτρο μας έπεισες ! Μετά το τρένο θα μας φέρεις και θάλασσα στην Τρίπολη και να χτίσεις γιοφύρια πολλά γιοφύρια. Πολιτικός παπατζής με πατέντα! Δοξάστε τον !

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...