Υδρογονάνθρακες | Τα κοιτάσματα του Κυπαρισσιακού φέρνουν ... εκατομμύρια ευρώ και για την Αρκαδία;

Το Π.Δ της προστατευόμενης περιοχής του Κυπαρισσιακού Κόλπου υπογράφηκε από τους αρμόδιους Υπουργούς του ΥΠΕΝ και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δημοσιεύεται άμεσα σε ΦΕΚ.
Σημαντικά έσοδα περιμένουν οι πέντε νομοί της περιφέρειας Πελοποννήσου (ανάμεσά τους και η Αρκαδία) από τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων του Κυπαρρισιακού. Είναι χαρακτηριστικό ότι προσδοκούνται έσοδα 30.000.000 € κάθε χρόνο για τους πέντε νομούς για έργα ανάπτυξης και περιβάλλοντος!
Ο Βουλευτής Αργολίδας, καθ. Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Όλοι εμείς, που από το 2011 μέχρι το 2014 δουλέψαμε για την αξιοποίηση των εθνικών κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων, αισθανόμαστε δικαιωμένοι από τη χθεσινή υπογραφή των τριών νέων συμβάσεων στον Κυπαρισσιακό και την Κρήτη. Η πατρίδα μας πολύ σύντομα θα μπορεί να έχει έσοδα της τάξης 2-3 δις € για το Ασφαλιστικό Σύστημα. Αν η σημερινή κυβέρνηση λειτουργούσε με την ταχύτητα και αποτελεσματικότητα που απαιτούν οι καιροί, ήδη σήμερα θα μπορούσαμε να έχουμε κάθε χρόνο έσοδα, για το ασφαλιστικό μας σύστημα, 500 εκατ. € κάθε χρόνο, μόνο από τις 6 πρώτες συμβάσεις που προκηρύξαμε και υπογράψαμε το 2014.
Ειδικά για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ανοίγει μια νέα σελίδα. Αν ο Κυπαρισσιακός έχει κοιτάσματα ανάλογα με τον Πατραϊκό, τότε οι 5 νομοί της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα έχουν ένα επιπλέον έσοδο της τάξης των 30.000.000 € κάθε χρόνο, για έργα ανάπτυξης και περιβάλλοντος.
Η μεγάλη αναπτυξιακή πρόκληση έχει ήδη ξεκινήσει».